Maaliskuun 2011 haaste: Nopea vierasvara! 1.-20.3.

Lisää
28.02.2011 10:59 - 28.02.2011 10:59 #19739 : Tanja
Maaliskuun haasteen aiheena on kokkisotamainen "nopea vierasvara"! Haasteen kokkisotamaisuuden tekee salassa osallistuminen ja se, että leipomukseen saa käyttää ainoastaan ennalta määrättyjä aineksia. Osallistumisaika 1.3.-20.3.
Leipomuksen on oltava uunissa paistettu ja leipomuksessa saa käyttää vain ennalta määrättyjä aineksia. Mitään muuta ei saa reseptistä löytyä.

Vieraiden tuloon on aikaa yksi tunti. Et ehdi käymään kaupassa ja jotain on pakko tehdä siitä mitä kaapista löytyy. Kaapistasi löytyy seuraavia raaka-aineita][*]vehnäjauhoja[/*]
[*]maissitärkkelystä[/*]
[*]taloussokeria[/*]
[*]kaakaojauhetta (tummaa)[/*]
[*]valkosuklaata[/*]
[*]vispikermaa[/*]
[*]voita[/*]
[*]kananmunia[/*]
[*]leseitä (mitkä vaan leseet käy)[/*]
[*]pakastemarjoja ja pakastehedelmiä (tietysti mielellään kotimaisia)[/*]
[*]suolaa[/*]
[*]leivinjauhetta ja ruokasoodaa[/*]
[*]kahta eri väristä marsipaania[/*]
[*]hyytelösokeria[/*]
[*]vettä[/*]
[*](vuokaspray tai vastaava voitelumargariini mahdollisen vuoan voiteluun, korppujauhoja vuoan jauhotukseen)[/*][/list]

Voit käyttää leipomiseen vaikka kaikkia aineksia tai vain osaa näistä. Leipomisen tulee tapahtua annetussa ajassa eli yhdessä tunnissa koska sen jälkeen vieraat ovat jo syömässä herkkua!

Haasteeseen osallistutaan nimettömänä. Haasteleipomusta ei siis saa julkaista blogissa ennen haasteäänestyksen päättymistä!

Ilmoittaudu haasteeseen laittamalla yksityisviestiä emolle, jolta saat myös osallistumisnumeron (tärkeä muistaa haastepostausta tehdessä)!
Varsinainen osallistuminen tapahtuu Haasteosallistuja ja Haasteosallistuja2 -nimimerkeillä, tarkemmat ohjeet ja salasanan tunnukselle saat haasteen emolta (Tanjalta). Ilmoittautuessaan kannattaa ehdottaa jo valmiiksi aikaa milloin voisi postata leipomuksensa foorumille.

Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 1.3.-20.3. välisenä aikana ja sovi emon kanssa ajankohta jolloin postaat osallistumisesi foorumille Haasteosallistuja/2-nimimerkillä.
Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 20.3. klo 22]Confetti[/url]!

Liitetiedosto:


Haasteleipomuksen postaaminen foorumille tapahtuu seuraavasti](Huomautuksena: tunnuksilla ei saa kirjoitella muita viestejä kuin haasteosallistumisen, myöskään salasanaa tai tunnuksen asetuksia ei saa vaihtaa. Ainoastaan testipalstalla tunnuksella voi halutessaan testailla kuvien näkyvyyttä itselleen varattuna aikana.)[/size]

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti sekä lisätä yksi kuva leipomuksesta (ihannekoko n. 480 pikseliä leveydeltään, kuitenkin maksimissaan 660 pikseliä) käyttäen Img-tagia.
Viestin esikatselu-toimintoa (lähetä -napin vieressä) kannattaa käyttää ennen viestin lähetystä, näin voit tarkistaa tuliko kaikki niin kuin piti.
BBCode-ohjeesta saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla (huomioithan kuitenkin ettet testaile haasteleipomuksen kuvilla ettet paljastu).

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tanjalta.

Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta maaliskuun haastehöpinöissä .
Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa tuossa ketjussa]viewtopic.php?f=53&t=377[/url]

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tanja ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
07.03.2011 15:55 - 07.03.2011 15:55 #2225 : Haasteosallistuja
Lakka-pannacotta-kakku Valkosuklaavaahdolla ja Karamellikoristeilla


Esivalmisteluja paljon.

Leikkaa silikonisen kakkuvuuan (19-20 cm halkaisija) pohjalle pohjan kokoinen välipohja. Vuoraa vuoka sisäpuolelta kelmulla ja laita pohjalle tekemäsi välipohja. Ota rasia lakkoja sulamaan mikroon sulatukselle noin 1½ minuutiksi.

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen ja ota esiin pieni kattila ja paistinpannu. Ota leivinpaperia ja piirrä lyijykynällä kakkuvuuan kokoinen ympyrä ja käännä lyijykynä puoli peltiä päin. Ota kuumaa kestävälle alustalle vähintään 25x25 cm pala leivinpaperia karamellille. Laita reilu 50g voita mikroon sulamaan.

Lakka-Pannacotta

½ dl hyytelösokeria, 2 dl vispikermaa ja ½ dl lakoista irronnutta (paseerattua) nestettä.
Laita loput toivottavasti kokonaiset lakat takaisin pakastimeen.

Laita kerma ja hyytelösokeri kattilaan ja anna lämmetä niin että sokeri sulaa, lisää lakkamehu ja anna kiehahtaa. Jäähdyttele sekoittaen hetki esim avonaisen ikkunan alla ja kaada kakkuvuokaan välipohjan päälle varovasti. Laita pakastimeen kun jäähtynyt sopivaksi.

Valkosuklaakermavaahto

2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata

Sulata valkosuklaa mikrossa (ensin 30 sekunttia täydellä teholla ja sitten n. 10 sek. Sekoita joka välissä. Lämmitä vielä hetki jollei ole sulaa).
Vispaa purkki vispikermaa vaahdoksi. Sekoita valkosuklaasula joukkoon ja laita pakastimeen.

Karamellikoristeet

Laita 1 dl sokeria pannuun tasaisesti kuumenemaan täysillä karamellikoristeita varten. Ota viereen 2 rkl vettä astiaan ja sekoitus väline. Muista tarkkailla pannua vähän väliä! Kun sokeri alkaa sulaa, liikuttele sitä lastalla ja lisää voi ja vesi ja ota pois pannulta. Kaada ylimääräiselle leivinpaperille.

Murea "keksi"-pohja

1 muna
½dl sokeria
n. 50 g voita sulatettuna
0.75 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 dl kauraleseitä

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne ja leseet taikinaan.
Lisää melkein kaikki voi ja sekoita. kaada ympyrän sisään leivinpaperille ja paista noin 10 minuuttia tai kunnes kauniin värinen. Varovasti lastaa apuna käyttäen voit vielä kääntää pohjan ja laittaa hetkeksi tummumaan myös toiselta puolelta. Varo, on rapea eli särkyy aika helposti! Laita jäähtymään viileään paikkaan. Jos taikina on yhtään levinnyt uunissa, voit ottaa kakkuvuuan pakkasesta pohjan päälle ja leikata reunoilta ylimääräiset pois ja pohjan oikean kokoiseksi. Ja äkkiä pannacotta takaisin pakastimeen!

Muista karamelli! Anna jäähtyä esim avonaisen ikkunan alla ja jos tulee sopiva tauko muussa tekemisessä, riko sopivia sirpaleita karamellista. Jollei karamelli ole vielä täysin jähmettynyt, siitä voi leikata soiroja ja tehdä rullia, korkkiruuveja tms.

Kokoaminen]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wave.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
07.03.2011 17:39 - 07.03.2011 17:39 #1181 : Haasteosallistuja


SUKLAISTA PUOLUKKAPULLAA

5 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1½ dl taloussokeria
50 g sulatettua voita
2 dl vispikermaa, johon sekoitetaan 2 dl vettä
2 dl pakastettuja puolukoita
100 g valkosuklaata paloina

leivinpaperin päälle ½ dl sokeria ja 50 g voita nokareina


Ota pakasteesta mustikat ja käytä niitä minuutti mikrossa täysiteholla.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri.
Huom! Taikinan sekoittamiseen käytetään kauhaa, ei esim. vatkainta.
Lisää kuiviin aineksiin sulatettu voi ja kermavesi
sekä lopuksi vielä puolukat ja paloiteltu valkosuklaa.
Levitä leivinpaperi uunipellille.
Leivinpaperin päälle 50 g voita pieninä nokareina ja ½ dl sokeria, jonka päälle levitetään taikina.
Paista +200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna pullan levähtää hetken ja leikkaa paloiksi samalla kun laitat kahvin tulemaan
ja näin on kahvin kanssa juuri saapuville vieraille tuoretta pullaa ja jäljelle jääneet¨
20 minuuttia voit jättää pikaiselle kaunistukselle .


PST]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]

Lämpimin terveisin HAASTEOSALLISTUJA NRO 4
Aihe on lukittu.
Lisää
07.03.2011 20:23 - 07.03.2011 20:23 #8925 : Haasteosallistuja2
Vastaus käyttäjältä Haasteosallistuja2 aiheessa Marjainen kaakao-valkosuklaabrita


POHJA
150 g pehmeää voita
3 kananmunan keltuaista
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vispikermaa
Vuokasprayta

MARENKI
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

TÄYTE
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
250 g kotimaisia pakastemansikoita
100 g kotimaisia pakastemustikoita
1 rkl + 1 tl maissitärkkelystä

PINNALLE
½ dl pakastemustikoita
½ tl maissitärkkelystä
30 g valkosuklaata

Ota jäiset mansikat huoneenlämpöön sulamaan. Laita uuni lämpiämään 175 -asteeseen. Suihkuta leivinpaperi vuokaspraylla ja laita se uunipellille. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri muutamassa erässä. Älä pese vatkaimia välissä, vaan vatkaa seuraavaksi pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen sekaan samalla vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseos ja vispikerma. Levitä taikina pellille. Levitä taikinan päälle marenkivaahto.

Paista pohjaa/marenkia uunin alatasolla 20 minuuttia. Leikkaa heti kakku kahteen osaan ja varmista lastalla tai veitsellä, että pohja on irti leivinpaperista. Anna hetken aikaa jäähtyä.

Kun kakku on uunissa, valmista täyte. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sulata vatkauksen ohessa valkosuklaa mikrossa. Sulata mansikoita sen verran, että ne jäävät hieman kohmeisiksi. Valuta neste siivilän avulla. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä. Kaada valkosuklaa kerman sekaan ja kääntele pohjaa myöten vaahdon joukkoon. Ota mustikat pakkasesta ja sekoita niihin 1 tl maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Sulata vielä pinnalle tuleva valkosuklaa ja laita se pieneen pussiin (esim. minigrip).

Nosta leveiden lastojen avulla toinen kakkulevy tarjoilualustalle. Levitä sen päälle valkosuklaakerma ja sitten mansikkasose. Ripottele päälle jäiset mustikat. Nosta toinen levy päälle. Pyörittele pinnalle tulevat mustikat maissitärkkelyksessä ja ripottele ne kannen päälle. Tee pieni reikä valkosuklaapussiin ja pursota valkosuklaa pinnalle.

Kahvitteluhetki vietetään olohuoneessa, koska keittiön siivoamiselle ei jäänyt aikaa, shhh

Laskiaisriehaterveisin Haasteosallistuja nro 3.
Aihe on lukittu.
Lisää
09.03.2011 08:49 - 09.03.2011 08:49 #8935 : Haasteosallistuja
Vastaus käyttäjältä Haasteosallistuja aiheessa Nopeat vadelma-valkosuklaaleivokset


Pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl maissitärkkelystä
0,5 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa
100g voita
150g vadelmia

Kuorrute

200g valkosuklaata
0,5 dl kermaa

Koristeluun
n.50g valkosuklaata
1 dl kermaa

- Sulata mikrossa voi, ja vadelmat
- Vaahdota munat ja sokeri
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen voisulan, ja kerman kanssa
- Sekoita lopuksi sekaan vielä vadelmat
- Paista piirakkavuoassa tai 25x25 (säädettävässä) reunavuoassa 200 asteessa 10-15 minuuttia
- Siivoa paistumisen aikana keittiö

- Sulata valkosuklaa mikrossa, ja lämmitä kermaa kattilassa, sekoita, ja kippaa uunista otetun pohjan päälle ja tasoittele. Lämpimän pohjan päällä suklaasula leviää hyvin, kylmän pohjan päällä... ei niin kovin hyvin

-Nosta piirakka jääkaappiin tai pakastimeen siksi aikaa kun vaahdotat kerman ja sulatat hieman lisää suklaata

-Paloittele jäähtynyt piiras, ja koristele valkosuklaarenkailla ja pienillä kermaruusukkeilla

-Ehdit vielä helposti siivota keittiön loppuun, ja vaihtaa vaatteet


- Haasteosallistuja numero 5
Aihe on lukittu.
Lisää
10.03.2011 05:57 - 10.03.2011 05:57 #8963 : Haasteosallistuja
Vastaus käyttäjältä Haasteosallistuja aiheessa Vadelmapulla
Liitetiedosto:


Vadelmapulla

2½ dl kermaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
½ tl suolaa
2tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
50 g voita
250g vadelmia


Sekoita munat ja kerma. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kaada lopuksi joukkoon sulatettu voi. Voitele irtopohja tai piirakkavuokaja jauhota se. Kaada taikina vuokaan. Laita jäiset vadelmat taikinan päälle, ripota pinnalle sokeria. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä. Sulata valkosuklaa mikrossa ja ripsottele päälle koristeeksi.


Vieraita odotellessa,
Haasteosallistuja 6
Aihe on lukittu.
Lisää
12.03.2011 19:42 - 12.03.2011 19:42 #9008 : Haasteosallistuja2
Vastaus käyttäjältä Haasteosallistuja2 aiheessa Pikainen mansikka-valkosuklaa -kakku
Liitetiedosto:


Ainekset]

Hyytelö/kiille:

5 dl vettä
1 ½ dl hyytelösokeria
1 dl mansikoita soseena
päälle maun mukaan kokonaisia mansikoita

Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl maissitärkkelystä
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g valkosuklaata
1 prk vispikermaa

Tee ensin kiille. Sulata mansikat niin että ne pystyy soseuttamaan, kuitenkin siten että ne ovat vielä kohmeisia. Soseuta niistä n. 1 dl. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri. Keitä kunnes seos alkaa sakeentua. Lisää mansikkasose, näin kiilteeseen saadaan väriä. Sekoita ja jätä jäähtymään mahdollisimman viileään. Käytin itse pakastinta apuna.

Sitten pohja uuniin: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilöidyt jauhot, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Kääntele sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista 200 asteessa 6-8 min.

Kun pohja paistuu uunissa, vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa (palaa herkästi) ja sekoita se kermavaahtoon.

Kun pohja on kypsä, vedä se papereineen uunipelliltä pöydälle jäähtymään. Ota n. 23 cm irtopohjavuoasta rengas, mihin täytät kakun. Ja tietenkin kakulle alusta. Käytä reunakalvoa apuna, niin tulee siistimpää jälkeä. Leikkaa rengasta apuna käyttäen pohjasta kaksi ympyrän muotoista palaa, joista toinen on todennäköisesti palasista koottu. Täyte pitää kyllä palasetkin kasassa. Alle siis pohjaa, väliin koko valkosuklaamousse ja päälle kanneksi se kokonainen pyöreä pala pohjaa.

Päälle kaadetaan mansikat ja jo osittain jähmettynyt kiille. Koko härpäkkä jähmettymään pakastimeen ja valmista tuli!

Aikaa meni valmistukseen max 40 min. Jähmettymiselle jää siis aikaa ainakin 20 min. Pysyi kyllä kasassa.

Ja jos nyt sattuu käymään niin että aikaa vielä jää, keittiö ja emäntä eivät ole täysin räjähtäneitä ja on ylimääräistä suklaata, voit spritsata koristeita! Allekirjoittaneelle tosin ei jäänyt...
Näillä mennään.

Mansikanmakuisin terkuin haasteosallistuja nro 1 (eli paras )
Aihe on lukittu.
Lisää
14.03.2011 11:09 - 14.03.2011 11:09 #9023 : Haasteosallistuja2
Vastaus käyttäjältä Haasteosallistuja2 aiheessa Puolukka-valkosuklaa muffinssit
Liitetiedosto:


Suussa sulavat Puolukka-valkosuklaa muffinssit 10kpl

50g voita
3dl vehnäjauhoja
0.5dl maizenaa
1tl leivinjauhetta
0.5tl soodaa
ripaus suolaa
0.75dl sokeria
puolikas levy valkosuklaata (n.70g)
2dl puolukoita
1 muna
1.5dl kermaa

* Laita uuni lämpiämään 200asteeseen
* Sulata voi mikrossa
* Rouhi valkosuklaa veitsellä.
* Sekoita munan rakenne ja vatkaa kevyesti joukkoon kerma.
* Yhdistä toiseen astiaan kuivat aineet, rouhittu suklaa ja puolukat. Sekoita. Tee kuivien aineiden keskelle kuoppa ja kaada muna-kermaseos ja sulatettu voi (hiukan jäähtynyt) siihen. Sekoita vain sen verran kuin on pakko.
* Jaa seos muffinssivuokiin ja laita uuniin (joka on tällä välin lämmennyt 200asteeseen). Paista uunissa 20-25min, kunnes muffinssit ovat saaneet hiukan väriä.
* Anna jäähtyä hetki ritilän päällä ja sulata valkosuklaata mikrossa. Kuorruta hiukan jäähtyneet muffinssit valkosuklaalla ja aseta tarjolle.

Aikaa muffinssien tekoon menee 10min sekoitus+25paistamiseen+5-10min kuorrutukseen eli ehdit hyvin siivota keittiön/yleisilmeen kodissa ja vaihtaa vaatteet!

Makoisia kahvihetkiä toivottaa haasteosallistuja 7
Aihe on lukittu.
Lisää
14.03.2011 17:03 - 14.03.2011 17:03 #9027 : Haasteosallistuja
Vastaus käyttäjältä Haasteosallistuja aiheessa Karamellisoitu puolukkapiirakka
Karamellisoitu puolukkapiirakka

4 annostaTarvikkeet]

Massa]
60 g huoneenlämpöistä voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
1 + 0,75 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,25 tl leivinjauhetta
1,25 dl puolukoita

Päälle]
20 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl sokeria
0,4 dl vehnäjauhoja

Valmistus]
 • Esilämmitä uuni 165° (kiertoilmauuni 150°).
 • Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
 • Sihtaa 1 dl vehnäjauhoista, suola ja leivinjauhe yhteen. Lisää jauhoseos voiseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
 • Jauhota marjat lopuilla vehnäjauhoilla ja kääntele varovaisesti massan sekaan.
 • Voitele (ja jauhota, jos et käytä silikonista vuokaa, kuten minä) suorakaiteen muotoinen vuoka ja kaada massa vuokaan.
 • Yhdistä päälle tulevat voi, sokeri ja jauhot ja ripottele pinnalle.
 • Paista 35-40 minuuttia.

Hyvin ehti myös siivota jäljet. Terveisin haasteosallistuja nro 8.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.03.2011 18:15 - 20.03.2011 18:15 #9077 : Haasteosallistuja2
Makoisa valkosuklaa-marjapiirakkaAktiivinen valmistusaika noin 30 min.
Kokonaisvalmistumisaika 60 min. ( jäähdytyksineen)

Pohja:
150g voita
1 dl taloussokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200g valkosuklaata
4 dl vispikermaa

Päällinen:
noin 300g marjoja (käytin mustikkaa, vadelmaa sekä mansikkaa)
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Pehmitä voi hetken aikaa mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja vatkaa se hyvin sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseoksen joukkoon. Voitele vuoka voilla tai suihkauta vuokasprayllä. Painele taikina irtopohjaisen piirakkavuoan (n.26cm) tai irtopohjavuoan pohjalle ja noin 2,5 cm reunoille. Laita pohjan päälle leivinpaperi/folio (ja halutessasi siihen päälle paino esim. kuivia herneitä tms.). Paista 175 asteessa 15 minuutin ajan. Anna pohjan hetki jäähtyä ennen kuin siirrät sen tarjoiluastialle.

Piirakkapohjan ollessa uunissa, mittaa kattilaan 1/2dl kermaa sekä valkosuklaa. Lämmitä sekoitellen, kunnes valkosuklaa on sulanut kokonaan. Ota seos pois kattilasta kulhoon ja anna jäähtyä (sekoittele välillä). Vatkaa loput kermat vaahdoksi ja nosta odottelemaan jääkaappiin. Kun suklaa on jäähtynyt sekoita suklaa kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Levitä pakastemarjat täytteen päälle ja nosta piirakka jääkaappiin odottelemaan kiilteen valmistumista. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siinä vaiheessa hyytelösokeri joukkoon. Kuumenna seos vielä kiehuvaksi (älä keitä) ja nosta pois levyltä. Sivele hyytelösokeriliemi pakastemarjojen päälle pullasudilla. Voit vielä nostaa piirakan jääkaappiin odottelemaan, että vieraat pääsevät kahvipöytään istumaan.

Herkuttele vieraiden kanssa makoisalla piirakalla, jossa on ihanan murea pohja, pehmeän makuinen valkosuklaatäyte sekä kesänmakuiset marjat päällä! Tämän piirakan saat hyvin tehtyä tunnissa. Piirakkapohjan sekä valkosuklaan jäähtyessä on hyvää aikaa tarvittaessa paneutua keittiön ja muun talon siivoukseen sekä itsensä ehostamiseen.

Haasteosallistuja 9
Aihe on lukittu.
Lisää
20.03.2011 18:47 - 20.03.2011 18:47 #9080 : Haasteosallistuja
KOLMEN MARJAN SUKLAAKAKKU

Liitetiedosto:


KAKKUPOHJA
3 munaa
1,5dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
3/4dl maissitärkkelystä

TÄYTE
4dl kuohu/-vispikermaa
130g valkosuklaata

VÄLIIN JA PÄÄLLE
100g vadelmia
100g mansikoita
100g mustikoita

KOSTUTUS
vettä

KIILLE
2dl vettä
1dl hyytelösokeria

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Ota marjat sulamaan.
Valmista kääretorttupohja. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut muut aineet siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperille pellin päälle n.30*20cm kokoiseksi levyksi. Paista uunissa keskitasolla n.5min. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtynyt torttupohja kolmeen osaan ja nosta yksi pala tarjoiluvadille. Kostuta vedellä. Sekoita kermavaahtoon suklaasula. Levitä täytteestä kolmasosa pohjalle, levitä päälle kohmeisia vadelmia. Nosta toinen pohjapala tämän päälle ja kostuta vedellä. Levitä tämän päälle puolet jäljelläolevasta täytteestä ja pilkottuja mansikoita. Nosta viimenen kakkulevy ja kostuta sitäkin hieman. Levitä loppu täyte tähän. Voit myös jättää täytettä hieman päällimmäiselle kerrokselle, marjojen alle.

Valmista hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan kiille. Lado loput marjat kakun päälle ja lopuksi kiille.

Haasteosallistuja nro. 10 nostaa kaakun kaappiin, pyyhkäsee kädet esiliinaan ja toivottaa vieraat tervetulleiksi.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.03.2011 21:05 - 20.03.2011 21:05 #9088 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Äänestä paras leipomus!
Osallistumisaika on päättynyt, haasteeseen saatiin tällä kertaa tasan kymmenen maistuvaa ja nopeaa leipomusta!

Parasta leipomusta äänestetään yksityisviestillä haasteen emolle (Tanjalle). Vain aktiivikäyttäjät voivat äänestää. Olisi myös mukavaa jos kommentoisit äänestämääsi leipomusta, tai vaikka useampaakin.
Äänestysaika päättyy 29.3. klo 22:00.

Tässä vielä osallistujat osallistumisjärjestyksessä osallistumisnumeroineen:

Lakka-pannacotta-kakku Valkosuklaavaahdolla ja Karamellikoristeilla 2
Suklaista puolukkapullaa 4
Marjainen kaakao-valkosuklaabrita 3
Nopeat vadelma-valkosuklaaleivokset 5
Vadelmapulla 6
Pikainen mansikka-valkosuklaakakku 1
Suussa sulavat puolukka-valkosuklaamuffinssit 7
Karamellisoitu puolukkapiirakka 8
Makoisa valkosuklaa-marjapiirakka 9
Kolmen marjan suklaakakku 10


muoks. Tosiaan Vadelmapulla on osallistuja nro. 6:n tekemä, yksityisviestissä mikä lähti aktiiveille oli vadelmapullan numerona kakkonen. Miun moka mutta onneksi tarkkasilmäinen foorumilainen huomautti ajoissa. Kiitos sinne!
Ilmoittakaa äänestäessänne mieluusti osallistujan leipomuksen nimi ettei tule sekaannuksia.
Aihe on lukittu.
Lisää
30.03.2011 21:00 - 30.03.2011 21:00 #9233 : Tanja
Meillä pukkaa kotona kiirettä - kaksi remonttia päällekäin, siihen päälle työt ja vähän extrahommia plus normikotihommat niin soppa on valmis. Siis olen pahoillani että saan tulokset vasta nyt näpyteltyä tänne. Mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan?

Työ foorumilaiset ootte sitten ihania!! Katsokaa mikä määrä kommentteja! Ihan superia! Kiitos kaikille kommentoineille ja äänestäneille!
Muutama kommentti oli laitettu vain numeron varassa, eikä ollut selkeää oliko numero osallistumis- vai järjestysnumero. Vähän piti välillä arvuutella mikä kommentti kuului mihinkin... Huudelkaa toki vaikka yv:llä jos kommenttinne on väärässä paikassa.
Osallistumisleipomuksen perässä on suluissa äänimäärä tai viiva (-) jos ääniä ei tullut yhtään. Jos äänestäjä kommentoi leipomusta, on se lihavoituna.


Pitemmittä puheitta, parhaaksi leipomukseksi selvisi osallistuja nro 9 joka oli Pullahiiricom makoisalla valkosuklaa-marjapiirakalla. Onnea sinne, täältä lähtee Confetin paketti tulemaan!

Osallistuja 9 Pullahiiricom Makoisa valkosuklaa-marjapiirakka (7)
 • Piirakka näyttää ja kuulostaa oikein maukkaalta. Makea valkosuklaa ja kirpakat marjat varmasti täydentävät toisiaan. Ohje on mukavan yksinkertainen verrattuna joihinkin kilpailun leipomuksiin. Tunnissa ei kuitenkaan viitsi yhtään ylimääräistä säätää! [/b]
 • Ihanan näkönen, paljon mustikoita, muutama mansikka. Maku parempi jos ois toisin päin. Ohje hyvä.
 • Muuten valitsisin tämän, mutta kiireessä liian hidas toteuttaa Monen lapsen kanssa yllärivieraiden tullessa on muutakin tekemistä kuin tarjottavaa tehdä.
 • Ulkoasu kaunis, ainekset suht. tavallisia ja valmistaminen helppoa. Eiköhän noissa ole maukkaan leipomoksen edellytykset. Taidankin kokeilla heti tänään. [/b]
 • Raikkaan näköinen piirakka ja ihanasti paljon marjoja! Tämä saa ääneni!
 • Näyttää makoisalta! Ja kivan simppeli idea.
 • Aika menee tiukille, mutta näyttää todella herkulliselta ja kauniilta.
 • herkullinen ja kaunis. sopiva pelkkä kahvitteluherkku tai mikäli vieraat ovat tulossa syömään, hyvä tarjottava myös jälkiruoaksi. raikkaanoloinen
 • Näyttää houkuttelevalta raikkaana ja marjaisena.
 • Resepti ei ole mutkikas nopeaksi tarjottavaksi.
 • Nam, hyvältä näyttää! Ohje kuulostaa kivalta ja aiettä, valkosuklaata ja marjoja!
 • Todella kaunis Hyvin onnistunut!
 • kaunis ja varmasti herkullinenYleisiä kommentteja:
 • Paljon oli sellaisia leipomuksia, että menee ihan liikaa aikaa jäähdyttelyyn, vatkailuun, kokoamisiin jne jne.. Muutamassa reseptissä pisti silmään myös "huoneenlämpöinen voi". Ok, jollain voi aina olla voi huoneenlämmössä, mutta harvalla. Eikäs se lämpene hetkessä (nimim.Minäkö pilkun viilaaja )
 • Olipas monella tunti aikaa tehdä kaikkea ennen vieraiden tuloa. Lapsiperheen äitinä mulle ei moiset monimutkaisuudet olisi edes konkreettisesti mahdollisia, kun pitäs ne lapsetki siinä samalla hoitaa ja varmaan niidenkin naamoja pyyhkiä ja katsoa puhtaat vaatteet päälle Siksi siis itse suosin helppoa ja nopeaa - linjaa
 • Olipas ihania leipomuksia. Oli monta suosikkia ja säälitti, kun pystyi antamaan vain yhden äänen.
 • Paljon hyviä vaihtoehtoja, kokeilla pitää onnistuuko tunnissa. Joissakin leivonnaisissa voi tulla kiire
 • Perinteistä kääretorttua ei tehnyt kukaan


Osallistuja 2 Nanun Lakka-pannacotta-kakku Valkosuklaavaahdolla ja Karamellikoristeilla (-)
 • Isotöisen olonen, ei varmaan tulisi tehtyä jos tunti vain aikaa. Muuten kyllä mielenkiintonen ja herkullisen olonen kakku!!
 • Varmasti herkullinen, mutta epäselvä kuva ei anna oikeutusta kakulle.
 • Ihanan ja herkullisen näköinen luomus. Voisi joskus kyllä testata. En ehkä kuitenkaan lähtisi ”pikana” tekemään, vaikuttaa sen verran suuritöiseltä.
 • Epäselvä kuva ]
 • Vaikuttaa todella maistuvalta ja herkulliselta. Tuntuu olevan paljon erilaisia työvaiheita tuntiin mahdutettavaksi.
 • Herkullisen oloinen resepti.
 • ihanan perinpohjaiset ohjeet. ehkä liian monimutkainen.


Osallistuja 4 onnelianneli Suklaista puolukkapullaa (-)
 • Mielenkiintoinen, todennäkösesti tätä kokeillaan lasten kanssa!
 • Mukavan oloinen sutjakka piirakka. Ps. Hauska pieni virhe ohjeessa – ehkä muisto edellisistä haasteista, kun oli paljon mustikkaa. ” Ota pakasteesta mustikat…”
 • Kaunis kuva! En tosin tiedä voiko tätä ihan pullaksi sanoa kun ei se hiivaa ole nähnytkään. Mutta vaikuttaa nopealta!
 • Hauska leivonnainen, jonka ehtii hyvin tunnissa tehdä ilman stressiä.
 • Näyttää hyvältä ja ihanan pehmeältä. tunnen suussani kirpeän puolukan ja makean valkosuklaan
 • Hauska yksityiskohta, kuinka mikro muuttaa mustikat puolukoiksi! Resepti on oikein kyllä ymmärretty! Raikas lopputulos ja tuntuu maistuvalta - oikein hyvä idea!
 • Kivan oloinen.
 • Hyvä, toimiva ja helppo ohje


Osallistuja 3 Onneli78 Marjainen kaakao-valkosuklaabrita (2)
 • Brita on yks niitä pomminvarmoja makuelämyksiä, joihinka ei tarvii koristelun puoleen panostaa ja on just heti syötävissä ja melkeempä seisottamisen jälkeen pilattu torttu [/b]
 • Rapsahtavan herkullinen
 • Mahtavan oloinen brita! Olisi kiva maistaa…
 • Ihan hyvä vaihtoehto, saattaapi olla melkoisen makeaa.
 • Aivan ihanan näköistä ja varmasti hyvää. Tiukka aikataulu tässäkin
 • Tätä upeaa tarjoomusta ei hevin uskoisi nopeaksi vierasvaraksi! Mahtava! Makea! Maistaisin parit palat oikein mielelläni
 • Mmmm, ihana!
 • varmasti hyvää, mutta epäilen tunnin riittävyyttä


Osallistuja 5 wadelmatassu Nopeat vadelma-valkosuklaaleivokset (-)
 • Varmaan toimiva juhlavampi korvike suklaapiirakalle! Vadelmasattuma suklaapiirakassa, njam!
 • Suussa sulava leivos, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
 • Joskus yksinkertainenkin voi olla kaunista. Ja tämä on nopea.
 • Näyttävät todella maistuvilta ja kauniilta näin nopealla aikataululla. Tuoreet vadelmat päällä kruunaisivat leivokset (juu, eivät kuuluneet siis listalle )
 • olisivat mielestäni herkullisemman näköisiä, ilman kermavaahtoa päällä. muuten kyllä tekisi mieli upottaa hampaat yhteen leivospalaan.. nam.
 • Pientä ja hyvää, jota yllätysvieraat yleensä odottavat, sen seitsemän sortin sijaan!
 • Nam, vaikuttaa ihanilta!
 • Herkulliset ja kauniit


Osallistuja 1 NaMiNaMi Pikainen mansikka-valkosuklaakakku (1)
 • Taattua hyvää. Esillepanoon (kuvaukseen) ois voinu kiinnittää enemmän huomiota.
 • Oi miten herkullisen näköinen kakku! NAM!
 • Tuntiin aika monta vaihetta, mutta herkullisen raikkaalta näyttää.
 • Kun tällainen leipomus odottaa yllätysvierasta, niin tunne on vähintäänkin kuninkaallisen juhlallinen! Bravo!
 • Mansikkasose kiilteessä vaikuttaa hyvältä. En oikein tykkää kiilteistä, mutta noin kiille voisi ehkä minullekin maistua!
 • Hieno.
 • Herkullisen näköinen ja uskomatonta että sen taikoo tunnissa!!
 • Herkkua, mutta epäilen ajan riittävyyttä


Osallistuja 6 TaikaKokki Vadelmapulla (4)
 • Ihanan olonen, näkö ois parempi ilman valkosuklaata. Ehdottomasti kokeiltavaksi.
 • Herkullisen näköinen ja muhkea pulla. Yksinkertainen ja nopea toteuttaa, niin jää aikaa muuhunkin kuin tarjottavien tekoon.
 • Kaikki leivonnaiset oli todella ihania, mutta helppoudessaan tämä resepti menisi minulla kokeiluun yllätysvieraiden ilmoitellessa tulostaan. Ja pulla on aina hyvää, pikana tai aitona! [/b]
 • Kiva ohje! Mietin pitkään, että olisin antanut ääneni vadelmapullalle.
 • Pulla vaiko piirakka? Itse olisin jättänyt tuon valkosuklaan päältä pois, miksi peittää kauniit marjat? Suklaan voisi hyvin sekoittaa paloina taikinaan.
 • Mehevän näköinen.
 • Herkullisen näköinen.
 • Hyvä ajatus tämäkin - tehdä herkkupullaa ja käyttää säästeliäästi vadelmaa, joka yleensä on aika makeaa.
 • Kaunis ja varmasti maistuu!
 • Helppotekoinen ja herkullisen kuuloinen myös -tykkään!
 • Jotakin tällaista tuli mieleen heti haasteen otsikosta "nopea vierasvara". Tekisin siis itsekin saman tyyppistä enkä alkaisi vatkailemaan ja hössöttämään suuritöisemmän leivonnaisen kanssa tunnin varoitusajalla. Oikein mehevän ja makoisan näköinen, marjoja voisi olla ehkä enemmänkin.


Osallistuja 7 MaxinMami Puolukka-valkosuklaamuffinssit (1)
 • Annan ääneni puolukka-valkosuklaamuffinsseille koska se oli sellainen, jonka saa oikeasti tehtyä pikaisesti ja kerkeää vielä imuroimaankin äkkiä [/b]
 • Kokeiltavaksi nämäkin! Peruspullaa arkeen.
 • Muffinssit ovat todella nopsia tehdä – ehkä vähän liian tavanomainen ratkaisu nopeaan vierasvarahaasteeseen siksi ei herättänyt innostusta.
 • Näyttää jotenkin kuivilta. Epäilen valkosuklaan ja puolukan yhteensopivuutta. Täytyisi tosin kokeilla ensin, saatan yllättyä
 • Nopeita tehdä
 • 'Tavallista ' hyvää erikoisen raikkaasti! Hyvä idea!
 • Suloisia muffinsseja!
 • mureat ja hurmaavat


Osallistuja 8 Paula3 Karamellisoitu puolukkapiirakka (5)
 • Ainekset kuulostivat hyviltä ja kuvassa myöskin herkullisen näköinen piiras, tekisi mieli haukata.Sopivan makea kahvikupin kaveriksi.
 • Ihana kuva, mutta karamellisoitu? Uusi nimitys vanhalle tutulle marjamurupiirakalle..
 • Herkullisen ja mehevän näköinen ja mukavan puolukkainen. Voisin vaikka testata ohjetta.
 • En yleensä tykkää puolukasta missään mutta tuo näyttää NIIN hyvältä että tarviis saaha pala nyt ja heti! [/b]
 • Ihana kuva! On varmasti hyvää!
 • Vaikken henkilökohtaisesti puolukan ystävä olekaan, niin tämä kuva on kuin suoraan jostain ihanasta kirjasta! Jäi tosin mietityttämään että missä se karamellisointi on? Itse ymmärrän karamellisoinnin jotenkin muuten, kuin että heitetään päälle muruseosta.
 • Aivan ihana.
 • Näyttää herkulta!Puolukka sopii varmasti hyvin juuri tällaiseen leipomukseen.
 • Haluaisin maistaa![/b]
 • ihanan herkullinen, helppo, tyylikäs.


Osallistuja 10 Pampula Kolmen marjan suklaakakku (1)
 • Muhkea kakku – vieraat tykkäävät varmasti!
 • Melkoinen määrä kermaa...
 • Näyttävän näköinen tarjottava, juhlava. Kauniimpi versio kääretortusta.
 • Nam! Näyttää ja kuulostaa ihanalta.
 • komea kakku, jonka leikkaaminen voi tosin olla hieman hankalaamuoks. yksi kommentti oli lipsahtanut osallistuja kutoselta seiskalle... nyt korjattu.
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.235 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017