Tammikuun 2011 haaste: suolainen piirakka! 1.1.-20.1.

Lisää
30.12.2010 19:59 - 30.12.2010 19:59 #19702 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Tammikuun haasteen aiheena on "suolainen piirakka"! Osallistumisaika 1.1.-20.1.

Heti alkuun pyydän tarkkaavaisuutta, jatkamme uuden nimettömän osallistumistavan käyttöä haasteessa jota kokeiltiin marras-joulukuussa. Haasteleipomusta ei siis saa julkaista blogissa ennen haasteäänestyksen päättymistä!

Ilmoittaudu haasteeseen laittamalla yksityisviestiä emolle, jolta saat myös osallistumisnumeron (tärkeä muistaa haastepostausta tehdessä)!
Varsinainen osallistuminen tapahtuu Haasteosallistuja -nimimerkillä, tarkemmat ohjeet ja salasanan tunnukselle saat haasteen emolta (Tanjalta). Ilmoittautuessaan kannattaa ehdottaa jo valmiiksi aikaa milloin voisi postata leipomuksensa foorumille.

Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen .

Leivo 1.1.-20.1. välisenä aikana ja sovi emon kanssa ajankohta jolloin postaat osallistumisesi foorumille Haasteosallistuja-tunnuksella.
Osallistumisaika päättyy torstaina 20.1. klo 22]Confetti[/url]!



Haasteleipomuksen postaaminen foorumille tapahtuu seuraavasti](Huomautuksena: tunnuksella ei saa kirjoitella muita viestejä kuin haasteosallistumisen, myöskään salasanaa tai tunnuksen asetuksia ei saa vaihtaa. Ainoastaan testipalstalla tunnuksella voi halutessaan testailla kuvien näkyvyyttä itselleen varattuna aikana.)[/size]

Osallistumisviestiin tulee kirjoittaa leipomiseen käytetty resepti sekä lisätä yksi kuva piirakasta (ihannekoko n. 480 pikseliä leveydeltään, kuitenkin maksimissaan 660 pikseliä) käyttäen Img-tagia.
Viestin esikatselu-toimintoa (lähetä -napin vieressä) kannattaa käyttää ennen viestin lähetystä, näin voit tarkistaa tuliko kaikki niin kuin piti.
BBCode-ohjeesta saattaa olla apua, voit myös testata koodien toimivuutta testipalstalla (huomioithan kuitenkin ettet testaile haasteleipomuksen kuvilla ettet paljastu).

Voit tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tanjalta.

Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta tammikuun haastehöpinöissä .
Haasteiden aihe-ehdotuksia ja muita ideoita voi antaa tuossa ketjussa]viewtopic.php?f=53&t=377[/url]

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tanja ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
06.01.2011 14:58 - 06.01.2011 14:58 #8282 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Mausteinen pikkupiirakka


Jos teet (rahka)voitaikinan itse, niin tee kuitenkin täyte ensin, jotta se saa hieman vetäytyä.
Minä käytin joulusta jäänyttä valmista lehtitaikinaa.

Täyte][*]200 g kanan/broilerin rintaleikettä pienittynä[/*]
[*]½ tl kurkkumaa[/*]
[*]½ tl garam masalaa[/*]
[*]ripaus suolaa[/*]
[*]ripaus eli pari kierrosta pippurimyllystä[/*]
[*]( ½ sipuli kuutioituna, jos pidät sipulista )[/*]
[*]½ - 1 dl keitettyä murskattua riisiä tai rikottua ohraa[/*]
[*]muutama rkl hapankermaa[/*]
[*]öljyä kuullottamiseen[/*]
[*]1 kanamuna voiteluun – värin vuoksi joukkoon hieman kurkkumaa tai sahramia[/*][/list]

1. Keitä riisi.
2. Kuullota pienet kanapalat (ja sipuli) ja lisää mausteet joukkoon. Laita seos syrjään.
3. Leikkaa valmistamasi taikina kahtia ja tee suorakaiteet isoa piirakkaa varten. Levitä täyte.
tai
Leikkaa kaulitusta levystä parillinen määrä haluamallasi muotilla. Käytin espressokuppia apuna.
Laita joka toiselle palalle hieman täytettä ja nosta ’kansi’ päälle hieman nipistellen reunoista
sormin tai haarukalla.
5. Voitele.
6. Paista 200°C:ssa alatasolla suunnilleen 15-20 min.

Nauti teen tai höyryävän liemen kera.

Tähtien tuiketta tammikuuhun toivottelee,
haasteosallistuja nro 2.
Aihe on lukittu.
Lisää
06.01.2011 16:06 - 06.01.2011 16:06 #8285 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2011 haaste: suolainen piirakka! 1.1.-20.1.
Poro-kanttarellipiirakka



Pohja]
2 dl Myllärin Sämpyläjauhoseosta
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g voita
½ dl maitoa

Täyte]
3-4 dl kanttarelleja
1 sipuli
öljyä paistamiseen
100 g kylmäsavustettua poroa
1 punainen paprika
tuoretta persiljaa
100 g Salaneuvos Gouda 17% -juustoa (tai muuta vastaavaa)
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria
100 g sinihomejuustoa

- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää pehmeä voi ja lopuksi maito.
- Painele taikina voidellun vuoan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

- Puolita sienet ja pilko sipuli pieneksi. Paista niitä öljyssä, kunnes neste on haihtunut.
- Leikkaa kylmäsavuporo ja paprika kuutioiksi.
- Hienonna nippu persiljaa.
- Raasta juusto ja sekoita se kerman ja munien kanssa. Mausta mustapippurilla.
- Levitä sieni-sipuliseos, poro- ja paprikakuutiot ja persilja pohjan päälle.
- Kaada kermaseos piirakan päälle.
- Murusta lopuksi sinihomejuusto piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Loppiaisterveisin,
Haasteosallistuja nro 3
Aihe on lukittu.
Lisää
06.01.2011 18:52 - 06.01.2011 18:52 #8287 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Juustoinen Poropiirakka (gluteiiniton)
Juustoinen Poropiirakka (gluteiiniton)



75g voita
200g sulatejuustoa (käytetty Olympia-juustoa)
2,5dl gluteiinitonta jauhoseosta (käytin Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta)
2rkl vettä
ripaus suolaa

250g poron jauhelihaa /poron käristelihaa
(paistamiseen ja maustamiseen 1rkl voita, 1tl suolaa ja 1 maustemitta mustapippuria)
1 pieni purjo
1 sipuli
1rkl persiljaa
2rkl ruohosipulia
200g leipäjuustoa
1dl emmental-juustoa raasteena
2.5dl kermaa
2munaa
ripaus mustapippuria ja suolaa myllystä

Valmista ensin täytteet ]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_smile.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
07.01.2011 15:08 - 07.01.2011 15:08 #8284 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2011 haaste: suolainen piirakka! 1.1.-20.1.
SIENIPEKONIPIIRAKKA



Pohja

1 dl perunamuusia
1/3 dl ruisjauhoja
n. 1.5 dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
30 g pehmeää voita

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muusi. Vaivaa voi taikinaan ja laita jääkaappiin reiluksi puoleksi tunniksi. Tee sillä välin täyte.

Täyte

3dl sieniä sopivasti pienittynä
1 sipuli
3 siivua pekonia
voita tarpeeksi
suolaa ja musta- valkopippuria

Paista pekonit kevyesti ja ota pannulta. Lisää voita ja kuullota sipuli. Lisää sienet. Pilko tällä välin pekoni sopiviksi palasiksi. Valuta ylimääräinen neste (jos sitä kertyy) talteen. Lisää pilkottu pekoni täytteeseen.

Lisäksi

½ prk kermaviiliä
2 munaa
hieman maitoa (tai sienien lientä)

Taputtele pohja 15-20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Laita täyte pohjalle, sekoita kunnolla munakermaviili haarukalla ja kaada päälle. Ripsauta vielä myllystä halutessasi mustapippuria päälle.

Paista vielä 15-20 minuuttia niin että täyte hyytyy. Anna jäähtyä.

Pekoni ei ole välttämätöntä, mutta välillä on kiva syödä jotain kunnon ruokaa kesken joulun jälkeisen laihdutuskuurin, toivoopi Haasteosallistuja numero 4.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.01.2011 12:22 - 08.01.2011 12:22 #8297 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Rustiikkinen tomaattipiiras
Rustiikkinen tomaattipiiras


Sisältää paljastuu tomaattinen mehukkuus

Pohja]
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 70 g ruisjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2,5 rkl kylmää vettä
Täyte]
  • 5 kotimaista kypsää tomaattia
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 nippu (n. 1,2 dl) kevätsipuleita silputtuna
  • 1,5 dl majoneesia (kevyempi vaihtoehtokin käy)
  • 2 tl maizenaa
  • 3,5 dl kypsytettyä cheddaria raasteena
  • 0,75 + 0,5 dl parmesaaniraastetta
  • ½ – 1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
  • suolaa, mustapippuria
Pohja]
  • Sekoita jauhoja ja voita monitoimikoneessa, kunnes massa alkaa muistuttamaan leivänmurusi.
  • Lisää kananmuna ja vesi ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on alkaa olemaan tasainen.
  • Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä muutaman minuutin ajan.
  • Muotoile taikinasta levy, kääri tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
  • Voitele kevyesti 22 – 24 cm]
  • Kaulitse taikinasta pyöreä pohja (∅ n. 35 cm). Voit leikata reunoja hieman siistimmäksi tai jättää reilusti röpelöksi.
  • Siirrä pohja kaulimen avulla kakkuvuokaan. Taikinan reunat tulevat reilusti yli kakkuvuoan reunojen.
Täyte]
  • Ripottele tomaattien päälle suolaa (itketä)]
  • Ripottele piiraspohjan päälle 3 rkl parmesaaniraastetta. Lado tomaattiviipaleet ja kevätsipulit juuston päälle.
  • Yhdistä majoneesi ja maissijauho, cheddarjuusto, 0,75 dl parmesaaniraastetta, basilika, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
  • Pudottele majoneesiseosta tomaattien päälle ja levitä varovaisesti mahdollisimman peittävästi koko piiraan päälle.
  • Kääntele ylimääräiset taikinareunat täytteen päälle.
  • Ripottele loput parmesaanijuustot päälle. Paista 190° uunissa (kiertoilmauuni 170°) n. 30 – 40 min.

Terveisin haasteosallistuja nro. 5!
Aihe on lukittu.
Lisää
13.01.2011 15:02 - 13.01.2011 15:02 #8340 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2011 haaste: suolainen piirakka! 1.1.-20.1.
JUUSTOINEN KASVISPIIRAKKA



Pohja:
150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
3 rkl kylmää vettä
Sekoita jauhot ja margariini ja nypi sekaisin.
Lisää nopeasti vesi ja tee taikinaksi.
Taputtele sormin piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:
150 pakastettua hienonnettua pinaattia ( sulatettuna ja valutettuna )
200 g fetajuustoa kuutioituna
3 keskikokoista punasipulia viipaloituna tai renkaina
1 dl juustoraastetta esim. emmental
mustapippuria myllystä
1 kananmuna

Täytekastike:
50 g juustokastikejauhetta
1 dl vettä
2 dl ruokakermaa
Keitä kastikejauhe ja vesi kunnes seos kiehuu.
Sitten lisää kerma ja sekoita lämmöllä kunnes seos sakenee.
Nosta pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.


Ota pinaatit pakkasesta sulamaan ja pilko sipulit ja fetajuusto.
Tee pohja ja laita se uuniin kypsymään 200 astetta 10 min.
Sillä aikaa tee ja jäähdytä täytekastike.
Kun pohja on ollut uunissa 10 min ja täytekastike tehty,
lisää esikypsennetyn pohjan päälle feta, sipulit ja pinaatti .
Tässä vaiheessa laita hieman pippuria.
Sekoita juustoraaste ja kananmuna ja lisää ne kastikkeeseen.
Levitä kastike täytteen päälle jarouhi päälle vielä pippuria myllystä.
Paista uunissa 200 astetta n. 30 min kunnes pinta on kauniin ruskea.

Hyvää ruokahalua !

t. Haasteosallistuja nro 6
Aihe on lukittu.
Lisää
15.01.2011 11:30 - 15.01.2011 11:30 #8379 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Mozzarella-kasvispiirakka
Mozzarella-kasvispiirakka


ø 26 cm irtopohjavuokaan.

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kolmen viljan leseseosta
150 g voita
2 rkl kylmää vettä

Täyte
4 dl emmental-mozzarellaraastetta
150 g parsakaalia + ½ tl suolaa keitinveteen
100 g fetajuustoa
200 g mozzarellaviipaleita
½ mm yrttisuolaa
½ mm maustepippuria
200 g porkkanaa pilkottuna
200 g kesäkurpitsaa pilkottuna
1 pieni punainen paprika (noin 100 g pilkottuna)
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl yrttisuolaa
2 dl ruokakermaa 7%
1 dl kevyt ranskankermaa
2 kananmunaa
½ tl valkopippuria
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl yrttisuolaa

Pinnalle
7 kpl kirsikkatomaattia
pieni pala punaista paprikaa
pieni pala keltaista paprikaa
muutama basilikanlehti
½-1 tl seesaminsiemeniä

Pohjan valmistus
Mittaa astiaan jauhot, leseet ja pieniksi kuutioiksi leikattu kylmä voi. Leikkaa ristiin kahdella puuveitsellä tai haarukalla aineksia, kunnes taikina on murumaista. Lisää kylmä vesi ja leikkaa taikinaa vielä vähän aikaa. Nypi lopuksi taikinaa kevyesti sormenpäillä, kunnes taikina on vähän tiivistynyt. Laita taikina noin tunniksi jääkaappiin ja kauli se sitten sopivankokoiseksi ympyräksi (halkaisijaltaan noin 32 cm). Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Aseta taikina irtopohjavuokaan ja siisti reunoja tarvittaessa. Reunojen tulee olla noin kolme cm korkeat. Taikinan voi vaihtoehtoisesti painella irtopohjavuokaan jauhotetuin sormin heti taikinan valmistuttua. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 °C]Täytteen valmistus[/b]
Leikkaa parsakaalista nuppuosat pienine varsineen ja keitä niitä suolatussa vedessä lähes kypsäksi, noin 8 minuuttia. Huuhdo parsapalat heti kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
Kuori ja pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuori kesäkurpitsa, koverra siemenet pois ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pese paprika, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannussa seesamiöljy. Kaada pannulle porkkana- kesäkurpitsa ja paprikakuutiot. Paista kasviksia keksilämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Lisää paiston puolivälissä hunaja ja yrttisuola.
Mausta mozzarellaviipaleiden pinta yrttisuolalla ja maustepippurilla.
Sekoita keskenään munat, ruokakerma, ranskankerma, valkopippuri, basilika ja yrttisuola.

Ripottele piirakkapohjan päälle 1 dl juustoraastetta. Nypi parsakaalin nuppuja vähän pienemmiksi ja laita ne raasteen päälle. Murusta fetajuusto parsapalojen päälle. Asettele fetamurun päälle mozzarellaviipaleet. Kaada niiden päälle porkkana- kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot. Ripottele pinnalle loput eli 3 dl juustoraastetta. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle tasaisesti.

Pintakoristelu
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja ripottele ne pinnalle. Jos haluat tehdä tomaateista muodon, leikkaa ne kahtia, koukkaa sormella siemenet pois, leikkaa vielä kahtia, aseta haluamasi piparimuotti piirakan päälle ja asettele tomaattisiivut muotin sisälle. Ota sitten muotti pois. Voit tehdä piirakan reunoille myös paprikakukkasia – ja sydämiä. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 °C]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
16.01.2011 19:26 - 16.01.2011 19:26 #8398 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Savulohipiirakka


Pohja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wave.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
16.01.2011 20:18 - 16.01.2011 20:18 #8400 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2011 haaste: suolainen piirakka! 1.1.-20.1.
PIENET KINKKUKASVISPIIRAKAT (4 kpl)

POHJA]
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl juustoraastetta
1 rkl kermaa

Sekoita pehmeä voi ja jauhot käsin. Lisää joukkoon juustoraaste sekä kerma. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Taputtele taikina neljän pienen halkaisija n. 6-7 cm rengasirtovuoan pohjalle (irtovuoan pohjalle kannattaa laittaa vaikka paperinen muffinssivuoka, ettei päälle laitettava kastike leviä vuoasta). Paista 225 asteessa n.8 min.

TÄYTE JA KASTIKE]
1 porkkana
1 pieni sipuli
pala purjoa
100 g palvikinkkua
voita
parsakaalinuppuja
juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
1 muna
100 g kermaviiliä
loraus maitoa

Esikeitä hieman parsakaalinuppuja. Kuori ja pilko porkkana, sipuli ja purjo. Hienonna palvikinkku. Kypsennä vähän aikaa paistinpannussa voissa porkkana, sipuli, purjo ja kinkku. Lisää mausteet; suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria. Kaada täyte esikypsennettyjen pohjien päälle ja lisää parsakaalinuppu päällimmäiseksi. Kaada kermaviilistä, munasta ja maidosta + mausteista tehty kastike täytteiden päälle ja lisää jokaisen piirakan päälle juustoraastetta. Paista piirakoita vielä n. 10 min. Paistamisen jälkeen irrota reunavuoat varovasti.

Terveisin Haasteosallistuja 11
Aihe on lukittu.
Lisää
17.01.2011 14:33 - 17.01.2011 14:33 #8409 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Parsakaali-fetapiiras
PARSAKAALI-FETAPIIRAS


4-6 annosta

Pohja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/eat.png[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
17.01.2011 19:05 - 17.01.2011 19:05 #8411 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2011 haaste: suolainen piirakka! 1.1.-20.1.
KEVYT KANAPIIRAS



Pohja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
20.01.2011 15:52 - 20.01.2011 15:52 #8456 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Feta-tomaattipiirakka


Feta-tomaattipiirakka

Pohja]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_biggrin.gif[/img]
Aihe on lukittu.
Lisää
20.01.2011 17:48 - 20.01.2011 17:48 #8458 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Kana-fetapiirakka


Pohja:

150 g Oivariinia
1 dl spelttijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:

300g broilerinrintafilettä suikaloituna
(paprikajauhetta, currya, suolaa ja mustapippuria)
100 g fetaa
6-8 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
150g mozzarella-emmentaljuustoa raasteena (pirkka)
muutama kirsikkatomaatti puolitettuna
2 dl ruokakermaa
1 prk (120g) smetanaa
3 munaa

Munakermaan:
0,5 tl suolaa, 2-3 tl basilikaa, 1 tl oreganoa, rouhaus, pari mustapippuria

- Suikaloi broilerin fileet ja paista pannulla kypsäksi ja mausta. Älä laita suolaa paljoa, koska fetasta tulee suolaa. Nosta sivuun jäähtymään.
- Nypi pehmeä rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti. Jos taikina kovin pehmeää, niin pistä vähäksi aikaa jääkaappiin.
- Kaulaa taikina kahden tuorekelmun välissä ohueksi (0,5 cm) ja asettele piirakkavuokaan ja reunoille (28 cm) ja esipaista 225 asteessa n. 10-12 min.

-Lisää suikaleet ja murennettu feta ja juustoraaste esipaistetun pohjan päälle, lisää kerma-munaseos ja puolitetut tomaattit.
- Paista 225 asteessa 20-25 min. kunnes täyte on hyytynyt ja on saanut hyvä värin.


- Malta hetki ja nauti

Haasteosallistuja nro 14
Aihe on lukittu.
Lisää
20.01.2011 21:38 - 20.01.2011 21:38 #8463 : Haasteosallistuja
Haasteosallistuja vastasi aiheeseen: Kinkkupiirakka kakkuvuoassa


pohja][*]100 g margariinia[/*]
[*]2½ dl vehnäjauhoja[/*]
[*]½ tl suolaa[/*]
[*]1 kananmuna[/*][/list]

täyte:
  • 1 pieni sipuli silppuna
  • 1/4 punaista paprikaa pieninä paloina
  • 150 g palvikinkkurouhetta
    100 g salsakastiketta
  • ½ punainen chili pienenpienenä silppuna
  • 2 pientä tomaattia pieninä paloina
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta

vuokaan:
  • margariinia
  • 4]

Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää muna, sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset tasaiseksi.
Voitele noin litran vetoinen pitkä kakkuvuoka ja jauhota se neljän viljan puurohiutaleilla.
Kaulitse taikina jauhotetun leivinpaperin päällä noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Taikina saa olla kaulittu niin, että siitä riittää myös pohjaksi, eli kanneksi, kuinka päin asian haluaa ajatella.
Asettele kaulittu taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille kevyseti painellen. Kaada täyte syvennykseen. Käännä reunat täytteen päälle pohjaksi, tai kanneksi.
Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Voidaan nauttia lämpimänä tai täysin kylmänä, molempi parempi.

Nam nam toivoo osallistuja nro 12.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.01.2011 22:00 - 20.01.2011 22:00 #8464 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Tammikuun 2011 haaste: suolainen piirakka! 1.1.-20.1.
Haaste on nyt päättynyt ja kaikki osallistuvat piirakat ovat esillä. Nam, 14 piirakkaa saatiin tähän haasteeseen, mukava määrä!

Äänestä parasta piirakkaa yksityisviestillä haasteen emolle eli Tanjalle. Äänestysaika päättyy lauantaina 29.1. klo 22][*]Mausteinen pikkupiirakka (osallistuja 2)[/*]
[*]Poro-kanttarellipiirakka (3)[/*]
[*]Juustoinen poropiirakka, gluteeniton (1)[/*]
[*]Sienipekonipiirakka (4)[/*]
[*]Rustiikkinen tomaattipiiras (5)[/*]
[*]Juustoinen kasvispiirakka (6)[/*]
[*]Mozzarella-kasvispiirakka (7)[/*]
[*]Savulohipiirakka (8)[/*]
[*]Pienet kinkkukasvispiirakat (11)[/*]
[*]Parsakaali-fetapiiras (10)[/*]
[*]Kevyt kanapiiras (9)[/*]
[*]Feta-tomaattipiirakka (13)[/*]
[*]Kana-fetapiirakka (14)[/*]
[*]Kinkkupiirakka kakkuvuoassa (12)[/*][/list]
Aihe on lukittu.
Lisää
31.01.2011 15:29 - 31.01.2011 15:29 #8568 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Piirakoiden tekijät ja kommentit äänimäärineen.
Olikin hieman tavallista enemmin naputeltavaa näissä kommenteissa, kiitos kaikille äänestäneille ja erityiskiitos niille jotka kommentoivat monia leipomuksia! Tässä näette tuloksen kun suurin osa äänestäjistä kommentoi useampaa kuin yhtä. Vaikkei ääniä kaikille riittänyt, saivat kaikki kuitenkin luettavaa omista leipomuksistaan, kivaa!

Tässä siis kaikki kommentit ja äänimäärät.

Yleisiä kommentteja foorumilaisilta:
  • Ihanaa kun huomaa, että kuviin on panostettu! Jes jes jes!
  • Tarttee sanoa että kaikki ovat tosi hyvän näköisiä ja kuuloisia!
  • Oli muuten vaikea valita, kun oli niin monta herkullisen oloista piirakkaa mukana!
  • Piirakoissa yleisesti oli positiivsta se, että pohjissa oli käytetty muutakin kuin vehnäjauhoja, siitä pisteitä tekijöille


Paula3 lisäsi vielä havainnollistavan kaavion [/size]

Tammikuun osallistujat nimimerkkeineen osallistumisnumerojärjestyksessä][*]Pohja kuulostaa jännältä, mutta herkulliselta sulatejuuston vuoksi. Täytteet sopivat varmasti hyvin yhteen maun puolesta. Myös leipäjuusto täytteessä on hauska idea.[/*]
[*]Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Kauniin tasainen reuna. [/*]
[*]Ulkonäkö täydellinen. Olivatko yritit kuivattuja vai tuoreita? Poro & leipäjuusto on varma, herkullinen makuyhdistelmä.[/*]
[*]tätä on pakko kokeilla [/*]
[*]Lappi-henkinen, kaunis piiras.[/*]
[*]Näyttää hyvältä![/*]
[*]Piirakka on kuvassa herkullisen näköinen, pohjakin ihanan mehevän näköinen töydellisen pohjan oloinen [/*][*]Raaka-aineina "ei niin perus piirakka" aineita vaan rohkeita valintoja jotka houkuttelee kokeilemaan myös itse kotona tätä.[/*]
[*]Houkuttaa kokeilemaan.[/*]
[*]Jälleen tärkeänä kriteerinä valinnassa käytin käytännöllisyyttä. Piirakka on kohtalaisen helppo valmistettava, ilman kovin erikoisia ainesosia. Maku on varmasti hyvä, ja kelpaa keliaakikollekin. [/*]
[*]Nam! Todella herkullisen ja mehevän näköinen. Pohjan ohje kuulostaa mielenkiintoiselta sulatejuuston vuoksi, kokeilen heti kun tulee tarve gluteenittomalle.[/*]
[*]poro maistuu aina, leipäjuuston hieno maku hukkuu emmentalin alle, ulkoisesti hyvin onnistunut.[/*][/list]

2. Mausteinen pikkupiirakka / nami-hiiri / 1 ääni
  • Erityisen kivaa annoskokoisuus. Nätti pallero.
  • hauska vaihtoehto perinteiselle piirakalle
  • Mukavan mausteinen ja söpö pikkupiiras
  • Suloisia minipiirakoita!
  • Mausteinen pikkupiirakka suosikkini, näyttää tosi juhlalliselta ja kuulostaa tosi hyvälle. Kaikki muutkin piirakat näytti hyvälle, niin että vesi herahti kielelle, mutta kyllä tämä oli paras!

3. Poro-kanttarellipiirakka / Suklaasydän / 3 ääntä
  • Pidän tästä ja voisin itsekin kokeilla.
  • Josko kuva valehtelee, mutta pohja näyttäisi hieman kuivahkolta. Herkulliset täytteet. Mietin vain, peittyykö herkän kanttarellin maku liikaa voimakkaiden makujen alle?
  • ihanat lappilaiset maut
  • Kanttarellit ja poro on varmasti mahtava yhdistelmä, ja paprika sopii hyvin mukaan.
  • Näyttää ihanalta!
  • Mun lemppari on porp-kanttarellipiirakka. Olen tosi vähän käyttänyt poroa, joten siksikin ohje on kiinnostava, lisäksi oli parhaimman näköinen!
  • No nytpä meni vaikeaksi! Riistasta kun tykkään, oli siellä tietenkin poropiirakat ihan ykkäsenä. Mutta mutta, kumpi ois mieleisempi? No, koska tykkään myös sienistä menee miun ääni Poro-kantarellipiirakalle! Tykkään siitäkin, että piirakassa on käytetty pohjana sämpylä- ja ruisjauhoja. On enemmän makuakin.
  • herkullinen makuyhdistelmä, miksi lusikka?

4. Sienipekonipiirakka / Nanun
  • Pekoni piirakassa on mielenkiintoinen idea. Toimiiko enää lämmitettynä seuraavana päivänä? Pohja on varmaankin herkullinen. Täytteen olisi ehkä voinut levittää tasaisemmin.
  • yllättävät täytteet
  • Kuvasta saa vähän huonosti selvää, mutta piirakka vaikuttaa ihan mukavalta.
  • Sieniä, nam! Vielä kun ulkonäköön panostaisi vähän enemmän niin piiras näyttäisi yhtä hyvältä kuin varmasti maistuu.

5. Rustiikkinen tomaattipiiras / Paula3 / 4 ääntä
  • Hieno, erilainen, maukkaat täyteainekset, houkuttelee maistamaan.
  • ihanasti rukiinen
  • Ihana muoto ja herkulliset täytteet! Todella mehevän kuuloinen piiras.
  • Herkullisen näköinen piirakka ja hyvä kuva. Ohje on helposti ymmärrettävissä ja kuulostaa niin maukkaalta, että tätä piirakkaa on pakko kokeilla!
  • Rakastan tomaatti/basilika yhdistelmää, mutten koskaan ole piirakassa nähnyt ja tämä ohje sai tosiaan veden kielelle! Pakko päästä kokeilemaan. Tuo rukiinen pohja ja erikoisen näköinen ulkokuori on myös ihanat. Ja kuka nyt ei juustosta tykkäisi. Ehdoton voittaja!
  • ikea cheddarjuuston ystävän piirakka. Erilainen -ei ehkä voi sanoa, että kaunis mutta ainakin mehukas.
  • Meillä tykättiin!
  • Kivan erilainen piirakka. Maistaisin mielelläni.
  • muodoltaan kiva poikkeus joukossa, galetti on kansainvälistä tyyliä, arvaan herkuksi.

6. Juustoinen kasvispiirakka / onnelianneli / 3 ääntä
  • Täyte on varmasti herkullinen. Näyttää mehevältä.
  • Ensisilmäyksellä piirakka oli houkuttelevan ja mehukkaan näköinen. Myös pinaatti raaka-aineena kuuluu suosikkeihini. Tätä reseptiä varmaan kokeilen
  • Pinaatti-feta-punasipulitäyte kuulostaa todella hyvältä.
  • Aa, ihana! Tätä täytyy kokeilla, koostuu juuri lempiaineksistani ja näyttääkin hyvältä.
  • Pinaatti on pop!
  • Hyvää ja helposti!
  • Plussaa siitä ettäpohja ei ole pelkkää vehnäjauhoa ja rasvaa. Erittäin mehukkaan ja maukkaan näköinen piiras.

7. Mozzarella-kasvispiirakka / Onneli78 / 1 ääni
  • Ulkonäkö tässäkin ihan täydellinen! Täytteessä kovasti on eri makuja, liekö jo hieman liikaa.
  • juuston ystävän lempipiirakka
  • Ihanan runsaat täytteet ja kaunis toteutus.
  • Makoisan oloinen.
  • erittäin kaunis – aineista päätellen myös herkkua. Tekijällä on taitoa ja ideaa tehdä ateriasta silmänkin ilo!
  • Annan ääneni osallistujalle nro 7, koska tätä maistaisin kaikista mieluiten. Piirakka on aivan minun makuuni, mozzarellan ja tomaatin yhdistelmä on ihana! Näyttää mukavan mehevältä ja tykkään myös leseiden käytöstä pohjassa.

8. Savulohipiirakka / Kermaruusu: / 4 ääntä
  • Haasteen ainut kalapiiras! Tätä haluaisin maistaa. Sopiiko homejuusto ja savukala tosiaan yhteen?
  • Annan ääneni, koska mielenkiintoni heräsi.
  • mukavasti kalainen
  • Jos lohi maistuu, niin maistuu varmasti tämä piirakkakin.
  • Ihana, kalaa sisältävä piirakka. Ohje kuulostaa hyvin maukkaalta ja helpolta valmistaa, kuvakin on edustava.
  • Herkullisen näköinen piirakka, mukavan erilainen pohja muihin verrattuna. Tän on pakko olla tosi hyvää!
  • vesi valuu suupielistä, kala maistuu aina, peltipiirakka, josta voi tarpeen mukaan annostella palat.
  • Täytteet kuulostaa ihanilta, tuo oikein veden suuhun. Juustojen liitto täydentää savulohen makua.

9. Kevyt kanapiiras / Vispilä / 1 ääni
  • En ole koskaan maistanut kanapiirasta. Jostain syystä ennakkoluuloja. Tämän kohdalla voisin tehdä poikkeuksen.
  • Tekisi mieli maistaa
  • Ohje kuulostaa maukkaalta.
  • Täyte vaikuttaa oikein herkulliselta ja pohjakin oikein maukkaalta! Nam!
  • kevyttä voi syödä enemmän

10. Parsakaali-fetapiiras / namia
  • Näyttää tosi mehevältä. Varmasti hyvää vaikka teen kera.
  • parsaa parhaimmillaan
  • Tykkään kovasti niin täytteistä kuin toteutuksestakin!
  • Tätä aion kokeilla, näyttää herkulliselta.
  • Simppeli resepti, maukkaat ainekset. Mehevän juustoisen näköinen.
  • tätä voisi syödä enemmänkin, kuin palan!

11. Pienet kinkkukasvispiirakat / Sokeriperho / 2 ääntä
  • Hieno, erilainen, maukkaat täyteainekset, houkuttelee maistamaan.
  • Tosi nätit piirakat.
  • ehdottomasti juhliin kokeiltava resepti
  • Äärettömän kauniin esillepanon lisäksi lopputuloksesta näkee piirakoiden valmistamiseen käytetty aika sekä taito. Pienet kinkkukasvispiirakat saavat siis mun äänen!
  • Ihanat pikkupiirakat, joissa on runsaasti täytettä.
  • Kuinka suloisia pikkupiirakoita! Uskomattoman sievä ulkoasu, reseptikin vaikuttaa hyvältä.
  • Tykkäsin piiraiden erinlaisesta ulkomuodosta verrattuna normi isoihin piiraisiin ja ohjekin vaikutti hyvältä.
  • Herkullisen näköisiä, mutta peruskeittiön vuokavalikoima ei vielä anna myöten kokeilla tätä
  • Kivasti tehty pienet piirakat, tykkään ideasta.
  • visuaalinen toteutus hieno, maukkaalta vaikuttava vaikka alkupalaksi, miksi lusikka?

12. Kinkkupiirakka kakkuvuoassa / tittapoo
  • TexMex on aina mieleen!
  • Hauskan erilainen toteutus ja kiinnostavan tulinen täyte.
  • Kivan erilainen ulkomuoto! Ja nam, ohjekin vaikuttaa mainiolta.
  • kinkkupiirakka kakkuvuuassa on myös kokeilussa -erilainen ja kahvipöytään vaihtelua!
  • vahvaa ja tulista alkupalaa, en miellä tätä oikein piirakaksi, mutta eihän siitä maku kärsi.
  • hauska uusi toteutustapa

13. Feta-tomaattipiirakka / Pullahiiricom / 2 ääntä
  • Upea ulkonäkö.
  • en voi vastustaa, aion tätä kokeilla
  • Tätä on pakko kokeilla. Piiras vaikuttaa todella herkulliselta ja se on erittäin kaunis.
  • Hyvin kaunis. Mukavan oloinen resepti.
  • Kaunein piiras.
  • Tämä sekä kuulostaa että näyttää ihanalta. Kauniisti koristeltu.
  • Ei ole leipojansa ensimmäinen piiras. Ulkoasu houkuttelee maistamaan, hyvää !
  • Hyvänkuuloinen ohje ja yksinkertainen, sekä kaunis toteutus. Kahdesta suosikista tämä nousi voittajaksi kuvansa ansiosta, jossa näkyy ihanan yksityiskohtaisesti aineet, kuten esim. siemenet.

14. Kana-fetapiirakka / Rottinkiweileri
  • Näyttää suussasulavalta! Smetana antaa varmasti täyteläisyyttä makuun.
  • Broileri, feta ja aurinkokuivattu tomaatti sopivat tosi hyvin yhteen.
  • Herkullisen oloinen!
  • ihanan ruokaisa piirakka
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.136 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017