- Viestejä: 72
- Vastaanotettu kiitos 0
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Leivontafoorumin haasteet
- Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
20.04.2010 12:35 - 20.04.2010 12:35 #5418
: Pioni
Vastaus käyttäjältä Pioni aiheessa Re: Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Aihe on lukittu.
20.04.2010 13:37 - 20.04.2010 13:37 #5421
: mare78
Vastaus käyttäjältä mare78 aiheessa Re: Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Aihe on lukittu.
20.04.2010 16:51 - 20.04.2010 16:51 #5430
: tittapoo
Vastaus käyttäjältä tittapoo aiheessa Re: Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Kukkakakku
pohja]http://j.imagehost.org/0930/tittapoo2.jpg[/img]
Tarvikkeina puukaulin sokerimassan kaulintaan ja pizzaleikkuri massan leikkaukseen, päivänkakkaramuotit, pyöreä pieni muotti kukan keskustan tekoon, teesiivilä kukkien keskustan koristeluun, päivänkakkaroiden terälehtien muotoiluun "drinkkitikku", pienetn punaisten kukkien tekoon kukkamuotti ja näiden kukkien muotoiluun myöskin drinkkitikku, pursotuksiin ruohotylla, iso tyllaliitin sekä kertakäyttöinen pursotuspussi, sahalaitainen veitsi on kääretorttupalojen leikkaukseen, täytteen levitykseen notkea lasta ja laitoin kuvaan myöskin leipävuoan ja kelmua, koska kasasin kakun vuokaan.
pohja]http://j.imagehost.org/0930/tittapoo2.jpg[/img]
Tarvikkeina puukaulin sokerimassan kaulintaan ja pizzaleikkuri massan leikkaukseen, päivänkakkaramuotit, pyöreä pieni muotti kukan keskustan tekoon, teesiivilä kukkien keskustan koristeluun, päivänkakkaroiden terälehtien muotoiluun "drinkkitikku", pienetn punaisten kukkien tekoon kukkamuotti ja näiden kukkien muotoiluun myöskin drinkkitikku, pursotuksiin ruohotylla, iso tyllaliitin sekä kertakäyttöinen pursotuspussi, sahalaitainen veitsi on kääretorttupalojen leikkaukseen, täytteen levitykseen notkea lasta ja laitoin kuvaan myöskin leipävuoan ja kelmua, koska kasasin kakun vuokaan.
Aihe on lukittu.
20.04.2010 18:42 - 20.04.2010 18:42 #5429
: Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Pääsiäiskakku
Tämän kakun tein pääsiäiseksi ja spritsasin siksi tekstiksi vanhan ortodoksisen pääsiäistervehdyksen, jolla pääsiäisaikana tervehditään ja toivotetaan hyvää pääsiäistä. Täyte on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta Hedelmäkakun täyte. Kakun halkaisija on 24cm.
Pohja
3 munaa
1½dl sokeria
60g maissitärkkelystä
2rkl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti joukkoon. Kaada voideltuun, halkaisijaltaan 24cm vuokaan. Paista 200°C, kunnes pohjan reunat alkavat irrota vuoasta.
Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Täyte
4dl kermaa
3rkl sitruunatahnaa
1banaani (laitoin kaksi)
150g mansikoita (niitäkin oli vähän enemmän, tarkkaa määrää en osaa sanoa, koska en punninnut)
4 ananasrengasta
Kostutus
Noin 1½dl hedelmämehua
Vaahdota kerma, lisää vaahdotuksen loppu vaiheessa sitruunatahna. Pilko hedelmät ja marjat ja valuta tarvittaessa.Kostuta hedelmämehulla alin pohja, levitä vaahdotettua kermaa ja ripota hedelmätäytettä päälle. Lisä toinen pohja, kostuta ja täytä kuten edellinen väli. Lisää vielä kolmas pohja ja kostuta.
Koristelu
2dl kermaa
1rkl sitruunatahnaa
500g vaaleansinistä sokerimassaa
vähän valkoista sokerimassaa
ruusunpunaista, violettia, keltaista ja vihreää pastaväriä
elintarvikeliimaa
muutama pala suklaata
Värjää valkoista sokerimassaa eri sävyihin. Itselläni kaksi eri tummuista ruusunpunaista ja violetti, keltainen sekä vihreä. Kauli yksi väri kerrallaan ohueksi levyksi, ota muotilla eri kokoisia kukkia ja muitoile kukat sienen päällä pallopäisellä marsipäänityökalulla. Jätä kuivamaan. Ota vaaleanpunaisesta ja keltaisesta levystä muotilla perhoset ja aseta ne kuivamaan taitetun folion päälle. Samoin ota muotilla vihreästä lehtiä, muotoile ja jätä kuivamaan. Muotoile lisäksi pari ruusua punaisesta sokerimassasta.
Vaahdota kerma ja lisää sitruunatahna vaahdotuksen loppuvaiheessa. Levitä kermaa kakun pintaan tasaiseksi kerrokseksi kauttaaltaan. Kauli vaaleansininen sokerimassa ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Painele tasaiseksi keskeltä reunoille päin ja leikkaa ylimääräiset pois.
Tee leivinpaperista spritsauspussi ja sulata sinne hieman suklaata. Spritsaa teksti kakun pintaan.
Tee vihreästä sokerimassasta ohut "pötkö" ja aseta se kakun päälle "köynnökseksi". Asettele kukat, perhoset ja lehdet liiman avulla kakun päälle.
Lähikuva
Välineet
Pyörivä alunen kakun pyörittelyyn kaikissa mahdollisissa vaiheissa
Raappa vaikka mihin työvaiheisiin (miten ihmeessä olen joskus voinut pärjätä ilman?!?)
Silikonialusta sokerimassan kaulimiseen
Iso ja pieni kaulin sokerimassan kaulimiseen ja kakun päälle nostamiseen
Hammastikut apuna sokerimassan värjäämisessä
Muotteja kukkien, lehtien ja perhosten ottamista varten
Pallopäinen marsipaanityökalu kukkien muotoiluun
Vaahtomuovisieni kukkien muotoiluun
Folio perhosten kuivattamiseen
Leivinpaperi spritsaukseen
Pensseli koristeiden liimaamiseen
Kuvasta jäi puuttumaan pitsahyrrä, jolla leikkasin sokerimassan reunan. Lisäksi käytin nuolijaa, erinäisiä kippoja ja lusikoita, joita en kuitenkaan kokenut tarpeelliseksi lisätä kuvaan.
Tämän kakun tein pääsiäiseksi ja spritsasin siksi tekstiksi vanhan ortodoksisen pääsiäistervehdyksen, jolla pääsiäisaikana tervehditään ja toivotetaan hyvää pääsiäistä. Täyte on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta Hedelmäkakun täyte. Kakun halkaisija on 24cm.
Pohja
3 munaa
1½dl sokeria
60g maissitärkkelystä
2rkl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti joukkoon. Kaada voideltuun, halkaisijaltaan 24cm vuokaan. Paista 200°C, kunnes pohjan reunat alkavat irrota vuoasta.
Leikkaa pohja kolmeen osaan.
Täyte
4dl kermaa
3rkl sitruunatahnaa
1banaani (laitoin kaksi)
150g mansikoita (niitäkin oli vähän enemmän, tarkkaa määrää en osaa sanoa, koska en punninnut)
4 ananasrengasta
Kostutus
Noin 1½dl hedelmämehua
Vaahdota kerma, lisää vaahdotuksen loppu vaiheessa sitruunatahna. Pilko hedelmät ja marjat ja valuta tarvittaessa.Kostuta hedelmämehulla alin pohja, levitä vaahdotettua kermaa ja ripota hedelmätäytettä päälle. Lisä toinen pohja, kostuta ja täytä kuten edellinen väli. Lisää vielä kolmas pohja ja kostuta.
Koristelu
2dl kermaa
1rkl sitruunatahnaa
500g vaaleansinistä sokerimassaa
vähän valkoista sokerimassaa
ruusunpunaista, violettia, keltaista ja vihreää pastaväriä
elintarvikeliimaa
muutama pala suklaata
Värjää valkoista sokerimassaa eri sävyihin. Itselläni kaksi eri tummuista ruusunpunaista ja violetti, keltainen sekä vihreä. Kauli yksi väri kerrallaan ohueksi levyksi, ota muotilla eri kokoisia kukkia ja muitoile kukat sienen päällä pallopäisellä marsipäänityökalulla. Jätä kuivamaan. Ota vaaleanpunaisesta ja keltaisesta levystä muotilla perhoset ja aseta ne kuivamaan taitetun folion päälle. Samoin ota muotilla vihreästä lehtiä, muotoile ja jätä kuivamaan. Muotoile lisäksi pari ruusua punaisesta sokerimassasta.
Vaahdota kerma ja lisää sitruunatahna vaahdotuksen loppuvaiheessa. Levitä kermaa kakun pintaan tasaiseksi kerrokseksi kauttaaltaan. Kauli vaaleansininen sokerimassa ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Painele tasaiseksi keskeltä reunoille päin ja leikkaa ylimääräiset pois.
Tee leivinpaperista spritsauspussi ja sulata sinne hieman suklaata. Spritsaa teksti kakun pintaan.
Tee vihreästä sokerimassasta ohut "pötkö" ja aseta se kakun päälle "köynnökseksi". Asettele kukat, perhoset ja lehdet liiman avulla kakun päälle.
Lähikuva
Välineet
Pyörivä alunen kakun pyörittelyyn kaikissa mahdollisissa vaiheissa
Raappa vaikka mihin työvaiheisiin (miten ihmeessä olen joskus voinut pärjätä ilman?!?)
Silikonialusta sokerimassan kaulimiseen
Iso ja pieni kaulin sokerimassan kaulimiseen ja kakun päälle nostamiseen
Hammastikut apuna sokerimassan värjäämisessä
Muotteja kukkien, lehtien ja perhosten ottamista varten
Pallopäinen marsipaanityökalu kukkien muotoiluun
Vaahtomuovisieni kukkien muotoiluun
Folio perhosten kuivattamiseen
Leivinpaperi spritsaukseen
Pensseli koristeiden liimaamiseen
Kuvasta jäi puuttumaan pitsahyrrä, jolla leikkasin sokerimassan reunan. Lisäksi käytin nuolijaa, erinäisiä kippoja ja lusikoita, joita en kuitenkaan kokenut tarpeelliseksi lisätä kuvaan.
Aihe on lukittu.
20.04.2010 18:47 - 20.04.2010 18:47 #5433
: Anonymous
Pohja]http://j.imagehost.org/0904/Marika3.jpg[/img]
Hieman tarkennusta]Mä unohdin mun kuvasta nuolijan ja kukkien kuivaus kivituikkukipot foliolla... Ja en kiireessä huomannut kanssakaan kirjoittaa että koristeet on sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Ja koristeissä käytetty myös tuota pinkkiä ja sinistä pastaväriä, sekä keltaista kaupasta saatavaa elintarvikeväriä (kuin vettä). Niin ja koristeista vielä sen verran, että nalle tehty tuolla silikonimuotilla, kirjaimet noilla funny-muoteilla. Tuttipullon ihan itse pikku sormineni näpersin, kukat tehty tuolla/noilla kukkamuoteilla ja palika kanssa ihan itse tuon veitsen avulla tein... Niin ja tuo musta "alusta" on oikeasti silikoninen paistoalusta.
...
Ja taas muokkaan tätä... Voi elämän kevät sentään! Tuolla reunoilla on jalanjäljet, vasemmalla sininen ja oikealla vaaleanpunainen... Siis shower tekstin molemmin puolin. Eli sekin jäi tavaroista.[/quote]
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Pohja]http://j.imagehost.org/0904/Marika3.jpg[/img]
Hieman tarkennusta]Mä unohdin mun kuvasta nuolijan ja kukkien kuivaus kivituikkukipot foliolla... Ja en kiireessä huomannut kanssakaan kirjoittaa että koristeet on sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Ja koristeissä käytetty myös tuota pinkkiä ja sinistä pastaväriä, sekä keltaista kaupasta saatavaa elintarvikeväriä (kuin vettä). Niin ja koristeista vielä sen verran, että nalle tehty tuolla silikonimuotilla, kirjaimet noilla funny-muoteilla. Tuttipullon ihan itse pikku sormineni näpersin, kukat tehty tuolla/noilla kukkamuoteilla ja palika kanssa ihan itse tuon veitsen avulla tein... Niin ja tuo musta "alusta" on oikeasti silikoninen paistoalusta.
...
Ja taas muokkaan tätä... Voi elämän kevät sentään! Tuolla reunoilla on jalanjäljet, vasemmalla sininen ja oikealla vaaleanpunainen... Siis shower tekstin molemmin puolin. Eli sekin jäi tavaroista.[/quote]
Aihe on lukittu.
- Sitruunamarenki
- Poissa
- Keksimestari
-
Vähemmän
Lisää
- Viestejä: 32
- Vastaanotettu kiitos 0
20.04.2010 18:56 - 20.04.2010 18:56 #5435
: Sitruunamarenki
Sitrustäytteinen kerroskakku
Pohja:
8 suurta munaa
6 dl sokeria
2 kkp kuumaa vettä
4 dl vehnäjauhoja
4 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat jo sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma, lähes kiehuva vesi munasokerivaahtoon vähitellen kaataen, koko ajan kevyesti sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon veden lisäämisen jälkeen edelleen koneelle sekoittaen, mutta pienimmällä teholla. Sekoita sen verran , että jauhot ovat varmasti sekaisin.
Jaa taikina kahteen erikokoiseen, voideltuun kakkuvuokaan, halkaisijoiltaan 18 cm ja 24.
Paista pohjia n 175 asteessa reilu puoli tuntia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Leikkaa isompi pohja kolmeen osaan ja pienempi kahteen osaan.
Kostutus:
sprite-limsaa
Täytteet:
Alempi kakku:
sitruunatahna
valkosuklaa-nougatmousse (valmis BlåBand-pkt) + flora vispi
Ylempi kakku:
appelsiinitahna
valkosuklaa-nougatmousse + flora vispi
Sitruuna- ja appelsiinitahna:
2 sitruunaa/2 appelsiinia
3 munaa
2 dl sokeria
75 -100 g voita
Pese sitruunat huolellisesti. Raasta ohuesti niiden keltainen kuori ja purista mehu. Vatkaa munat ja sokeri kattilassa. Lisää sitruunan mehu ja kuori. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes saostuu. Vatkaa voi vähän jäähtyneeseen kiisseliin.
Appelsiineista valmistetaan samalla tavalla, mutta appelsiinien mehun lisäksi lisätään myös n 2 rkl sitruunamehua.
Valmista valkosuklaa-nougatmousse paketin ohjeen mukaan. Vatkaa 1 prk flora vispiä vaahdoksi ja yhdistä valkosuklaa-nougatmoussen kanssa.
Kuorrutus ja koristelu:
sokerikreemiä
n.750g vaaleaa marsipaania + valkoista elintarvikeväriä
helmiäisspray
marsipaanililjat (marsipaaniin lisätty sokerimassaa kuivumisen nopeuttamiseksi)
punaista ja vihreää tomuväriä
vaal.punaista ja vihreää kristallipulveria
Sokerikreemi:
250g huoneenlämpöistä voita
n 300-400 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
Vatkaa huoneenläpöinen voi kuohkeaksi, lisää joukkoon noin puolet tomusokerista siivilöiden. Vatkaa sekaisin ja lisää loppu tomusokeri, vaniljasokeri ja maito ja sekoita tasaiseksi kreemiksi.
Täytä isompaan/alempaan kakkuun kahteen väliin ensin ohuelti sitruunatahnaa ja päälle valkosuklaa-nougatmoussea ja pienempään kakkuun yhteen väliin appelsiinitahnaa ja moussea.
Levitä kakkujen pintaan ja reunoille sokerikreemi tasaisesti.
Värjää vaalea marsipaani valkoiseksi. Kaulitse marsipaani muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nosta isomman pohjan päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräiset osat pois. Kaulitse loppu marsipaani uudestaan levyksi ja päälystä pienempi kakku. Nosta pienempi kakku isomman päälle keskelle ja painele vähän reunoista kiinni marsiaanityökalulla.
Suihkauta hieman helmiäissprayta kakun päälle.
Valmista marsipaanihelminauhaa muotilla ja aseta kakkujen saumakohtaan.
Tee liljamuotilla marsipaanista liljoja ja lehtiä ja värjää ne tomu-ja kristalliväreillä. Lehtiä varten värjää marsipaani ensin vihreäksi. Tee kukkien heteet lasinuudelinpätkistä ja pienistä marsipaanipalluroista ja tökkää ne kukkien keskustaan kiinni pieneen marsipaanipalloon. Anna kukkien kuivua foliokupeissa muutama päivä, jotta ne pysyvät mallissaan.
Asettele liljat ja lehdet kakun päälle alhaalta ylöspäin, siten että kakun päälle tulee niitä eniten.
Vastaus käyttäjältä Sitruunamarenki aiheessa Re: Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Sitrustäytteinen kerroskakku
Pohja:
8 suurta munaa
6 dl sokeria
2 kkp kuumaa vettä
4 dl vehnäjauhoja
4 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat jo sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma, lähes kiehuva vesi munasokerivaahtoon vähitellen kaataen, koko ajan kevyesti sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon veden lisäämisen jälkeen edelleen koneelle sekoittaen, mutta pienimmällä teholla. Sekoita sen verran , että jauhot ovat varmasti sekaisin.
Jaa taikina kahteen erikokoiseen, voideltuun kakkuvuokaan, halkaisijoiltaan 18 cm ja 24.
Paista pohjia n 175 asteessa reilu puoli tuntia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Leikkaa isompi pohja kolmeen osaan ja pienempi kahteen osaan.
Kostutus:
sprite-limsaa
Täytteet:
Alempi kakku:
sitruunatahna
valkosuklaa-nougatmousse (valmis BlåBand-pkt) + flora vispi
Ylempi kakku:
appelsiinitahna
valkosuklaa-nougatmousse + flora vispi
Sitruuna- ja appelsiinitahna:
2 sitruunaa/2 appelsiinia
3 munaa
2 dl sokeria
75 -100 g voita
Pese sitruunat huolellisesti. Raasta ohuesti niiden keltainen kuori ja purista mehu. Vatkaa munat ja sokeri kattilassa. Lisää sitruunan mehu ja kuori. Kuumenna seosta vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes saostuu. Vatkaa voi vähän jäähtyneeseen kiisseliin.
Appelsiineista valmistetaan samalla tavalla, mutta appelsiinien mehun lisäksi lisätään myös n 2 rkl sitruunamehua.
Valmista valkosuklaa-nougatmousse paketin ohjeen mukaan. Vatkaa 1 prk flora vispiä vaahdoksi ja yhdistä valkosuklaa-nougatmoussen kanssa.
Kuorrutus ja koristelu:
sokerikreemiä
n.750g vaaleaa marsipaania + valkoista elintarvikeväriä
helmiäisspray
marsipaanililjat (marsipaaniin lisätty sokerimassaa kuivumisen nopeuttamiseksi)
punaista ja vihreää tomuväriä
vaal.punaista ja vihreää kristallipulveria
Sokerikreemi:
250g huoneenlämpöistä voita
n 300-400 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
Vatkaa huoneenläpöinen voi kuohkeaksi, lisää joukkoon noin puolet tomusokerista siivilöiden. Vatkaa sekaisin ja lisää loppu tomusokeri, vaniljasokeri ja maito ja sekoita tasaiseksi kreemiksi.
Täytä isompaan/alempaan kakkuun kahteen väliin ensin ohuelti sitruunatahnaa ja päälle valkosuklaa-nougatmoussea ja pienempään kakkuun yhteen väliin appelsiinitahnaa ja moussea.
Levitä kakkujen pintaan ja reunoille sokerikreemi tasaisesti.
Värjää vaalea marsipaani valkoiseksi. Kaulitse marsipaani muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nosta isomman pohjan päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräiset osat pois. Kaulitse loppu marsipaani uudestaan levyksi ja päälystä pienempi kakku. Nosta pienempi kakku isomman päälle keskelle ja painele vähän reunoista kiinni marsiaanityökalulla.
Suihkauta hieman helmiäissprayta kakun päälle.
Valmista marsipaanihelminauhaa muotilla ja aseta kakkujen saumakohtaan.
Tee liljamuotilla marsipaanista liljoja ja lehtiä ja värjää ne tomu-ja kristalliväreillä. Lehtiä varten värjää marsipaani ensin vihreäksi. Tee kukkien heteet lasinuudelinpätkistä ja pienistä marsipaanipalluroista ja tökkää ne kukkien keskustaan kiinni pieneen marsipaanipalloon. Anna kukkien kuivua foliokupeissa muutama päivä, jotta ne pysyvät mallissaan.
Asettele liljat ja lehdet kakun päälle alhaalta ylöspäin, siten että kakun päälle tulee niitä eniten.
Aihe on lukittu.
20.04.2010 19:24 - 20.04.2010 19:24 #5438
: Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Kerrassaan upeita kakkuja, tasan 30 osallistujaa, mahtavaa!
Ammattilaisraati valitsee voittajakakut, mutta foorumilaistet voivat äänestää omaa suosikkiaan täällä .
29.4. mennessä ammattilaisraadin arvioinnit valmistuu ja silloin selviää haasteen kolme parasta kakkua jotka palkitaan Confetin lahjoittamin tuotepaketein!
Ammattilaisraati valitsee voittajakakut, mutta foorumilaistet voivat äänestää omaa suosikkiaan täällä .
29.4. mennessä ammattilaisraadin arvioinnit valmistuu ja silloin selviää haasteen kolme parasta kakkua jotka palkitaan Confetin lahjoittamin tuotepaketein!
Aihe on lukittu.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Leivontafoorumin haasteet
- Huhtikuun suuri leivontahaaste: TÄYTEKAKKU! 1.4.-20.4.
Sivu luotiin ajassa: 0.163 sekuntia