Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.

Lisää
27.02.2010 17:21 - 27.02.2010 17:21 #19495 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Maaliskuun leipomishaasteen aiheena on leipoa leipä!
(Leivän tulee olla suolainen, ei siis kahvileipä. Leivällä tarkoitetaan tässä tapauksessa yhtä isoa leipää, ei siis pieniä sämpylöitä tai muita "yhden hengen annoksia". Leivästä tulee pystyä siis leikkaamaan siivuja tai paloja ja siitä tulee riittää monelle henkilölle.)

Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa leivontafoorumin aktiivijäsen (väh. 20 kirjoitettua viestiä foorumilla, ks. leivontafoorumin säännöt ). Osallistut haasteeseen tässä viestiketjussa kirjoittamalla viestin, johon liität kuvan haasteleipomuksesta sekä reseptin jota käytit leipomiseen. Muokkaa viestiin liitettävä kuva sopivan kokoiseksi (ihannekoko n. 400-600 pikseliä leveydeltään), jotta siitä saa helposti selvää ja jotta et tuki viestiä liian isoilla kuvilla. Mahdollisuuksien mukaan voit liittää viestiin myös toisen kuvan jossa näkyy leivän halkaisupinta. Kuvien liittämisohjeesta saattaa olla hyötyä jos tarvitset apua osallistumisviestin tekemiseen. Voit myös tarvittaessa kysyä lisäohjeita yksityisviestillä Tanjalta. Osallistujalla ei tarvitse olla omaa blogia tai kotisivua, sillä tarkoitus ei ole linkittää kuvaa vaan laittaa itse kuva ja resepti osallistumisviestiin.

Toteuta haaste eli leivo leipä 1.3.-20.3. välisenä aikana, lähetä osallistumisviestisi viimeistään lauantaina 20.3. klo 22 mennessä.
21.3.-29.3. äänestetään haasteen voittaja sekä annetaan palautetta/arvioidaan haastetöitä. Voittaja saa leivonta-aiheisen palkinnon sekä mainetta ja kunniaa, palkinnon Leivontafoorumin leipomishaasteeseen sponsoroi leivonnan erikoismyymälä Confetti!



Tämä viestiketju on vain osallistumisviesteille. Voit osallistua yleiseen keskusteluun tai kysyä haasteesta maaliskuun leipomishaasteen keskustelutopikissa .

Haasteen säännöistä ja järjestämisestä vastaa ensisijaisesti Tanja ( moderaattorit avustavat tarvittaessa). Jos osallistuja ei noudata haasteen sääntöjä, hänet voidaan jättää järjestäjän päätöksestä äänestyksen ulkopuolelle. Leivontahaasteen tarkoitus on tuottaa iloa osallistujille, joten pidetään hauskaa ja pilke silmäkulmassa!
Aihe on lukittu.
Lisää
03.03.2010 18:29 - 03.03.2010 18:29 #4266 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Helppo ja nopea leipä


Ainekset:
8,5 dl -11dl vehnäjauhoja
2,5 dl sämpyläjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ dl auringonkukan siemeniä
½ dl unikon siemeniä
2 rkl sokeria
2 rkl kuivahiivaa
1 rkl suolaa
5 dl kuumaa vettä( n.65 asteista)
1.Sekoita 3,5 dl vehnäjauhoja, sämpyläjauhot, leseet, siemenet, sokeri, suola ja kuivahiiva keskenään.
2.Lisää kuivien aineiden joukkoon kuuma vesi ja vatkaa tehosekottimella/vatkaimella n. 3 minuutin ajan tai kunnes taikinasta tulee sitkeää.
3.Lisää loput vehnäjauhoista 5 – 7,5 dl kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
4.Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa takinapalloa noin 8 minuutin ajan.
5.Laita taikina kohoamaan kulhoon ja peitä kulho kuumaan veteen kastellulla pyyhkeellä (väännä pyyhkeestä vedet pois). Anna kohota 15 min.
6.Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi. Leikkaan saksilla risti leipien päälle.
7.Laita leivät pellille ja pelti kylmään uuniin uunin keskitasolle. Laita uunin alimmalle tasolle pelti, jossa kuumaa vettä.
8.Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen ja paista noin 40 – 50 minuuttia.
Aihe on lukittu.
Lisää
04.03.2010 18:07 - 04.03.2010 18:07 #4282 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Pähkinäletti
Tälläisella pähkinäisellä leivällä osallistun tämän kuun haasteeseen. Suosittelen ehdottomasti käyttämään näitä ohjeessakin mainittuja Sunnuntain moniviljasämpyläjauhoja, ovat ihanan "siemenisiä" ja narskuteltavaa riittää! Nam!




Taikina]

6 dl lämmintä vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa

0,5 dl öljyä

3 dl kauraleseitä

n.10 dl Sunnuntain moniviljasämpyläjauhoja

1 dl hasselpähkinäjauhetta

2 dl saksanpähkinöitä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola ja öljy. Lisää kauraleseet, hasselpähkinäjauhe ja murskatut saksanpähkinät (jätä osa pinnalle ripoteltavaksi). Lisää jauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Kun taikina irtoaa mukavasti kulhon reunoista voit jättää sen liinan alle kohoamaan. Kohota puolisen tuntia. Leivo taikina leiviksi ja kohota vartin verran. Paista 180 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Tästä annoksesta tuli kolme lettileipää Brunon leipävuokaan tehtynä.



Täältä näet leivän myöskin: http://olmala.vuodatus.net/blog/2402097/pahkinaletti/


*simsalabim* kuva on näkyvissä!
t. Tanja[/size]
Aihe on lukittu.
Lisää
04.03.2010 21:39 - 04.03.2010 21:39 #4283 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.


Ajattelin eka tehä jotain ylettömän hienoa kikkailua ja muutenkin elvistelyä mutta teinkin patongin. patonki on herkullinen, nätti ja hirmu hankala.

patonki ala meitsi 2 pientä

1. päivänä sekoitetaan yhteen]kylmää[/i] vettä
2 g tuorehiivaa

kunnolla sekaisin ja annetaan olla astiassa muovin alla huoneen lämmössä yön yli. itse laitoin aamulla taikinan jääkaappiin kun lähdin töihin päivän leivontaa varten.

2. päivänä lisätään eiliseen:

130 g hiivaleipäjauhoja
100 g vettä
5 g suolaa

ja vaivataan koneella hyväksi, noin 15 min. taikinan annetaan levätä astiasa muovin alla tunti. taikina siirretään hellästi murjomatta pöydälle jajaetaan kahteen samankokoiseen palaan, annetaan levähtää 10 min. rullataan pellin pituisiksi patonkipötköiksi ja nostetaan vielä tunti. paistetaan valmiiksi.

anna jäähtyä kunnolla! hyvää leipää ei kannata pilata syömällä sitä heti kuumana.
Aihe on lukittu.
Lisää
08.03.2010 12:17 - 08.03.2010 12:17 #4336 : Sanja
Sanja vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.
Häjy-leipä



Idea tähän leipään syntyi Etelä-Pohjanmaan reissulla. Lueskelin anoppini luona leivontakirjaa, jossa oli kivoja koristeltuja leipiä. Mietiskelin kotiin palattuamme jotain osuvaa koristelua ja tämä tuli mieleen. Ajattelin tehostaa koristeiden näkyvyyttä ja laitoin niihin unikonsiemeniä, joista tulee myös hyvää makua. Jotta leipä olisi nimensä veroinen, laitoin leivän sisään chili-paprika-tuorejuustoa, joka tuo kivaa jälkipotkua..vähän sitä häjyä.

Häjy-leipä

Alkutaikina
2 ½ dl vettä
1 rkl siirappia
8 g kuivahiivaa
3 dl hiivaleipäjauhoja

Lisää 42 asteiseen veteen jauhot ja kuivahiiva sekä siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna alkutaikinan muhia huoneenlämmössä vähintään tunnin.

Taikina
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
n. 4 dl hiivaleipäjauhoja (osan korvasin aamupalalta jääneellä neljänviljan puurolla)

Täyte
Chili-paprikatuorejuustoa

Koristeluun
kananmunaa
unikonsiemeniä

Lisää alkutaikinaan suola, öljy ja jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikinan voi leipoa heti. Erota taikinasta n. 1/5 palanen koristelua varten. Kauli isompi taikina levyksi ja levitä reilusti sille tuorejuustoa. Kieritä kääretortun tapaan rullalle ja nosta pellille kohoamaan. Kauli pienemmästä taikinasta levy ja leikkaa esim. pizzaleikkurilla kuvioita. Voitele koristeet kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Nosta koristeet kohonneen leivän päälle ja paista leipää 200 asteessa n. 30 min.
Aihe on lukittu.
Lisää
09.03.2010 12:48 - 09.03.2010 12:48 #4361 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.
Pesto-pinjansiemenleipä

Päätin osallistua, koska haluan jakaa tämän herkullisen reseptin muille! Sopii täydellisesti tomaattikeiton kanssa. Itse herkuttelin pekoni-tomaattikeiton kanssa.





Tarvikkeet]

Taikina]
2,4 dl lämmintä vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
0,6 dl rasvatonta maitojauhetta
1 tl suolaa
½ rkl kuivahiivaa (n. puoli pussia)
6 - 6,5 dl hiivaleipäjauhoa

Täyte]
1 dl pestoa
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl pinjansiemeniä

Valmistus]

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Hienonna jäähtyneitä siemeniä hieman pienemmäksi.
  2. Yhdistä vesi, öljy, sokeri, maitojauhe, suola ja kuivahiiva isossa kulhossa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää 1,5 dl jauhoja ja sekoita puulusikalla tasaiseksi. Lisää 1,5 dl jauhoja ja toista. Sirottele 0,5 dl cup jauhoja tasolle ja kippaa taikina päälle. Vaivaa ja lisää vähitellen jauhoja, kunnes taikina ei tartu enää tasooon. Jatka vaivaamista 8 - 10 minuuttia.
  4. Lisää hieman oliiviöljyä ison kulhon pohjalle (n. 1 rkl). Laita taikina kulhoon ja kääntelee, kunnes se peittynyt kevyesti öljyyn. Peitä kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 1 h).
  5. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle tasolle. Litistä taikina kasaan levyksi sormilla. Kaulitse taikina n. 25 x 35 kokoiseksi.
  6. Levitä pesto, pinjansiemenet ja puolet parmesaanista päälle.
  7. Taita kapeammasta päästä levyä pari cm sisään ja kääri kuten kääretorttu pitkoksi. Nipistä sauma umpeen. Leikkaa terävällä veitsellä pötkö pituussuunnassa kahtia.
  8. Avaa puolikkaat niin, että sisus näkyy. Puno pötköt yhteen niin, että leikattu puoli on aina ylöspäin.
  9. Siirrä punos voideltuun uunivuokaan. Peitä kelmulla ja anna kohota 1 h.
  10. Sirottele loput parmesaanijuustot pinnalle. Paista kiertoilmauunissa 170° 25 - 30 minuuttia. Tarkista 10 minuuttia ennen valmistumista, tarvitseeko vuoka peittää foliolla.
  11. Jäähdytä ritilällä.

Resepti on hieman mukailtuna sivustolta Cookingbread. Lisäsin reseptiin pinjansiemenet ja vähensin suolan määrää.

Blogista löytyy lisää vaihekuvia.
Aihe on lukittu.
Lisää
10.03.2010 13:29 - 10.03.2010 13:29 #4371 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Tomaatti-mozzarella focaccia



7 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Oman maun mukaan yrttejä. Vaikka basilikaa, oreganoa jne.

Pinnalle:
Mozzarellajuuston palasia
Tomaattia pieninä paloina
Yrttejä
Oliiniöljyä
Merisuolaa


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot. Alusta taikina ja lisää öljyä.
Kohota taikina. Kaada taikina leivinpaperille ja levitä pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Kohota.
Leikkaa mozzarellajuusto ja tomaatti paloiksi.
Painele sormella juustot ja tomaattipalat leipään. Voitele pinta öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja yrttejä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Aihe on lukittu.
Lisää
11.03.2010 09:39 - 11.03.2010 09:39 #4378 : tittapoo
tittapoo vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.
Illanistujaisleipä



juuri]http://www.leivontafoorumi.fi/portaali/images/icon_wink_5683e144d0652.gif[/img]
Leipä sopii hyvin illanistujaisiin tai vaikka hiihtoretkelle, koska siihen ei tarvitse erillisiä täytteitä, vain ylähuulta päälle...


No joo, tästähän saa taas mukavat miinukset kun en ymmärrä miten tuon kuvan saa näkyviin, vaikka ohjeet oon lukenut moneen kertaan... eipä tuo mitään, kokeilkaa ihmeessä leipää, siihen ei ihme koodeja tarvitse!!!


Tanja muokkaili viestin asetuksia
Aihe on lukittu.
Lisää
12.03.2010 07:26 - 12.03.2010 07:26 #4395 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.


Rouheva low-carb leipä

1 leipävuoka

6 kananmunaa
1,2 dl voisulaa
1,8 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl pellavansiemenrouhetta

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon voisula. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa munavoiseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon pellavansiemenrouhe. Kaada massa voideltuun leipävuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Rouheen sijaan voi käyttää myös muita siemeniä tai pähkinöitä.


(Alkuperäinen resepti on napattu karppaus.infosta . Tätä nimenomaista leipää ei löydy blogistani, mutta siellä on auringonkukansiemenversio )
Aihe on lukittu.
Lisää
12.03.2010 15:39 - 12.03.2010 15:39 #4413 : rasse2000
rasse2000 vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.
Nopea olutvuokaleipä

http://i206.photobucket.com/albums/bb126/Rasse_2007/olutleip.jpg?t=1268408304

7,2 dl (3 cups) rehellistä vehnäjauhoa
1-1,5 rkl leivinjauhetta
hieman vajaa tl ruokasoodaa/leivinsoodaa
hieman vajaa tl suolaa
0,6 dl (1/4 cups) sokeria
3,6 dl (12 oz) vaaleaa tai tummaa olutta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada leipävuokaan. Tein vielä itse niin, että sekoitin ensin kuivat aineet keskenään ja lisäsin sitten oluen. Koska tätä taikinaa ei tarvitse eikä kannata pitkään veivata, ajattelin ainesten näin sekoittuvan tasaisimmin. Vuoan voi ennalta kevyesti öljytä, niin leipä tottelee paremmin, kun sitä aikanaan houkuttelee ulos jäähtymään.

Paista 190 C]http://pastanjauhantaa.blogspot.com/200 ... tleip.html[/url]

Kuva ihan luokattoman huonotasoinen, meitin kamera laukes joten piti kuvata kännykällä.

Ja idea läks siitä, että varastossa keissillinen juomakelvotonta kaljaa, kun pakkanen piruilainen "pani" ne, ja söivät happoja. Joten jotain niistä tehtävä on, joten ei kun googlettamaan. Tätä ohjetta sitten testattiin ja ripottelin päälle vielä koristeeksi sesaminsiemeniä.
Sairaan helppo ja nopia oli kyllä ohje, ei tarvitse juuria päiväkaupalla käytellä

http://i206.photobucket.com/albums/bb126/Rasse_2007/olutleip2.jpg?t=1268409769
Aihe on lukittu.
Lisää
14.03.2010 17:21 - 14.03.2010 17:21 #4454 : Insanity
Insanity vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.

Paprika-juustoleipä
465g vettä
1 pss (11g) kuivahiivaa
15g suolaa
30g sokeria
200g grahamjauhoja
n. 500g venhäjauhoja
1dl öljyä

päälle:
100g punasipulia
70g paprikaa
n. 40g juustoa

Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola sekä sokeri. Sekoita jokkoon myös jauhot. Alusta taikinaa yleiskoneessa 10min ja lisää loppuvaiheessa öljy. Nostata taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 1 tunnin ajan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita uunin pohjalle vesiastia.
Hienonna sipuli silpuksi ja paprika pieniksi suikaleiksi.
Muotoile kohonneesta leipätaikinasta pitkulaisen mallinen leipä.
Tee veitsellä pitkä viilto leivän keskelle.
Painele viiltokohtaan sipulia ja paprikaa. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
Voitele leipä vedellä. Paista 200 asteessa n. 35 min ja anna jäähtyä.
Aihe on lukittu.
Lisää
19.03.2010 16:20 - 19.03.2010 16:20 #4547 : TaikinaTaivas
TaikinaTaivas vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.


Otin ohjeen tähän leipään ohjelehtisestä]ITALIALAINEN VUOKALEIPÄ[/u]

3dl maitoa

30 g hiivaa (laitoin 8g kuivahiivaa)

1 tl suolaa

1 tl oreganoa (laitoin 1 rkl kuivattua ruohosipulia)

1 dl juustoraastetta

7-8 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja (käytin rouheinen sämpyläjauhoja)

50 g margariinia

pinnalle]

sulatettua margariinia

oreganoa

juustoraastetta


1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, oregano ja juustoraaste. Alusta jauhot taikinaan ja lisää alustamisen loppupuolella rasva.
2. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa.
3. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä ja pyörittele se tasakokoisiksi pyöryköiksi.
4. Voitele 1-2 pitkää leipävuokaa ja lado pohjalle taikinapyöryköitä kahteen riviin. Sipaise pintaa sulannutta margariinia. Nosta keskelle vielä yksi rivi pyöryköitä, voitele margariinilla ja ripota pinnalle juustoraastetta ja oreganoa.
5. Kohota hyvin ja paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30-40 minuuttia leipien koosta riippuen.
6. Kumoa leivät vuoistaan ja tarkista kypsyys pohjasta. Jatka kypsennystä ilman vuokaa, jos pohja on väritön, kostea tai taikinamainen.



Aihe on lukittu.
Lisää
20.03.2010 13:09 - 20.03.2010 13:09 #4552 : Marilele
Marilele vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.
Juurileipä



Kuva suurenee klikkaamalla.

Ohje on Pirkan, tässä alkuperäisenä ja suluissa tekemäni muutokset. Taikinasta tulee kaksi leipää.

Päivä 1: juuri
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl ruisjauhoja

Päivä 2 tai 3: juuren elvytys
5 dl vettä
10 g tuorehiivaa
5 dl ruisjauhoja

Leipätaikina
10 g tuorehiivaa
1 rkl siirappia tai hunajaa (käytin siirappia)
2 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä tai mantelirouhetta (käytin auringonkukansiemeniä)
4-5 dl hiivaleipävehnäjauhoja (käytin noin puolet Myllärin täysjyväisiäsämpyläjauhoja ja puolet vehnäjauhoja)

1. Sekoita jogurtti ja ruisjauhot kulhossa. Anna juuren seistä peitettynä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta. Sekoita joitain kertoja hapattamisen aikana.

2. Lisää juureen kylmä vesi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää ruisjauhot. Hapata huoneenlämmössä peitettynä 12?18 tuntia. Sekoita välillä.

3. Ota taikinajuurta 2 dl pakastimeen seuraavaa leipomiskertaa varten. Näin voit seuraavalla kerralla sulattaa valmiin juuren ja jatkaa leipomista juuren elvytyksestä.

4. Lisää loppujuureen murennettu hiiva, siirappi, suola, ruisjauhot, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet. Alusta hiivaleipävehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina on raskas,hieman ruisleipätaikinaa muistuttava. Taikina saa jäädä käteen tarttuvaksi. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia leivinliinalla peitettynä, esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa.

3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina 2 osaan ja leivo limpuiksi. Ripottele leivinpöydälle auringonkukansiemeniä ja pyöräytä lopuksi leivän pinta siemenissä. Anna leipien kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 20?30 minuuttia.

4. Paista leipiä 225-asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia. Alenna lämpöä 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.03.2010 15:26 - 20.03.2010 15:26 #4559 : Rottinkiweileri
Rottinkiweileri vastasi aiheeseen: Ruisleipä
Uusi yritys






2 l vettä
1-2 dl juurta
2 rkl suolaa
1600-2000g ruisjauhoja

Ota juuri sulamaan pakastimesta jääkaappiin hyvissä ajoin.
Kaada kädenlämpöinen vesi taikinatiinuun ja sekoita siihen sulanut juuri ja sen verran jauhoja, että saat löysän vellin.
Anna hapantua lämpöisessä n.12 h. Sekoita välillä
Lisää jaujoja sen verran, että saat löysää puuroa ja anna hapantua lämpöisessä toiset 12 h. Taikinan pitäisi käydä ja haista "happamalle". Anna tarvittaessa käydä pitempään.
Ota juurta talteen 1-2 dl ja pakasta juuri.
Lisää suola ja ruisjauhoja sen verran kuin puukapustalla saat sekoitettua. Taikinan ei tarvitse olla kauhean kovaa.
Kaavi taikina tiinusta jauhotetulle pöydälle ja jaa 4 osaan. Pyörittele kukin osa palloksi ja laita pellille leivinpaperin päälle nousemaan. Anna nousta 2 h tai enemmän.
Laita uuni 250 asteeseen ja jos on, niin laita leivontakivi uuniin mahdollisimman alas.
Kun leivät ovat nousseet riittävästi, että pinta repeilee, niin laita uuniin ja paista 250 asteessa 20 min. Laske sen jälkeen uunin lämpötila 190 asteeseen ja anna paistua 40 min.
Ota uunista ja jäähdytä leivinliinalla peitettynä.
Leivät paistan kahdessa erässä.
En käytä lainkaan hiivaa, joten nuo ajat ovat vähän taikinan mukaisia. Miten sattuu kulloinkin nousemaan.
Juuren ja ohjeen olen saanut eräältä leipuriemännältä ja tietojen mukaan juuren ikä on rapia 100 vuotta.
Itse olen huomannut sen että taikina tarvitsee aika lämpöisen paikan hapantuakseen.
Aihe on lukittu.
Lisää
20.03.2010 20:07 - 20.03.2010 20:07 #4561 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Maaliskuun leipomishaaste: leipä! 1.3.-20.3.
Osallistumisaika haasteeseen on päättynyt.

Yhteensä kolmetoista herkullista leipää, nam!

Voit käydä äänestämässä mielestäsi parasta leipää maaliskuun äänestystopikissa .
Aihe on lukittu.
Sivu luotiin ajassa: 0.124 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017