Joulukuu 2015: LEIVO PUNAISTA! 7. - 27.12.2015

Lisää
06.12.2015 21:49 - 12.01.2016 11:26 #19273 : Tanja
Tanja loi aiheen: Joulukuu 2015: LEIVO PUNAISTA! 7. - 27.12.2015
Joulukuussa leivotaan joulunpunaista! Varmasti moni jouluajan leipomus sopii tähän haasteeseen, joten vispilät suhisemaan ja haasteilemaan! :)

Joulukuun kiireiden kunniaksi lyhyet ja ytimekkäät ohjeet leipomiseen:
  • uunissa paistettu
  • joulunpunaisen oltava näkyvissä
  • makea tai suolainen
  • osallistutaan aktiivijäsenen omalla nimimerkillä
  • resepti ja 1-3 kuvaa postaukseen
  • osallistumisaika päättyy su 27.12. klo 24

Joulukuun haastesponsorit ovat:


http://www.sagacook.com


http://www.valio.fi


http://www.dansukker.fi/

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin][*]Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit testata kuvien liittämistä ja koodien toimivuutta testipalstalla. Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.[/*]
[*]Päivänvalo on kuvien paras kaveri![/*]
[*]Voit keskustella haasteesta höpinäketjussa [/*][/list]

Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset. Pisteytys ja äänestysaika ilmoitetaan myöhemmin.

Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
  • Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
  • Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
  • Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on täysin oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
Viimeksi muokattu: 12.01.2016 11:26 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.12.2015 12:51 - 15.12.2015 12:51 #15266 : Onneli78
Onneli78 vastasi aiheeseen: Re: Joulukuu 2015: leivo punaista! 7. - 27.12.2015
Joulumielen glögikakku



Tiesin heti, että teen glögikakun, koska se sopii väriltään haasteeseen ja olen pitkään halunnut sellaisen tehdä. Intiaanisokeri tuo kakkuun oman säväyksensä makua ja nekkumaisuutta. Laitoin täytteeseen piparkakkupaloja ja puolukoita tuomaan lisää joulun makua ja väriä. Kokeilin ensimmäistä kertaa kermahyydykejauuhetta. Täytteen voi toki jämäköittää myös liivatelehdillä tai agar agar-jauheella. Blogissani kerronkin erillisen täytteenteko-ohjeen liivatetta käytettäessä, mutta jätän sen nyt tästä pois.

Piparkakut intiaanisokerilla
3 dl intiaanisokeria
3/4 dl vettä
125 g voita
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl hienonnettua pomeranssinkuorta
1 1/2 tl ruokasoodaa
noin 6 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä) + vähän jauhoja leipomiseen

Mittaa intiaanisokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta nopeasti ja ota kattila levyltä. Sekoittele hetken aikaa, että intiaanisokerimurutkin sulavat. Viipaloi rasva isoon kulhoon ja lisää mausteet. Kaada päälle kuuma intiaanisokeriseos niin, että rasva sulaa siihen hiljalleen. Sekoita silloin tällöin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Yhdistä jauhot ja sooda, kaada ne hiljalleen nesteen sekaan ja sekoita esimerkiksi puuhaarukalla taikinaksi. Jos taikina vaikuttaa löysältä, se ei haittaa, koska se jähmettyy sopivaksi jääkaapissa (tärkeää onkin, ettei taikinasta tule liian kovaa valmistusvaiheessa). Anna taikinan levätä jääkaapissa 1-2 vuorokautta ennen leipomista joko peitettynä astiassaan tai muovipussissa.
Ota taikinaa jääkaapista pieni pala kerrallaan ja kauli se. Näin on helpointa. Taikina on aluksi kovaa, mutta pehmenee nopeasti. Levitä vähän jauhoja leivinpöydälle ja kaulimeen. Paina kaulinta kevyesti ja luistavasti kaulien ohuen levyn.

Paina muoteilla piparkakkuja taikinalevystä ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa keskitasolla 4-6 minuuttia paksuudesta riippuen (minulla paistui 4]Pohja[/b]
100 g voita
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla (reunasuikaleet saa kiinnitettyä hyvin sipaisuilla voita tai muuta rasvaa). Vatkaa pehmeä voi ja intiaanisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna sekoittaen se hyvin vaahtoon. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne tasaisesti taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Jos kokoat kakun irtopohjavuoassa, pese ja kuivaa se, leikkaa pohjalle leivinpaperiympyrä helppoa siirtämistä varten ja nosta pohjalevy vuokaan. Kakun voi koota myös suoraan tarjoilualustalle reunavuoassa. Tällöin aseta pohjalevy alustalle, nosta säädettävä, pyöreä reunavuoka sen ympärille ja laita pohjan ja vuoan väliin esim. reunakalvosuikaleet.

Täyte
2 kananmunan valkuaista
1 dl intiaanisokeria
4 dl vispikermaa
1 dl glögitiivistettä
100 g kermahyydykejauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl kanelia
1/3 tl jauhettua neilikkaa
30 g piparkakkuja
50 g puolukoita pakkasesta

Erottele kananmunista valkuaiset ja vaahdota ne kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen puolivälissä intiaanisokeri hiljalleen valkuaisvaahtoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita kermahyydykejauhe glögin sekaan ja kääntele se reippaasti vaahdon joukkoon. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen kaneli ja neilikka. Kääntele tuorejuusto vaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon pieniksi paloiksi murennetut piparkakut sekä jäiset puolukat. Kaada täyte pohjalevyn päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 1 tunti.

Glögikiille
2 dl glögitiivistettä
1 1/2 dl vettä
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna glögi lähes kiehuvaksi ja ota kattila pois liedeltä. Purista liivatteet ja sekoita ne glögiin. Anna liemen jäähtyä kylmässä vesihauteessa huoneenlämpöiseksi/haaleaksi. Kaada jäähtynyt liemi täytteen päälle vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
Irrota hyytynyt kakku vuoastaan ja poista varovasti reunakalvot. Jos olet koonnut kakun irtopohjavuokaan, siirrä se tarjoilualustalle.

Koristelu
piparkakkuja haluamasi määrä (muutama myös kakun reunoille halutessasi)
3/4 rkl kananmunanvalkuaista
noin 60 g tomusokeria
muutama tippa sitruunanmehua
noin 2 tl puolukkahillon lientä (tai paseerattua puolukkaa)
puolukoita pakkasesta

Vaahdota noin 2/3 tomusokerista munanvalkuaisen kanssa vaahdoksi. Lisää sitruunanmehu ja tomusokeria tarpeen mukaan. Vatkaa seosta sen verran, että se jää aika löysäksi, mutta ei liian valuvaksi. Kaada suurin osa vaahdosta kahteen eri kulhoon. Värjää toisen kulhon pikeeri puolukkahillon liemellä. Lusikoi kulholliset omiin pusseihinsa (käytin Mini Minigrip-pusseja). Vatkaa loppuseosta vähän lisää, kunnes vaahto on sopivan paksuista reunojen kuorrutukseen. Jaa myös se kahteen osaan ja värjää toinen osa puolukkaliemellä. Lusikoi seokset pieniin pusseihin.

Kuorruta yksi piparkakku kerrallaan. Leikkaa pussien kulmasta pieni pala pois. Pursota ensin hieman jämäkämpää pikeeriä piparkakun ääriviivoiksi. Pursota sitten löysempää pikeeriä piparkakulle ja levitä seos vaikka coctailtikun avulla tasaisesti. Tikulla voi myös tökkiä ilmakuplia rikki. Tipauta kuorrutteen päälle toisenväristä, löysempää kuorrutetta tipoiksi haluamiisi kohtiin (eli valkoiseen pikeeriin punertavat tipat ja toisinpäin). Jätä pilkut joko sellaisenaan tai vedä coctailtikulla niistä kuvioita kuten sydämiä tai marmoria. Kun kaikki pikkuleivät on kuorrutettu, anna niiden kuivua kunnolla.

Asettele kakun reunoille kuorrutamattomia piparkakkuja. Asettele kuorrutettuja piparkakkuja kakun pinnalle haluamaasi muotoon. Ripottele pakastepuolukoita piparkakkujen ympärille.

Puolukkahillon liemi toi piparkakkujen kuorrutteeseen punertavan värin.


Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.12.2015 07:59 - 18.12.2015 07:59 #15243 : Kakkumonsteri
Kakkumonsteri vastasi aiheeseen: Re: Joulukuu 2015: leivo punaista! 7. - 27.12.2015
Tonttulakkikakku



Tein viime vuonna hauskan tonttulakkikakun kaverille ja päätin tänä vuonna kokeilla samaa lähes samalla ohjeella. =) Kakku on loppupeleissä helppo koristella, koska pieniä yksityiskohtia on niin vähän.

Kakku varten tarvitaan 18cm halkaisijaltaan oleva kakku ja pieni kulhoon tehty kakku (halkaisija max 15cm, uunin kestävää materiaalia). Pohjana on perus sokerikakkupohja.
    Pohja]

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuviat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahdon joukkoon. Voitele vuoat rasvalla ja lisää pohjalle pala leivinpaperia. Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 40-45min. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissa ja kumoa ne sitten alustalle.
    Täyte]

    Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto. Lisää sulatettu ja hieman jäähdytetty valkosuklaa. Liota liivatelehtiä vedessä 10min ja sulata ne sitten ½dl:aan kiehuvaa vettä. Jäähdytä 1-2min ja lisää seokseen.
    Vuoraa kakkujen vuoat kelmulla. Leikkaa pohjat kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen palanen vuokaan, kostuta esim. maidolla, jonka joukkoon on lisätty vaniljasokeria. Sivele pohjalle lemon curd tahnaa ja valkosuklaamoussea. Toista joka kerrokselle. Laita täytetyt pohjat jääkaappiin hyytymään.


Kuorrutusta varten tarvitaan 2dl kermavaahtoa, 500g punaista sokerimassaa ja 200g valkoista sokerimassaa.
Nosta kakut päällekäin. Nämä ovat sen verran pieniä kakkuja, että väliin ei tarvita kakkupahvia tai tukikeppejä. Leikkaa pienellä puukolla vielä kakkujen reunoja pyöreämmiksi, jotta kakusta tulee yhtenäinen ja lakinnäköinen.
Vaahdota kerma ja kuorruta kakku kermavaahdolla.



Kauli punaisesta sokerimassasta 2-3mm paksu levy ja kiedo massa kakun ympärille, jotta ylimääräisestä massasta saa muovattua tupsuosan lakkiin. Leikkaa valkoisesta massasta kakkun alaosaan nauha ja muovaile vielä tupsu.

Ihanaa joulua kaikille! =)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.12.2015 11:14 - 22.12.2015 11:14 #6870 : taikataikinat
taikataikinat vastasi aiheeseen: Re: Joulukuu 2015: leivo punaista! 7. - 27.12.2015
Lumisadepallo

Kinuskikissa oli tehnyt lumisadepallo-muffinsseja, siitä sain idean tehdä piparirasian lumisadepallolla. Tarkoituksenani oli tehdä rasia punaiseksi värjätystä vaaleasta piparitaikinasta mutta paistoin pipareita hieman liikaa ja pintaan tuli ruskeita pilkkuja joten päälystin rasian vielä punaisella sokerimassalla.



75 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 dl sokeria
0,5 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl piparkakkumaustetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl joulunpunaista pastaväriä

250 g punaista sokerimassaa

Foliopäälysteisiä suklaanamuja
Kookoshiutaleita
Glitterhileitä

Pikeeriä

Liivatekuplia

Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos. Lisää elintarvikeväri.
Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita piparitaikina hyvin ja anna levähtää jääkaapissa seuraavaan päivään.
Anna piparitaikinan hieman lämmetä huoneenlämmössä ja kauli jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Leikkaa taikinasta esimerkiksi kaulimen ympärysmitan pituisia suorakulmioita sekä hieman halkaisijaa isompia ympyröitä.
Paista pipareita noin 7 minuuttia. Kääräise suorakulmiot foliolla peitetyn kaulimen ympärille jäähtymään.

Liivatekuplat

10 liivatelehteä
Öljyä
Vesi-ilmapalloja
Varrastikkuja

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Puristele vesi pois ja sulata liivatteet mikrossa.
Puhalla ilmapallot, sivele niiden pinta kevyesti öljyllä -ei liikaa sillä muuten liivate ei tartu!
Teippaa pallot varrastikkujen tylppiin päihin kiinni.
Dippaa palloja liivatteessa niin että liivatetta on joka puolella. Anna hieman valua ja laita esim. korkeaan lasiin kuivumaan.

Seuraavana päivänä puhkaise pallo ja irroita se varovasti kuplasta. Siisti reunat saksilla.

Valmista pikeeri;

1 valkuainen
4 dl tomusokeria
Veitsen kärjellinen viinikiveä

Sekoita aineet yhteen ja laita pikeeri pursotuspussiin jossa on pieni pyöreäpäinen tylla.

Kauli sokerimassa ohuehkoksi levyksi ja ota sopivan kokoiset palat rasian päälystämistä varten. Levitä pipareiden pinnalle pikeeriä ja kuorruta massalla.

Kiinnitä rasiaan pohja pikeerin avulla.

Koristele rasia pursottamalla pikeerillä lumihiutalekuvio.

Pursota kannen päälle pikeeriä, merkitse liivatekuplan rajat ja täytä rajojen sisäpuoli piikerillä. Aseta suklaanamu keskelle ja ripottele päälle kookoshiutaleita ja syötäviä glitterhileitä. Paina kupla päälle, pursota vielä reunoille pikeeriä jotta kupla kestää kannen päällä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.12.2015 11:18 - 25.12.2015 11:18 #1150 : Sokerivaltakunta
Sokerivaltakunta vastasi aiheeseen: Re: Joulukuu 2015: leivo punaista! 7. - 27.12.2015
Joulunpunainen (ja vihreä ) kääretorttu



En voi vastustaa leivontafoorumin haasteetta! Vaikka kuinka onkin kiire ja tuntuu että en kerkee, silti aina kerkeän. Niin joulukuussa myös.
Joulukuun teema on leivo punaista, joten sitä tein. Koko kääretorttu oli syntynyt vahingossa, mutta lopputulos oli mahtava ja oikein jouluinen. Ja mikä parasta, oli punainen. Ja kun punainen väri loppui, tuli myös vihreä. Se ei oikein sopinut haasteeseen, mutta oli yhtä hyvän makuinen. Ja yhtä paljon jouluinen. Jopa enemmänkin.

No, miten se vahinkoleivos syntyi? Vieraita oli tulossa kahville ja minä tietenkin ryhdyn leipomaan. Suunnitelma ei ollut, mutta halusin tehdä jotain gluteenitonta, varmuuden vuoksi, kun en muistanut kysyä etukäteen eritysruokavaliosta. Kaapista löytyi leivontafoorumin sponsorista saatu gluteeniton jauhoseos ja sen pussin kyljestä löysin ihanan ja toimivan kääretortun ohjeen, mikä maistuu muillekin.
Täytteeksi halusin jotain jouluun sopivaa ja tuli mieleen edellisen illan naposteltu leipäjuusto viikunahillokkeen kanssa. Ajattelin, että se voisi hyvin sopia mascarpone juuston kanssa, ja sieltä sitten syntyi joulunmakuinen kääretorttu iltapäiväkahville.

Pohja]http://2.bp.blogspot.com/-0bqPVnbdj9o/Vn0E1s0Bi4I/AAAAAAAA-y4/1iDhVM7H-uM/s1600/IMG_7515.JPG[/img]

Kauli sokerimassa isoksi levyksi. Nosta sokerimassa kääretortun päälle, muotoile tasaiseksi ja koristele.
Koristeluun käytin punaista sokerimassa, mutta yksi paketti ei riittänyt kun puolikkaaseen kääretorttuun, kuitenkin tarpeeksi haasteeseen. Toiselle kääretortun puolikkaalle löytyi kaapista yksi paketti vihreää sokerimassaa ja niin joulun tunnelma oli valmis.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.12.2015 20:35 - 25.12.2015 20:35 #11401 : tonttoli
tonttoli vastasi aiheeseen: Jouluomena
Karamellisoidulla omenalla ja luumurahkalla täytetty "jouluomena".

Jostain mieleeni juolahti ideana jouluomena haasteen punaista teemaa miettiessäni. Jääkaapissa olevista aineksista kehittyi tämänlainen leipomus ja pääsin samalla kokeilemaan vastahankkimaani silikonivuokaa.



6 leivosta
(yhdestä leivoksesta syö useampi kuin yksi)

Päällä ja alla on puolipyöreään muffinssivuokaan tehdyt muffinssit.

3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
0,5 tl suolaa
75 g voita
2,5 dl kermaa
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
punaista elintarvikeväriä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, vehnäjauho, sokerit, leivinjauhe, kaneli ja suola murumaiseksi seokseksi.
Lisää kerma.
Lisää vatkaten yksi muna kerrallaan niin, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet tasaisesti.

Lusikoi vuokiin, täytä 2/3 osaa.
Paista 170 astetta n 20-25 minuuttia.

Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista ja kumoamisen jälkeen.



Karamellisoidut omenat]

50 g voita
0,75 dl fariinisokeria
1 iso / 2 pientä omenaa lohkoina
2 rkl hunajaa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
ripaus neilikkaa, inkivääriä ja pomeranssia

Sulata voi ja sokerit pannulla.
Lisää omenat ja keitä, kunnes omenat tuntuvat pehmeiltä.
Lisää mausteet.
Survo omenat haarukalla ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Anna jäähtyä.

Luumurahka]

1 prk rahkaa
1 prk Valion maustettu Omena-Kanelirahkaa
1 dl kuohukermaa
1 Bona luumusose
0,5 dl tomusokeria

Vatkaa kerma ja lisää muut ainekset. Sekoita.

Kokoaminen]
Laita yksi puolipyöreä muffinssi alimmaiseksi. Jos se on epätasainen, leikkaa veitsellä tasaisemmaksi.
Levitä n 1-2rkl karamellisoitua omenamurskaa muffinssin päälle ja omenamurskan päälle rahkaa.
Nosta toinen muffinssi ylösalaisin kerman päälle. (Muistuttaa laskiaispullaa, mutta pysyy huonommin kasassa...
)

Lopuksi tee tomusokeri (1dl) - vesiseoksesta (pari tl) (+punaista väriä) tahna, jonka valutat teelusikalla leivosten päälle.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.12.2015 11:04 - 08.01.2016 15:50 #11358 : Henna73
Henna73 vastasi aiheeseen: Re: Joulukuu 2015: leivo punaista! 7. - 27.12.2015
Tonttumuffinit



Muffinit:
110 g sokeria
60 g voita
2 kananmunaa
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl ruokosokerisiirappia
30 g kaakaomassaa
1 tl vettä
60 g säilöttyjä kirskoita
30 g Chocolate Chips (dark)

Kuorrutus:
75 g sokeria
110 g tuorejuustoa
75 g voita
1½ rkl ruokosokerisiirappia
punaista väripastaa



Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin joukkoon. Pehmennä mikrossa kaakaomassa, johon on lisätty vesi. Lisää taikinan sekaan kuivat aineet, siirappi ja pehmeä kaakaomassa ja vatkaa kevyesti. Lisää lopuksi hienonnetut kirsikat ja suklaahiput ja sekoita kevyesti. Paista muffineita 175 asteessa noin 20 minuuttia ja jäähdytä ne ritilällä.

Kuorrutus:
Vatkaa aineksia keskenään, kunnes massa on samettisen pehmeää.

Koristele jäähtyneet muffinit kuorrutuksella sekä esim. valkoisella minttusuklaakarkilla.

Henna73/ruokaunelmia
Viimeksi muokattu: 08.01.2016 15:50 : Henna73. Syy: Ainekset ja toinen kuva puuttui

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
26.12.2015 15:34 - 08.01.2016 17:58 #11348 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: Joulukuu 2015: leivo punaista! 7. - 27.12.2015
.
ENKELIKAKKU



Tämä kakku ei ihan vieläkään ole kunnolla rantaunut laajemmin Suomeen, mutta maailmalla sille on myynnissä ihan omia spesiaalivuokiakin. Niitä myydään pareittain, se kuvaa selvästikin kakun herkullisuutta. Höyhenenkevyt vaihtoehto makeannälkään!

Huom.  Jos käytät viinikiveä  valmistus etenee hieman eri tavalla *) lisää aluksi viinikivi ja suola valkuaisten joukkoon, vatkaa vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen sokeria…

ENKELIKAKKU, Angel food cake

POHJA:
vajaa 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
0,75 tl apteekista saatavaa viinikiveä = cream of tartar tai baking powder or lemon juice or white vinegar
ripaus suolaa
1 1/2  dl tomusokeria
2 dl kananmunan valkuaista (n. 6 valkuaista)
1 dl valkoista sokeria
0,75 tl vaniljauutetta

Tarjoiluun esim.  marjoja, marjasosetta…. kermavaahtoa

TEE NÄIN:
▪ Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
▪ Erottele valkuaiset ja keltuaiset, kakkuun käytetään vain valkuaiset !
▪ Siivilöi jauhot, tomusokeri, suola ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita keskenään.  Huom *)
▪ Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. 
▪ Nostele joukkoon varovasti vaniljauute ja jauhoseos. 
▪ Kaada taikina voitelemattomaan korkeaan uunivuokaan, ja paista 30-40 minuuttia tai kunnes kakku ei tartu kokeilutikkuun. 
▪ Jäähdytä kakku vuoassaan ylösalaisin ja irrota varovasti tylpällä veitsellä vuoasta. 
▪ Tarjoile marjasoseen ja kermavaahdon tai marjojen kanssa.

VINKITYSTÄ: 
Kakkua näkee harvoin tarjottavan koristeltuna, mutta tarjoiluvadin voi koristella sesongin ja juhlan mukaan!
TARJOILUUN]VINKITYSTÄ:
Kakkua näkee harvoin tarjottavan koristeltuna, mutta tarjoiluvadin voi koristella sesongin ja juhlan mukaan!



.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 08.01.2016 17:58 : nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.102 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017