HUHTIKUU 2017: Pääsiäinen kauppalistan mukaan !

Lisää
02.04.2017 12:50 - 03.04.2017 10:49 #20694 : nami-hiiri
.
MITÄ TARJOAISIT PERHEELLE tai PÄÄSIÄISVIERAILLE ?

TARVIKELISTA:
- voita tai tarvittaessa laktoositonta 'Eilaa'
- sokeria
- kananmunia
- maitorahkaa
- kermaa

lisäksi voit valita joukkoon, mauksi tai koristeeksi:
- jonkun mausteen
- kaksi (erilaista) hedelmää tai hedelmän + marjoja

Yksi pieni juttu vielä, sinulla ei ole aitoa pashamuottia, etkä aio sitä edes hankkia!

HAASTEESEEN VARATTU AIKA : 2. - 23. huhtikuuta 2017, klo 24:00

KAIKKI AKTIIVIJÄSENET ovat tervetulleita kisailemaan haasteeseen….lyhyen tai pidemmän tauonkin jälkeen!
Olisi tosi hienoa, jos saisimmme pisteiden keruun aloittaneita myös mukaan jatkamalla ensin kommentointeja, kunnes 20 tulee täyteen. Vastattavia kysymyksiä on joka lähtöön!

OSALLISTUMINEN HUHTIKUUN HAASTEESEEN:
° Postaa omalla nimimerkilläsi PÄÄSIÄISHERKUN resepti, sekä 2-3 kuvaa siitä tämän ketjun jatkeeksi.


Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset ja kaksi - tai kolme *) eniten ääniä saanutta palkitaan.
Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.



HAASTEEN SPONSORIT huhtikuussa:

Liitetiedosto:

http://www.valio.fi

Liitetiedosto:

http://www.dansukker.fi/


MIKÄLI osallistujia haasteeseen kertyy vähintään kymmenen * (10 kpl).
jaetaan lisäksi yksi silikooninen, italialainen 'professional -kakkuvuoka *) kolmanneksi palkinnoksi.

Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
• Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
• Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
• Voit keskustella tai kysyä haasteesta höpinäketjussa .

Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
• Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
• Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
• Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
.

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 03.04.2017 10:49 nami-hiiri. Syy: linkit

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
08.04.2017 08:35 - 03.05.2017 09:06 #20699 : MinttuMaaria
APPELSIINI-PASSIONPASHA



Tästä tuli minulle todellakin haaste :vilkuti: En ole koskaan syönyt pashaa saatikka tehnyt :lol: Laitoin hedelmäksi passionin hedelmälihaa ja vaniljanmakuista ananasmurskaa. Passion taittaa mukavasti pashan makeaa makua. Maku oli todella hyvä.


Ainekset:

400g appelsiinirahkaa
100g voita
2dl sokeria
1 kananmuna
2dl vispikermaa
0,5tl appelsiininkuoriraaste
1dl vaniljanmakuista ananasmurskaa
1dl passionhedelmän hedelmälihaa (noin 3 passion-hedelmää)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna vatkaten joukkoon.
Lisää seokseen appelsiinirahka ja kerma.
Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja lisää valutettu ananasmurska ja passionhedelmän hedelmäliha.

Vuoraa siivilä kostutetulla sideharsolla ja kaada seos siivilään. Taittele liinan reunat pashan päälle ja laita jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.

Kumoa lautaselle



Koristele passionin hedelmälihalla



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:

° APPELSIINI-PASSIONPASHA 5 pistettä; makuyhdistelmä varmaan huipputoimiva.
° APPELSIINI-PASSIONPASHA 1p.
° APPELSIINI-PASSIONPASHA ---- 5p Tämä vaikuttaa hyvinkin raikkaalta, oikea hedelmäinen pasha, nam!
° Appelsiini-passion 3 pistettä

= 14 pistettä / jaettu I palkinto

MinttuMaarian leipomukset :-)
Viimeksi muokattu: 03.05.2017 09:06 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.04.2017 19:43 - 03.05.2017 09:15 #20701 : Sokerivaltakunta
Pasha-semifreddo


Ohjeessa käytin viime kuussa saatu palkinto, ZEN-muoti.

50 g voita
0,5 dl sokeria
1 luomu keltuainen (mahdollisimman tuore)
100 g maitorahkaa
1/2 luomusitruunanmehu ja -kuori
1,5 dl kuohukermaa
1/2 rkl vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
0,5 dl rusinoita (pilkottuja)

Raasta sitruuna.

Purista sitruunasta mehu.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa sokeri ja voi. Lisää keltuainen ja vatkaa hyvin. Lisää rahka ja vaniljatahna. Sekoita. Lisää sitruunankuori ja -mehu ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kerma ja pilkotut rusinat. Sekoita kaikki lastalla tasaiseksi. Laita jäätelömuotiin ja pakasta noin puoli tuntia. Tarjoa heti.


.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:

° PASHA-semifreddo 1 piste; luomusta plussaa
° PASHA-semifreddo 5p.
° PASHA-semifreddo ---- 3p Mielenkiintoinen versio pashasta - pakastettuna. Tahtoisin maistaa tätä.
° Pasha semifreddo 5 pistettä

= 14 pistettä / jaettu I palkinto
Viimeksi muokattu: 03.05.2017 09:15 nami-hiiri. Syy: arvostelu/pisteet

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.04.2017 17:21 - 03.05.2017 09:21 #20703 : nami-hiiri
.
RAHKAHERKKU ,
6-8 annosta



100 g voita
vajaa 1dl extra hienoa sokeria
250 g karkeaa rahkaa tai tavallista maitorahkaa

2 dl kuohukermaa

1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
1 dl pehmeitä kuivattuja aprikoosipaloja,
mielellään ei sokeroituja



TEE näin:
1 Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, ja vaahdoksi vatkattu kerma. Pane rahkaseos valumaan kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Voit käyttää myös suodatinpaperilla vuorattua kahvisuodatinta. Anna valua kylmässä yön yli.
2 Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä. (Hiiri käytti kivettömiä viinirypäleitä ja 'suklaa-minttua/Chocolate-Mint)

VINK-VINK:
Lisäämällä kultarusinoita tai sukaatteja massaan saat perinteisemmän pashaherkun.
Pienet linnunmunat tai suklaamunat soveltuu koristeluun myös.


.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:

° RAHKAHERKKU 3 pistettä; koostumus todella onnistuneen ja herkullisen näköinen
° RAHKAHERKKU 3p.
° RAHKAHERKKU ---- 1p Aprikoosi ja rahka sopivat aina yhteen.
° Rahkaherkku 1 piste

= 8 pistettä

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Liitetiedostot:
Viimeksi muokattu: 03.05.2017 09:21 nami-hiiri. Syy: korjaus tekstissä/n-h

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.04.2017 10:50 - 27.04.2017 10:58 #20708 : nami-hiiri
.
:( Huhtikuun haasteesta ollaan sanattomia tiimissä :S
Rahka on yleisesti käytetty piirakoissa, kakuissa, eikä käyttö rajoitu vain uunissa käyneisiin herkkuihin, vaan se on oiva raaka-aine jälkiruokana, maustein tai ilman ja muutenkin kuin Pääsiäisenä.

Arvostellaan kuitenkin tuttuun tapaan! YV:llä Tanjalle tai nami-hiirelle, pisteytys 5-3-1.

° APPELSIINI-PASSIONPASHA
° PASHA-semifreddo
° RAHKAHERKKU

Aika alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina.

:vilkuti:
n-h

Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 27.04.2017 10:58 nami-hiiri.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.280 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017