- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Leivontafoorumin haasteet
- HUHTIKUU 2017: Pääsiäinen kauppalistan mukaan !
HUHTIKUU 2017: Pääsiäinen kauppalistan mukaan !
- nami-hiiri
-
Kirjoittaja
- Poissa
- Foorumin emo
-
Vähemmän
Lisää
02.04.2017 12:50 - 03.04.2017 10:49 #20694
: nami-hiiri
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
.
MITÄ TARJOAISIT PERHEELLE tai PÄÄSIÄISVIERAILLE ?
TARVIKELISTA:
- voita tai tarvittaessa laktoositonta 'Eilaa'
- sokeria
- kananmunia
- maitorahkaa
- kermaa
lisäksi voit valita joukkoon, mauksi tai koristeeksi:
- jonkun mausteen
- kaksi (erilaista) hedelmää tai hedelmän + marjoja
Yksi pieni juttu vielä, sinulla ei ole aitoa pashamuottia, etkä aio sitä edes hankkia!
HAASTEESEEN VARATTU AIKA : 2. - 23. huhtikuuta 2017, klo 24:00
KAIKKI AKTIIVIJÄSENET ovat tervetulleita kisailemaan haasteeseen….lyhyen tai pidemmän tauonkin jälkeen!
Olisi tosi hienoa, jos saisimmme pisteiden keruun aloittaneita myös mukaan jatkamalla ensin kommentointeja, kunnes 20 tulee täyteen. Vastattavia kysymyksiä on joka lähtöön!
OSALLISTUMINEN HUHTIKUUN HAASTEESEEN:
° Postaa omalla nimimerkilläsi PÄÄSIÄISHERKUN resepti, sekä 2-3 kuvaa siitä tämän ketjun jatkeeksi.
Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset ja kaksi - tai kolme *) eniten ääniä saanutta palkitaan.
Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.
HAASTEEN SPONSORIT huhtikuussa:
http://www.valio.fi
http://www.dansukker.fi/
MIKÄLI osallistujia haasteeseen kertyy vähintään kymmenen * (10 kpl).
jaetaan lisäksi yksi silikooninen, italialainen 'professional -kakkuvuoka *) kolmanneksi palkinnoksi.
Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
• Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
• Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
• Voit keskustella tai kysyä haasteesta höpinäketjussa .
Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
• Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
• Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
• Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
.
MITÄ TARJOAISIT PERHEELLE tai PÄÄSIÄISVIERAILLE ?
TARVIKELISTA:
- voita tai tarvittaessa laktoositonta 'Eilaa'
- sokeria
- kananmunia
- maitorahkaa
- kermaa
lisäksi voit valita joukkoon, mauksi tai koristeeksi:
- jonkun mausteen
- kaksi (erilaista) hedelmää tai hedelmän + marjoja
Yksi pieni juttu vielä, sinulla ei ole aitoa pashamuottia, etkä aio sitä edes hankkia!
HAASTEESEEN VARATTU AIKA : 2. - 23. huhtikuuta 2017, klo 24:00
KAIKKI AKTIIVIJÄSENET ovat tervetulleita kisailemaan haasteeseen….lyhyen tai pidemmän tauonkin jälkeen!
Olisi tosi hienoa, jos saisimmme pisteiden keruun aloittaneita myös mukaan jatkamalla ensin kommentointeja, kunnes 20 tulee täyteen. Vastattavia kysymyksiä on joka lähtöön!
OSALLISTUMINEN HUHTIKUUN HAASTEESEEN:
° Postaa omalla nimimerkilläsi PÄÄSIÄISHERKUN resepti, sekä 2-3 kuvaa siitä tämän ketjun jatkeeksi.
Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset ja kaksi - tai kolme *) eniten ääniä saanutta palkitaan.
Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin.
HAASTEEN SPONSORIT huhtikuussa:

http://www.valio.fi

http://www.dansukker.fi/
MIKÄLI osallistujia haasteeseen kertyy vähintään kymmenen * (10 kpl).
jaetaan lisäksi yksi silikooninen, italialainen 'professional -kakkuvuoka *) kolmanneksi palkinnoksi.
Yleisiä ohjeita leivontahaasteiden postauksiin:
• Viesti kannattaa aina esikatsella ennen lähettämistä. Voit myös testata koodien toimivuutta ja kuvien lisäämistä Testipalstalla . Vältä ylisuuria ja vastaavasti turhan pieniä kuvia.
• Päivänvalo on kuvien paras kaveri!
• Voit keskustella tai kysyä haasteesta höpinäketjussa .
Yleistä asiaa sponsoripalkinnoista:
• Tuotepalkinnot lähetetään, Sponsori & Lf -sopimuksia noudattaen, ainoastaan Suomen osoitteisiin.
• Toivomme, että palkinnon kuva laitetaan aina esille Lf höpinöihin ko. kuukauden osioon - ja mielellään linkillä omaan blogiin.
• Muistathan, jos haluat lahjoittaa saamasi palkinnon, se on oma asiasi, mutta kuvaathan sen ensin ja laitat ko. kuukauden höpinöihin esille, kiitos!
.
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 03.04.2017 10:49 nami-hiiri. Syy: linkit
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- MinttuMaaria
-
- Poissa
- Pullanpyörittäjä
-
08.04.2017 08:35 - 03.05.2017 09:06 #20699
: MinttuMaaria
MinttuMaarian leipomukset
Vastaus käyttäjältä MinttuMaaria aiheessa HUHTIKUU 2017: Pääsiäinen kauppalistan mukaan !
APPELSIINI-PASSIONPASHA
Tästä tuli minulle todellakin haaste
En ole koskaan syönyt pashaa saatikka tehnyt
Laitoin hedelmäksi passionin hedelmälihaa ja vaniljanmakuista ananasmurskaa. Passion taittaa mukavasti pashan makeaa makua. Maku oli todella hyvä.
Ainekset:
400g appelsiinirahkaa
100g voita
2dl sokeria
1 kananmuna
2dl vispikermaa
0,5tl appelsiininkuoriraaste
1dl vaniljanmakuista ananasmurskaa
1dl passionhedelmän hedelmälihaa (noin 3 passion-hedelmää)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna vatkaten joukkoon.
Lisää seokseen appelsiinirahka ja kerma.
Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja lisää valutettu ananasmurska ja passionhedelmän hedelmäliha.
Vuoraa siivilä kostutetulla sideharsolla ja kaada seos siivilään. Taittele liinan reunat pashan päälle ja laita jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.
Kumoa lautaselle
Koristele passionin hedelmälihalla
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:
° APPELSIINI-PASSIONPASHA 5 pistettä; makuyhdistelmä varmaan huipputoimiva.
° APPELSIINI-PASSIONPASHA 1p.
° APPELSIINI-PASSIONPASHA ---- 5p Tämä vaikuttaa hyvinkin raikkaalta, oikea hedelmäinen pasha, nam!
° Appelsiini-passion 3 pistettä
= 14 pistettä / jaettu I palkinto
Tästä tuli minulle todellakin haaste


Ainekset:
400g appelsiinirahkaa
100g voita
2dl sokeria
1 kananmuna
2dl vispikermaa
0,5tl appelsiininkuoriraaste
1dl vaniljanmakuista ananasmurskaa
1dl passionhedelmän hedelmälihaa (noin 3 passion-hedelmää)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna vatkaten joukkoon.
Lisää seokseen appelsiinirahka ja kerma.
Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja lisää valutettu ananasmurska ja passionhedelmän hedelmäliha.
Vuoraa siivilä kostutetulla sideharsolla ja kaada seos siivilään. Taittele liinan reunat pashan päälle ja laita jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.
Kumoa lautaselle
Koristele passionin hedelmälihalla
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:
° APPELSIINI-PASSIONPASHA 5 pistettä; makuyhdistelmä varmaan huipputoimiva.
° APPELSIINI-PASSIONPASHA 1p.
° APPELSIINI-PASSIONPASHA ---- 5p Tämä vaikuttaa hyvinkin raikkaalta, oikea hedelmäinen pasha, nam!
° Appelsiini-passion 3 pistettä
= 14 pistettä / jaettu I palkinto
MinttuMaarian leipomukset

Viimeksi muokattu: 03.05.2017 09:06 nami-hiiri.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Sokerivaltakunta
-
- Poissa
- Kakkumaakari
-
13.04.2017 19:43 - 03.05.2017 09:15 #20701
: Sokerivaltakunta
Vastaus käyttäjältä Sokerivaltakunta aiheessa HUHTIKUU 2017: Pääsiäinen kauppalistan mukaan !
Pasha-semifreddo
Ohjeessa käytin viime kuussa saatu palkinto, ZEN-muoti.
50 g voita
0,5 dl sokeria
1 luomu keltuainen (mahdollisimman tuore)
100 g maitorahkaa
1/2 luomusitruunanmehu ja -kuori
1,5 dl kuohukermaa
1/2 rkl vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
0,5 dl rusinoita (pilkottuja)
Raasta sitruuna.
Purista sitruunasta mehu.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa sokeri ja voi. Lisää keltuainen ja vatkaa hyvin. Lisää rahka ja vaniljatahna. Sekoita. Lisää sitruunankuori ja -mehu ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kerma ja pilkotut rusinat. Sekoita kaikki lastalla tasaiseksi. Laita jäätelömuotiin ja pakasta noin puoli tuntia. Tarjoa heti.
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:
° PASHA-semifreddo 1 piste; luomusta plussaa
° PASHA-semifreddo 5p.
° PASHA-semifreddo ---- 3p Mielenkiintoinen versio pashasta - pakastettuna. Tahtoisin maistaa tätä.
° Pasha semifreddo 5 pistettä
= 14 pistettä / jaettu I palkinto
Ohjeessa käytin viime kuussa saatu palkinto, ZEN-muoti.
50 g voita
0,5 dl sokeria
1 luomu keltuainen (mahdollisimman tuore)
100 g maitorahkaa
1/2 luomusitruunanmehu ja -kuori
1,5 dl kuohukermaa
1/2 rkl vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
0,5 dl rusinoita (pilkottuja)
Raasta sitruuna.
Purista sitruunasta mehu.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa sokeri ja voi. Lisää keltuainen ja vatkaa hyvin. Lisää rahka ja vaniljatahna. Sekoita. Lisää sitruunankuori ja -mehu ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kerma ja pilkotut rusinat. Sekoita kaikki lastalla tasaiseksi. Laita jäätelömuotiin ja pakasta noin puoli tuntia. Tarjoa heti.
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:
° PASHA-semifreddo 1 piste; luomusta plussaa
° PASHA-semifreddo 5p.
° PASHA-semifreddo ---- 3p Mielenkiintoinen versio pashasta - pakastettuna. Tahtoisin maistaa tätä.
° Pasha semifreddo 5 pistettä
= 14 pistettä / jaettu I palkinto
Viimeksi muokattu: 03.05.2017 09:15 nami-hiiri. Syy: arvostelu/pisteet
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
Kirjoittaja
- Poissa
- Foorumin emo
-
17.04.2017 17:21 - 03.05.2017 09:21 #20703
: nami-hiiri
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa HUHTIKUU 2017: Pääsiäinen kauppalistan mukaan !
.
RAHKAHERKKU ,
6-8 annosta
100 g voita
vajaa 1dl extra hienoa sokeria
250 g karkeaa rahkaa tai tavallista maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
1 dl pehmeitä kuivattuja aprikoosipaloja,
mielellään ei sokeroituja
TEE näin:
1 Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, ja vaahdoksi vatkattu kerma. Pane rahkaseos valumaan kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Voit käyttää myös suodatinpaperilla vuorattua kahvisuodatinta. Anna valua kylmässä yön yli.
2 Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä. (Hiiri käytti kivettömiä viinirypäleitä ja 'suklaa-minttua/Chocolate-Mint)
VINK-VINK:
Lisäämällä kultarusinoita tai sukaatteja massaan saat perinteisemmän pashaherkun.
Pienet linnunmunat tai suklaamunat soveltuu koristeluun myös.
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:
° RAHKAHERKKU 3 pistettä; koostumus todella onnistuneen ja herkullisen näköinen
° RAHKAHERKKU 3p.
° RAHKAHERKKU ---- 1p Aprikoosi ja rahka sopivat aina yhteen.
° Rahkaherkku 1 piste
= 8 pistettä
RAHKAHERKKU ,
6-8 annosta
100 g voita
vajaa 1dl extra hienoa sokeria
250 g karkeaa rahkaa tai tavallista maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
1 dl pehmeitä kuivattuja aprikoosipaloja,
mielellään ei sokeroituja
TEE näin:
1 Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, ja vaahdoksi vatkattu kerma. Pane rahkaseos valumaan kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Voit käyttää myös suodatinpaperilla vuorattua kahvisuodatinta. Anna valua kylmässä yön yli.
2 Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä. (Hiiri käytti kivettömiä viinirypäleitä ja 'suklaa-minttua/Chocolate-Mint)
VINK-VINK:
Lisäämällä kultarusinoita tai sukaatteja massaan saat perinteisemmän pashaherkun.
Pienet linnunmunat tai suklaamunat soveltuu koristeluun myös.
.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Arvostelua:
° RAHKAHERKKU 3 pistettä; koostumus todella onnistuneen ja herkullisen näköinen
° RAHKAHERKKU 3p.
° RAHKAHERKKU ---- 1p Aprikoosi ja rahka sopivat aina yhteen.
° Rahkaherkku 1 piste
= 8 pistettä
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 03.05.2017 09:21 nami-hiiri. Syy: korjaus tekstissä/n-h
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- nami-hiiri
-
Kirjoittaja
- Poissa
- Foorumin emo
-
27.04.2017 10:50 - 27.04.2017 10:58 #20708
: nami-hiiri
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Vastaus käyttäjältä nami-hiiri aiheessa HUHTIKUU 2017: Pääsiäinen kauppalistan mukaan !
.
Huhtikuun haasteesta ollaan sanattomia tiimissä 
Rahka on yleisesti käytetty piirakoissa, kakuissa, eikä käyttö rajoitu vain uunissa käyneisiin herkkuihin, vaan se on oiva raaka-aine jälkiruokana, maustein tai ilman ja muutenkin kuin Pääsiäisenä.
Arvostellaan kuitenkin tuttuun tapaan! YV:llä Tanjalle tai nami-hiirelle, pisteytys 5-3-1.
° APPELSIINI-PASSIONPASHA
° PASHA-semifreddo
° RAHKAHERKKU
Aika alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina.

n-h


Rahka on yleisesti käytetty piirakoissa, kakuissa, eikä käyttö rajoitu vain uunissa käyneisiin herkkuihin, vaan se on oiva raaka-aine jälkiruokana, maustein tai ilman ja muutenkin kuin Pääsiäisenä.
Arvostellaan kuitenkin tuttuun tapaan! YV:llä Tanjalle tai nami-hiirelle, pisteytys 5-3-1.
° APPELSIINI-PASSIONPASHA
° PASHA-semifreddo
° RAHKAHERKKU
Aika alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina.

n-h
Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.
Viimeksi muokattu: 27.04.2017 10:58 nami-hiiri.
Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.
- Keskustelu
- Leivontafoorumilla tapahtuu
- Leivontafoorumin haasteet
- HUHTIKUU 2017: Pääsiäinen kauppalistan mukaan !
Sivu luotiin ajassa: 0.280 sekuntia