Keltuaisten säilyttäminen

Lisää
08.01.2010 19:56 - 08.01.2010 19:56 #19437 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
En oiekin tiennyt, mihin osioon tämä kuuluisi, laitoin nyt tänne, siirrelkä viisaammat parempaan paikkaan, jos keksitten

Mutta miten kananmunankeltuaisia voi säilyttää? Siis kun on reseptejä, joihin tarvitsee vain valkuaista (kuten marenki) ja jos samalla kerralla ei ole mitään, mihin menisi keltuaista, niin miten niitä "avattuja" keltuaisia voi säilöä myöhempää käyttöä varten? Ja miten pitkään säilyvät? Voiko niitä esim. pakastaa vai käykö niille jotain??

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
09.01.2010 10:12 - 09.01.2010 10:12 #2920 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
Hyvä kysymys! Olen itse miettinyt ihan samaa, mutten ole vielä ratkaisua keksinyt. Pakastimeen ei ole kyllä tullut mieleenkään laittaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.03.2010 11:56 - 31.03.2010 11:56 #4820 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
Kiitos vastauksista! Joku aika sitten heitin pakkaseen, katsotaan, kun tulee seuraavan kerran käyttöä, kuinka toimii.

Mutta jatkan nyt tähän samaan, kun taas on kysyttävää kananmunista. Haluaisin maalailla munia ja siis puhallella niitä tyhjiksi. En kuitenkaan juuri nyt tarvitse kananmunia mihinkään, mutta en viitsisi niitä poiskaan heittää.

Mitenkähän kauan ja miten säilytettynä mahtaa kananmunat säilyä avattuina? Oliskos jollain tietoa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
31.03.2010 21:07 - 31.03.2010 21:07 #4839 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen

Mitenkähän kauan ja miten säilytettynä mahtaa kananmunat säilyä avattuina? Oliskos jollain tietoa?

Ööh kysyn nyt vähän hassuja eli mitä tarkoitat avatuilla kananmunilla? Tyhjiä kuoriako? Vai siis kananmunaa joka on valutettu kuoresta ulos?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.04.2010 05:05 - 01.04.2010 05:05 #4845 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
Siis sitä valutettua sisältöä

Kuorissa ei taida maalausta varten olla parasta ennen päiväystä, mutta sisältö ehkä joskus vanhenee

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.04.2010 07:32 - 01.04.2010 07:32 #4847 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
Mie en uskaltais säilyttää kuin pari-kolme päivää jääkaapissa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.04.2010 08:13 - 01.04.2010 08:13 #4849 : Paula
Paula vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen

Mie en uskaltais säilyttää kuin pari-kolme päivää jääkaapissa.

Säilyyköhän muuten keltuainen vai valkuainen kauemmin? Mua vähän hirvitti pitää valkuaisia huoneenlämmössä vuorokausi, kun tein macaronsseja. Valkuaisia pitäisi "vanhettaa" (age, vai mikä toi olis suomeksi) 24 -48 h pöydällä huoneenlämmössä kipossa ilman kantta tai kelmua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.04.2010 09:21 - 01.04.2010 09:21 #4850 : Sirkku
Sirkku vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
Keltuainenhan sisältää rasvaa, eli sikäli se saattais säilyä vähemmän aikaa kuin valkuainen. Tämä vaan ihan näppituntumalta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.04.2010 18:01 - 01.04.2010 18:01 #4855 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
ihan tähän liittymättä mutta pullan voitelu munakin kannattaa antaa vanhentua samalla lailla pöyällä jonkun aikaa.. tulee paljon nätimpi pulla.

keltuasella voi saostaa muuten sosekeiton.. samalla kun soseuttaa niin laittaa sen keltuasen sinne kuumaan keittoon, siitä tulee sellanen vaahtoinen ja tosi kermainen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.04.2010 07:13 - 02.04.2010 07:13 #4864 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
Joo, mäkin ajattelin, että eiköhän pari päivää jääkapissa mene. Ja jos sen jälkeen käyttää johonkin kypsennettävään, niin eiköhän ne käyttökelposia ole. Tänän taidamme siis maalailla munia Sunnuntaina kuitenkin sitten on niille käyttöä, jee!

Ja kiitos, aleksi, tosta soppavinkistä! Pitääkin kokeilla joku kerta!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.04.2010 14:27 - 02.04.2010 14:27 #4868 : Pricilla
Pricilla vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
Vaikka vähän ohi aiheen menee, niin kiitokset Aleksille mainiosta vinkistä. Seuraavan kerran kun keltuaisia jää yli käytänkin ne sosekeittoon

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.06.2010 06:59 - 05.06.2010 06:59 #6112 : suvikeiju
suvikeiju vastasi aiheeseen: Re: Keltuaisten säilyttäminen
Kakkupohjiahan voi aina tehdä valmiiksi pakkaseen jos tarttee munia tyhjennellä, ei ole ongelmaa missä ja miten munan sisältöä säilyttää.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.098 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017