tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)

Lisää
21.02.2010 21:14 - 21.02.2010 21:14 #19489 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Crème Brûlée eli paahtovanukas on ranskalaisen keittiön jälkiruokien klassikko. Sen herkullinen maku ja pehmeys syntyvät kananmunan ja kerman yhdistelmästä. Rapeaksi paahdettu sokeripinta ja tuoreet marjat viimeistelevät nautinnon.

Seuraava resepti on peräisin Hellapoliisin sivuilta, pienin muunnoksin.
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 3 keltuaista
  • 3/4 dl sokeria
  • tummaa ruokosokeria

Halkaise vaniljatangot ja kapsuta siemenet irti.


Laita kattilaan kerma, maito ja vaniljatangon siemenet ja tanko. Kiehauta.


Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita valkuaiset säilöön myöhempää käyttöä varten, tee niistä vaikka marenkeja.


Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.


Ota vaniljatanko pois kattilasta ja kaada kermamaito keltuaisvaahtoon, sekoita.

Jaa seos neljään pikkuvuokaan (tai yhteen isoon)


Päällystä vuoat kaksinkertaisella foliolla. Itselläni loppui folio juuri "mukavasti" kesken, joten laitoin ensin kerroksen voipaperia ja sen päälle vielä foliota.


Laita vuoat (vuoka) vesihauteeseen, johon olet jo kuumentanut veden kiehuvaksi. Kuvassa esimerkkinä lasagnevuoka jossa kiehautettu vesi jossa pikkuvuoat vesihauteessa.

Kypsennä vesihauteessa uunin alatasolla, 120 asteessa n. 50 minuuttia.


Sokeria vaille valmis.

Ripottele vanukkaan pinnalle ruokosokeria. Laita uunin ylätasolle (tai grillivastus päälle) pariksi minuutiksi kunnes sokeri paahtuu, tai käytä pientä kaasupoltinta jos sellainen keittiöstä löytyy.



Tein paahtovanukkaalle vielä kastikkeen raikkaista pakastevadelmista.
  • 1 dl pakastevadelmia
  • 0,25 dl vettä
  • 0,25 dl sokeria

Kiehauta kattilassa vadelmat, vesi ja sokeri. Sekoita 1 tl maissitärkkelystä 0,25 desiin vettä ja kaada kattilaan samalla sekoittaen, anna kuplahtaa. Lisää vielä 1 tl sitruunamehua.

Ja eikun herkuttelemaan!




Tästä reseptistä tuli mielestäni melko äkkimakea vanukas. Täytynee ensi kerralla hieman muunnella reseptiä, ja ehkä lisätä yksi keltuainen. Joka tapauksessa mielenkiintoinen kokeilu ja teen takuulla uudestaankin!
Jos joku on kokeillut muunlaista paahtovanukasreseptiä ja todennut sen hyväksi, saa siitä ilmoittaa!



Katso myös muut tutoriaalit foorumilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.06.2010 10:09 - 13.06.2010 10:09 #6201 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)
Päivitin hieman tätä ohjetta. Paahtovanukkaat tulee peittää foliolla jottei pinta tummu ennen sokerin paahtamista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.06.2010 17:00 - 14.06.2010 17:00 #6209 : cherry
cherry vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)
Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.06.2010 19:08 - 14.06.2010 19:08 #6212 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)

Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !

Maistoin vanukasta myös sellaisenaan ja oli kyllä todella makeaa tavaraa. Itse olen tottunut syömään tuota herkkua ainakin kahviloissa ja muissa jonkun marjahillokkeen kanssa.

Olisiko siulla vinkata joku ei-niin-makea resepti?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.12.2011 07:16 - 21.12.2011 07:16 #11849 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)
Ajattelin kokeilla valion sivuilta löytyvää reseptiä. Siinä sokeria on hieman vähemmän.

http://www.valio.fi/reseptit/creme-brulee/

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.12.2011 11:33 - 22.12.2011 11:33 #11857 : Pullahiiricom
Pullahiiricom vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)

Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !

Itse olen tottunut syömään tuota herkkua ainakin kahviloissa ja muissa jonkun marjahillokkeen kanssa.


Eihän nyt ole mennyt paahtovanukas eli creme brulee ja panna cotta sekaisin? Panna cotta tarjoillaan hillokkeen tai marjojen kanssa useimmiten, mitta creme brulee tarjoillaan mielestäni vain tuollaisena tuon rapean sokerikuoren kanssa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.12.2011 12:04 - 22.12.2011 12:04 #11858 : nami-hiiri
nami-hiiri vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)

Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !

Pullahiiri näin]

Crème Brûlee tarjoillaan todella ilman lisukkeita, MUTTA tiedättehän kahvilat/ravintolat

- annoksille pitää saada lisää hintaa. Top ravintolatkin kyllä laittavat suuren lautasen koristeeksi marjakimaran tai pienen kipon hilloketta, sillä kaikki eivät läheskään tiedä, että ko. herkku 'tulisi' nauttia sellaisenaan.


Voisin lopettaa suklaan syömisen, jos haluaisin, mutta en ole luovuttajatyyppiä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.12.2011 16:43 - 22.12.2011 16:43 #24 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: tutoriaali - Crème Brûlée (paahtovanukas)

Tekiköhän sen äkkimakean tuo vadelmahillo ? Crème Brûlee tarjoillaan usein ilman mitään !

Itse olen tottunut syömään tuota herkkua ainakin kahviloissa ja muissa jonkun marjahillokkeen kanssa.


Eihän nyt ole mennyt paahtovanukas eli creme brulee ja panna cotta sekaisin? Panna cotta tarjoillaan hillokkeen tai marjojen kanssa useimmiten, mitta creme brulee tarjoillaan mielestäni vain tuollaisena tuon rapean sokerikuoren kanssa.

Heh, eli tainnut mennä ravintolassa bruleet ja cotat sekaisin. Oli vadelmahillokemössökkää meinaan bruleen kanssa tarjolla.

Eli brulee tarjotaan yleensä ilman mitään, ok.

p.s. kiitos nami-hiiri, toki lisäävät hintaa kastikkeilla!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.083 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017