Säännöt

Rekisteröityessäsi Leivontafoorumille hyväksyt säännöt ja rekisteriselosteen.

Leivontafoorumin ja keskustelualueen säännöt

Kaikki käyttäjät, joilla on vähintään 20 kirjoitettua viestiä foorumilla, ovat aktiivijäseniä. Aktiivijäsenet voivat äänestää ja osallistua foorumin haasteisiin ja arvontoihin.

Yli vuoden kirjautumattomina olleet tunnukset, joilla on alle 20 kirjoitettua viestiä, saatetaan poistaa vuosittaisessa siivouksessa.

1. Asiallinen kirjoitustyyli

Asiallinen ja selkeä kirjoitustyyli, esim. iso alkukirjain virkkeen alussa ja piste lopussa. Muiden mielipiteitä tulee kunnioittaa ja kirosanoja ei tule viljellä. Hymiöiden ja värien kanssa tulee välttää nk. "joulukuusi-ilmiötä".

Pyri valitsemaan viestin otsikko mahdollisimman asiasisältöä kuvaavaksi. Otsikot kuten "Miten tehdään", "Apua!", "Meni pieleen" eivät ole asiaa kuvaavia.

Muista ottaa huomioon tekijänoikeudelliset seikat lainatessasi tekstiä ja kuvia. Mainitse siis lähde aina kun se on tiedossasi. 

1.1. Käytä hakua ennen uuden aiheen aloittamista

Ethän aloita uutta viestiketjua jo olemassa olevasta aiheesta. Sen sijaan kokeile ensin hakua. Näin foorumi pysyy siistimpänä ja tieto on helpommin löydettävissä.

1.2. Oikean alueen valinta

Jotta foorumin jakamisesta moneen eri alueeseen olisi paras hyöty, valitse viestillesi sen aihetta parhaiten kuvaava alue ja kirjoita viestisi sinne.

Älä kirjoita samaa viestiä useampaan kuin yhteen kertaan.

1.3. Kauppapalsta

Kauppa-alueella on tarkoitus keskittyä kaupantekoon, eli myyntiin, ostamiseen, vaihtamiseen tai lahjoittamiseen. Muihin aiheisiin rönsyilevät keskustelut tulee hoitaa muualla (esim. Yleistä leivonnasta -osastolla).

2. Käyttäjätunnus

Yhdellä henkilöllä on tarkoitus olla vain yksi käyttäjätunnus. Jos et pääse kirjautumaan tunnuksellasi sisään tai olet unohtanut salasanasi, älä turhaan luo uutta tunnusta vaan pyydä uusi salasana "Salasana unohdunut?"-toiminnolla tai ota yhteyttä ylläpitoon (Tanja, leivontafoorumi at gmail.com).

Käyttäjähahmokuvan tulee olla hyvän maun mukainen, hävyttömyyksiä ei sallita.

Allekirjoitukseen sopii ajatelma, miete, jokin lause tms. Tässäkin hyvän maun mukaisuus. Ei mainoksia.

Blogiosoite tai muu www-osoite omaan profiiliin, ei allekirjoitukseen.

3. Mainostaminen

Mikäli haluat mainostaa Leivontafoorumilla tai keskustelualueella, tai kirjoitella foorumille Leivontatarvikeliikkeen nimissä, ota yhteys ylläpitoon (Tanja, leivontafoorumi at gmail.com).

Spämmäys ja luvaton mainostaminen foorumilla on kiellettyä ja voi johtaa porttikieltoon. Luvattomat mainosviestit poistetaan heti. 

4. Ylläpidon vastuu

Ylläpito ja moderaattorit tekevät parhaansa keskustelun valvonnassa, mutta Leivontafoorumi.fi tai ylläpito eikä moderaattorit ota minkäänlaista vastuuta keskustelualueella julkaistavasta materiaalista.

 

Tietosuojakäytäntö 

Leivontafoorumin rekisteriseloste - Henkilötietolaki (523/99) 10§

Henkilötietolaissa määrätään, että ATK:n avulla ylläpidettävästä henkilörekisteristä tehdään rekisteriseloste.

1. - 2. Rekisterin pitäjä ja rekisteriasioista vastaava

Leivontafoorumin ylläpito, leivontafoorumi at gmail.com

Rekisterin nimi: Leivontafoorumin käyttäjärekisteri

3. Rekisterin käyttötarkoitus

Leivontafoorumi-sivuston käyttäjien tunnistus. Tietoja voidaan käyttää häiriökäytösten selvittämiseksi. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa. Rekisteröitymällä Leivontafoorumin keskustelupalstalle käyttäjät pääsevät osallistumaan keskusteluihin ja halutessaan sivujen sisällön luomiseen. 

4. Rekisterin tietosisältö

Pakolliset tiedot:

  • nimi (etunimi riittää)
  • käyttäjätunnus (keskustelualueelle kirjautumiseen)
  • salasana (keskustelualueelle kirjautumiseen)
  • sähköpostiosoite (mahdollista piilottaa muilta käyttäjiltä)
  • IP-osoite (tallennetaan jokaisen kirjoitetun viestin yhteydessä)

Vapaaehtoiset tiedot:

  • syntymäpäivä
  • asuinpaikka: kaupunki, alue, maa
  • sukupuoli
  • kotisivu
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • Skype
  • Linkedin
  • Delicious
  • FriendFeed
  • Digg
  • YIM
  • AIM
  • GTALK
  • ICQ
  • MSN
  • Blogger
  • Flikr
  • Bebo
  • lempikirja
  • tietoja minusta
  • oma vapaavalintainen hahmokuva (käyttäjäkuvake)
  • allekirjoitus (liitetään viesteihin)

5. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteröidyt ovat luovuttaneet tiedot itse omalla suostumuksellaan.

6. Säännönmukaiset tietojen luovutukset kolmansille osapuolille ja tietojen siirto (EU)

Rekisteriin annetut tiedot näkyvät sivustolla salasanaa, IP-osoitetta ja salaiseksi määriteltyjä tietoja lukuun ottamatta. Luovuttaessaan tiedot Leivontafoorumille rekisteröity suostuu siihen, että kyseiset tiedot näkyvät muille sivuston käyttäjille. Rekisteröidyillä on mahdollisuus muuttaa ja poistaa kaikkia muita yksittäisiä tietojaan paitsi käyttäjätunnusta ja sähköpostiosoitettaan (jos näitä halutaan muuttaa, on otettava yhteys Leivontafoorumin ylläpitoon).

Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. IP-osoite on näkyvissä vain ylläpidolle.

Leivontafoorumilla on kuitenkin oikeus luovuttaa käyttäjää koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli käyttäjä on toiminut lain vastaisesti.

7. Tietojen poistaminen

Rekisteröityneen käyttäjän profiili ja sen sisältämät tiedot poistetaan käyttäjän pyynnöstä. Tietoja voidaan myös joutua poistamaan valvonnan seurauksena, mikäli rekisteröitynyt väärinkäyttää palvelua tai esimerkiksi harjoittaa palvelun avulla rikollista toimintaa.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Jokaisella rekisteröityneellä on käyttöoikeus rekisteriin hänelle myönnetyllä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnuksella ja salasanalla ei kuitenkaan pääse näkemään eikä muuttamaan muita salaisia tietoja kuin rekisteröidyn itsensä tietoja. Käyttäjä voi määritellä osan tiedoistaan salaisiksi, jolloin ne eivät näy kaikilta osin muille käyttäjille. Vain ylläpidolla on pääsy koko rekisteriin. Käyttäjän salasana on kuitenkin kryptattu ja sitä ei pysty näkemään edes ylläpito.

Sivu luotiin ajassa: 0.226 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017