Maidoton voileipäkakku?

Lisää
29.03.2013 08:24 - 29.03.2013 08:24 #19116 : Tanja
Tanja loi aiheen:
Nyt pitää ihan kysyä apuja ja kokemuksia...

Annettiin varsinainen haaste: maidoton voileipäkakku! Eli tuorejuustot, smetanat ja ranskankermat, joita yleensä käytän, ei tule kysymykseen. Onko joku kokeillut niitä soijatuorejuustoja, ovatko syötäviä? Millaiset mössöt voisi väliin keksiä ilman maitotuotteita? Liha ja kalakakku. Pitänee tutkia löytyykö maidottomia majoneeseja? Entä mitäs sinne kakun reunoille kun ei voi juustoa käyttää? Onko ne soijaperäiset raasteet mistään kotoisin?

Kun ei kehtaisi ostaa kalliita tuotteita vain maistiaisten vuoksi ja todeta että kuraa ovat ja heittää roskiin... Joten olisi mukavaa kuulla jos jollain on kokemuksia!

Jännä kyllä että maidottoman täytekakun voi tehdä tuosta vaan mutta voikkarit aiheuttaakin jo hurjasti päänvaivaa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2013 08:52 - 29.03.2013 08:52 #16206 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Maidoton voileipäkakku?
Majoneesi nyt ainakin. Mihin väliin siinä maitoa menee? (munaa, rypsiöljyä, etikkaa.? )

Tai miten olisi pieni pinta majoneesia ja vaikka pähkinää tai sipulirouhetta?

Noista kasvisrasva juustoista tai soijajutusta en tajua mitään.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.03.2013 13:43 - 29.03.2013 13:43 #16208 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Maidoton voileipäkakku?
Toisella foorumilla oli tänään vähän vastaavasta keskustelua ja tuli tälläistä vastaan:

"Vispautuvista soijakermoista kuohukerman kaltaisin on alpron airy&creamy. Se on koostumukseltaan hyvin lähellä kermaa sekä vatkaamattomana että vatkattuna. Monet muut maidottomat kermat ovat vatkaamattomana kiinteitä, itselleni tuli mieleen apetinan fetajuusto erästä kermaa purkista puristaessa. Näistä paksummista kermoista ei minusta saa ihan yhtä kevyttä ja ilmavaa vaahtoa, mutta ihan asiansa ajavaa kuitenkin. Maku peittyy minusta yllättävänkin hyvin juuri vaniljalla tai vaikka kaakaojauheella, marjalla/hedelmällä tms. Minä en ole tosin tainnut kakun kuorrutuksessa sitä käyttää, mutta muuten leivonnassa kyllä, esim. kakun täytteissä vaahdotettuna."

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.04.2013 19:39 - 01.04.2013 19:39 #16242 : MaxinMami
MaxinMami vastasi aiheeseen: Re: Maidoton voileipäkakku?
Sattuneesta syystä on tullut kokeiltua yhtä sun toista -alpro soya maustamaton jugurtti paksunee, kun sitä valuttaa jääkaapissa pari tuntia siivilä+harsoyhdistelmän läpi -siihen kun sekoittaa majoneesia niin tulee ihan kelvokasta. Maustaa vaan pitää -soija siinä maistuu läpi, mutta makuasioita -mun mielestä ne soijajuustot ei oikein oo käteviä... (oon kokeillut tosin vain yhtä merkkiä)

Tartex-tahnat on ihan ok -mutta tosi kalliita...Itse tekisin tuolla alprosoija+majoneesilla...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.04.2013 10:06 - 04.04.2013 10:06 #16280 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Maidoton voileipäkakku?
Kiitos vinkeistä!

Mutta mitä ootte reunoille laittaneet? Pähkinä ei kelpaa allergikolle ja pelkkä sipuli reunassa kuulostaa turhan voimakkaalle, ja nahistuu pian. Nyt lyö pää aivan tyhjää... Salaatinlehtiä reunoille ja toivoo että kakku tarjotaan pian?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
04.04.2013 12:47 - 04.04.2013 12:47 #16284 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Maidoton voileipäkakku?
Yrtti/sipuli silppua? Se ei varmaan nahistu niin helposti, jos on epäilys siitä että pitää hetken antaa "seisoskella" ennen tarjoilua.

Tai sitten teet niin nätin siitä ympäriltä että vaan taseksi vedetty soijakerma(?) tms riittää. Pursota jotain alareunaan ja yläreunaan niin näyttää nätiltä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.04.2013 15:03 - 16.04.2013 15:03 #16363 : Sokerihelmi
Sokerihelmi vastasi aiheeseen: Re: Maidoton voileipäkakku?
Useimmat majoneesit ovat maidottomia. Soijapohjaiset maidottomat tuorejuustot ovat ihan hyviä ja toimivia, Tofutin maustamaton käy niin makeaan kuin suolaiseen leivontaan. Myös tuo Alpron (tai Rainbow:n vastaava edullisempi) maustamaton soijajogurtti toimisi valutettuna, siitä kuitenkin hieman tulee soijatuotteiden ominaismaku läpi. Majoneesin ja tuorejuuston yhdistelmä kuorrutteessa ja täytteissä tuorejuusto, olisi mielestäni "huomaamattomimman makuinen" yhdistelmä.
Soijapohjaiset "juustot" ovat kyllä sen verta kummallisen makuisia ja eivät esim. sula pizzan päälle samalla tavalla kuin lehmänmaitovastaat, ja lisäksi kalliita, että niihin en sijoittaisi. Ainakaan niihin Sheesen kiekkoihin. Tofutin Mozzarella style ja Cheddar style yksittäispakatut siivut ovat hieman paremman makuisia. Reunoille voisi laittaa juurikin vaikka yrttisilppua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.079 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017