Mantelijauhon korvaaminen

Lisää
03.04.2012 17:18 - 03.04.2012 17:18 #19928 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
Olen tekemässä pääsiäiseksi tälläisen vadelma-sitruunajuustokakun:

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Koko ohje: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/108 ... uustokakku

Kysymys kuuluukin, mitä tuo mantelijauhe tekee tässä ohjeessa? Olen manteliallergikko joten se tulee jättää pois. Millä sen voi korvata vai kelpaako pelkkä vehnäjauho? Muuttaako se rakennetta tai makua?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.04.2012 18:27 - 03.04.2012 18:27 #13097 : Tekila
Tekila vastasi aiheeseen: Re: Mantelijauhon korvaaminen
Makua sen pois jättäminen muuttaa, mutta jos on allerginen tai ei pidä mantelista niin eipä sillä sitten väliä ole Sen voi mun mielestä korvata ihan vehnäjauholla tai sitten osittain vaikka jollain pähkinärouheella tms. Tuskin ihan samassa suhteessa, kun mantelijauho on ihan jauhomaista, mutta jos tahtoo antaa makua Kyllä juustokakkujen reuna voi olla vaikka pelkkää keksiä ja voitakin, mutta jos alkuperäistä reseptiä tahtoo kunnioittaa niin laittaisin jauhoja tai vaihtoehtoisesti 1dl pähkinää ja loput jauhona.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.06.2012 09:33 - 27.06.2012 09:33 #14098 : tahmatassu
tahmatassu vastasi aiheeseen: Re: Mantelijauhon korvaaminen
Mantelijauheen voisi korvata ihan pähkinäjauheella. Sitä saa ihan normaleista isommista ruokakaupoista. Itse olen ainakin korvannut leivonnaisissa mantelijauhetta pähkinäjauheella, en pidä erityisesti mantelin mausta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.168 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017