väriaineiden ja massojen gluteeni/laktoosi

Lisää
15.07.2009 20:23 - 15.07.2009 20:23 #19582 : Anonymous
Anonymous loi aiheen:
Tuttavapiiriin kuuluu gluteeniton+laktoositon ihminen, ja olen yrittänyt selvittää eri massojen sekä väriaineiden eroja tässä asiassa. Se ei kuitenkaan ole ollut ihan helppoa, joten kokeneempien tiedot olisivat tervetulleita

Marsipaani käy, ja jokin valkoinen sokerimassa ei (sisälti laktoosia), valmistajan nimeä en muista. Mustaa RegalIce-sokerimassaa on kaapissa, jonka pitäisi käydä

Itse en ole uskaltanut massoja tehdä, paitsi vaahtokarkista, mutta nekään eivät kaikki käy tuohon ruokavalioon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2009 20:26 - 15.07.2009 20:26 #327 : tuh
tuh vastasi aiheeseen: Hmm... Kannattaa ehkä suoraan lähettää
Hmm... Kannattaa ehkä suoraan lähettää sähköpostia noiden tuotteiden myyjille eli vaikka Confettiin tai Ullanunelmaan tai muualle ja kysyä löytyykö jotain sopivaa tuotetta? Näin saa ainakin varminta tietoa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.09.2009 15:32 - 28.09.2009 15:32 #1485 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: väriaineiden ja massojen gluteeni/laktoosi

Sokerimassaa kannattaa harkita itse tekevänsä, hieman työläs projekti mutta loppupeleissä kuitenkin helppo.

Toinen vaihtoehto on pastillage eli pastillaasi, koristemassa. Ainekset näissä kahdessa (sokerimassassa ja pastillaasissa) on kutakuinkin samat, pastillaasiin lisätään myös liivatetta joka antaa massalle helpommin muotoiltavan rakenteen. Myös pastillaasi on helppo tehdä. Tomusokeria saattaa kylläkin olla operaation jälkeen joka puolella.



Googlella löytyy useita eri reseptejä kumpaankin, tässä Ullan Unelma -kirjasta pastillagemassan resepti:

PASTILLAGE ELI KORISTEMASSA

4 liivatelehteä
500-600 g tomusokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl sitruunamehua


1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
2. Kiehauta vesi ja sitruunamehu. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tomusokerin kanssa tasaiseksi massaksi.
3. Säilytä ilmatiiviiseen kelmuun käärittynä jääkaapissa.
Massan voi värjätä elintarvikeväreillä.


Huomauttaisin sen verran että tuo tomusokerin määrä on ohjeellinen, itselleen sopivan massan saa näppituntumalla, kun työstää massaa niin siihen voi lisätä tomusokeria kunnes massa tuntuu hyvältä käsissä.



(Tässä mitä aikaisemmin kirjoitin tähän ketjuun, jaoin alkuperäisen viestin ja sen jälkeiset viestit omaksi ketjukseen tänne , alkoi olla turhaa rönsyilyä alkuperäisestä aiheesta.)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.066 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017