Gluteeniton kakkupohja

Lisää
14.07.2009 15:58 - 14.07.2009 15:58 #19547 : Anonymous
Pitäisi ekaa kertaa tehdä gluteeniton kakkupohja isolle kakulle. Mietin josko tekis käärispohjista, eli käyttäisin perunajauhoja. Tai sitten ostaisin niitä gluteenittomia jauhoja.. En osaa päättää! Onko kokemuksia, kumpaa suosittelisitte???

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.07.2009 18:37 - 14.07.2009 18:37 #294 : muumimamma
Heips!
Minä tekisin kääretorttupohjia perunajauhoilla. Ne onnistuvat varmasti ja tulevat paljon halvemmiksikin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.07.2009 20:24 - 15.07.2009 20:24 #326 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Minä olen laittanut puolet perunajauhoja
Minä olen laittanut puolet perunajauhoja ja puolet gluteenitonta, joista jyttejauho taitaa olla paras ja melko edullinen (lue paketista annostelu!).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 07:40 - 16.07.2009 07:40 #331 : Helmi.fi
Millä irtopohjavuoan voi jauhottaa gluteenittomaan kakkuun? Ja nyt pitäisi olla nimenomaan luontaisesti gluteeniton.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 08:23 - 16.07.2009 08:23 #334 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Millä irtopohjavuoan voi jauhottaa gluteenittomaan

Millä irtopohjavuoan voi jauhottaa gluteenittomaan kakkuun? Ja nyt pitäisi olla nimenomaan luontaisesti gluteeniton.


Mä ehkä vain rasvaisin vuoan kunnolla ja vuoraisin leivinpaperilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 11:19 - 16.07.2009 11:19 #342 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Eiks sen kakkuvuoan voi jauhottaa
Eiks sen kakkuvuoan voi jauhottaa ihan vaikka mantelijauheella tai kookoshoutaleilla? Ite oon ainakin kookosta käyttäny kahvikakkuvuokien voiteluun, hyvin on toiminu.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 11:25 - 16.07.2009 11:25 #343 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Tummien kakkupohjien vuoat voi jauhottaa
Tummien kakkupohjien vuoat voi jauhottaa kaakaolla ja vaaleiden sillä gluteenittomalla jauhoseoksella.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 13:23 - 16.07.2009 13:23 #354 : Insanity
Vastaus käyttäjältä Insanity aiheessa Mie oon tehnyt gluteenittomat kakkupohjat
Mie oon tehnyt gluteenittomat kakkupohjat useimmiten käyttäen perunajauho + mantelijauhoseosta. Tuntemani keliaakikot ovat siis pystyneet syömään pähkinää.
Vuoat olen samoiten jauhottanut mantelijauholla ja lopputulos on ollut hyvä

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.07.2009 18:33 - 16.07.2009 18:33 #356 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Varoituksen sana: leikkaaminen voi olla
Varoituksen sana: leikkaaminen voi olla suhteellisen hankalaa (pohja murenee). Itse olen tehnyt joitakin gluteenittomia kakkuja niin, että paistan kerrokset yksitellen samaisessa pyöreässä vuoassa (enkä muuten ole jauhottanut ollenkaan - vain rasvannut kunnolla joka kerta).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.07.2009 10:36 - 17.07.2009 10:36 #363 : Helmi.fi
Vastaus käyttäjältä Helmi.fi aiheessa Mantelijauhetta en taida uskaltaa käyttää,
Mantelijauhetta en taida uskaltaa käyttää, koska marsipaanin tilallekin valittiin sokerimassa (en tiedä onko allergiaa, mutta varulta). Kookos taas makuna on aika hallitseva. Ei huvittaisi lähteä ostamaan gluteenittomia jauhoja, koska mitään muuta käyttöä niille ei ole. Mietin vielä tätä vuoan jauhotus asiaa... en taida uskaltaa lähteä matkaan pelkällä rasvauksellakaan/leivinpaperoimisella. Jos en muuta keksi teen kääretorttupohjan ja leikkelen siitä, mutta silti kakku olisi vaan tuplasti helpompi. Ehkä lopulta pääsyn ostamaan sen jauhon kumminkin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.07.2009 11:39 - 17.07.2009 11:39 #366 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Ilmeisesti sinulta ei löydy silikonivuokaa?
Ilmeisesti sinulta ei löydy silikonivuokaa? Nehän ei jauhotuksia tarvi ollenkaan...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.07.2009 13:43 - 24.07.2009 13:43 #612 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Mie teen gluteenittomat kakkupohjat yleensä perunajauhosta ja maissijauhosta (puolet ja puolet). Joskus käytän myös kaupan valmista gluteenitonta jauhoseosta. Näitä kaikkia voi käyttää vuoan jauhottamiseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.07.2009 18:52 - 24.07.2009 18:52 #632 : Ellen
Vastaus käyttäjältä Ellen aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Polentaa eli maissisuurimoita voi kanssa käyttää vuoan jauhottamiseen. Perunajauhoista yksinään tulee mun mielestä turhan mureneva kakkupohja, eli jotain muuta kannattaisi laittaa joukkoon.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.08.2009 08:20 - 11.08.2009 08:20 #822 : Helmi.fi
Vastaus käyttäjältä Helmi.fi aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
On minulla toki silikonivuokakin, tosin vain iso ja nyt oli tarve pienelle "allergiakakulle". Mutta, silikonivuoan käyttäminen on minusta jotenkin haastavaa, eikä onnistumisprosentti ole taattu kuten tavallisessa irtopohjavuoan kanssa. Vika käyttäjässä, tiedetään!

Kakutkin tuli tehtyä. Yhden vähän epäonnistuneen se vaati, mutta toinen oli jo hyvin kelpoyksilö. Käytin Semperin luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (paketissa suklaamuffinssien kuvia) ja se yksistään toimi hyvin. Ensimmäiseen versioon laitoin puolet perunajauhoa, mutta se painui keskeltä vähän sisään -Onneksi huomasin, että tuossa jauhoseoksessahan on on jo perunajauhoa, joten korvasin toiseen versioon koko jauhomäärän Semperin jauhoseoksella. Olihan kakku itsessään ilti koostumukseen vähän erinlaista kun tavallinen (helpommin ehkä murenevaa).

Vuoan jauhotin luontaisesti gluteenittomilla korppujauhoilla. Koin, että nämä oli ihan hyvät sijoitukset kuitenkin, vaikka ensin vähän epäilinkin. Tämä projekti onnistuneesti takana, nyt voi sit jatkosskin tehdä gluteenittomia leivonnaisia, kun ensimmäinen tulikoe tuli koettua!

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
11.08.2009 17:55 - 11.08.2009 17:55 #835 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Voitelemiseen on hyvä myös tuo Keijun vuokaspray, ei tarvi jauhottaa millään ja irtoaa satavarmalla.

Nim. Katrille ikuisesti vinkistä kiitollinen...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.09.2009 12:52 - 02.09.2009 12:52 #1191 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Itse olen keliaakikko nyt neljättä kk, ja käytän aina Sunnuntain jauhoseosta. Se on toiminut joka kerta Siihen vielä lisään noin ½tl ksantaania, niin pohjasta ei tuu liian mureneva. Ja käytän myös silikonista irtoreunavuokaa, ja pohjaan ruiskuttelen Keijun vuokaspraytä. Toiminut tähän asti loistavasti. Sitä samaa vuokaspraytä oon muuten käyttäny myös metallisiin vuokiin, ja ei tartte jauhoja reunoille. Gluteeniton pohja kannattaa mun kokemuksen mukaan tehdä etukäteen, leikata ja täyttää vaikka vasta seuraavana päivänä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.10.2009 08:10 - 14.10.2009 08:10 #1714 : serenah
Vastaus käyttäjältä serenah aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Pystyykö sienikakun tekemään kokonaan perunajauhoilla? Täällä kans eka kertaa tarvis gluteenitonta tehdä ni ihan pihalla välineetkin pitää olla ns gluteenittomat ni vähän jänskää alkaa semmoselle ihmiselle tekemään

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
14.10.2009 18:39 - 14.10.2009 18:39 #1727 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja

Pystyykö sienikakun tekemään kokonaan perunajauhoilla? Täällä kans eka kertaa tarvis gluteenitonta tehdä ni ihan pihalla

välineetkin pitää olla ns gluteenittomat ni vähän jänskää alkaa semmoselle ihmiselle tekemään


Ei sitä tartte jännätä, gluteenittomilla välineillä tarkoitetaan vaan, että välineet on puhtaita:) Eli kunnolla vaan pesee ennen käyttöä, eli vatkausvälineet, dl mitat yms.

Sienikakusta sen verran, semmosen voi tehdä gluteenittomana, mutta en usko et onnistuu pelkästä perunajauhosta.. Ite käytän Sunnuntai gluteenittoman jauhoseoksen pussissa olevaa ohjetta, toimii joka kerta:) tosin siinä seoksessa on vehnätärkkelystä joka ei sit taas sovi kaikille keliaakikoille, eikä tietenkään vehnä-allergikoille.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.02.2010 21:16 - 28.02.2010 21:16 #4157 : Kermaruusu
Vastaus käyttäjältä Kermaruusu aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Minä teen lähes puolet kakkupohjistani gluteenittomina, koska läheisissäni on useita keliaakikkoja. Laitan noin puolet gluteenitonta jauhoseosta ja puolet perunajauhoja. Kakkuvuokaa en jauhota millään, leikkaan vain vuoan pohjalle leivinpaperin. Kun kakku on paistunut, irrotan reunat palettiveitsellä. Hyvin lähtee irti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.03.2010 07:06 - 01.03.2010 07:06 #4163 : Pricilla
Vastaus käyttäjältä Pricilla aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Minä tein ihkka ensimmäisen gluteenittoman pohjani vasta viime viikonloppuna. Käytin semperin gluteenitonta jauhoseosta ja tuli hyvä pohja! Leikkaamisessakaan seuraavana päivänä ei ollut mitään ongelmaa, ei siis murentunut pohja sen enempää kuin tavallinenkaan.
Minä en myöskään jauhottanut vuokaa, vaan leikkasin pohjalle leivinpaperia ja suihkautin reunat vuokaspraylla. Tuolla tavoin teen kaikki pohjat ja lähtee irti sprayn avulla ihan ilman mitään irrotteluja

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
07.03.2010 19:33 - 07.03.2010 19:33 #4326 : Anonymous
Vastaus käyttäjältä Anonymous aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Keliaakikkona pakko vastata tähän ketjuun. Gluteenittomaan kakkupohjaan parhaita jauhoja ovat joko Semperin hieno jauhoseos (luontaisesti gluteeniton) tai sitten Sunnuntain vaalea jauhoseos, joka sisältää vehnätärkkelystä. Molempien kanssa voi lisänä käyttää myös perunajauhoja. Noita jauhoseoksia käytetään saman verran kuin vehnäjauhoa. Pelkkää perunajauhoa käytettäessä kannattaa tehdä mieluummin kääretorttupohja, sillä se onnistuu perunajauhoista paremmin kuin pyöreä kakkupohja. Jyttejauhoa en täytekakkuun käyttäisi, kerran olen juhlissa syönyt jyttejauhoista tehtyä kakkua ja se ei todellakaan ollut mikään makunautinto, sillä jyttejauhon sisältämä tattari on melko voimakkaan makuista.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.08.2010 15:33 - 01.08.2010 15:33 #6855 : PapunKakut
Vastaus käyttäjältä PapunKakut aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Käytän aina Pirkan gluteenitonta jauhoseosta tai Sunnuntain vaaleaa jauhoseosta kakkupohjissani.
Itse keliaakikkona teen melkein kaikki kakut gluteenittomina.
Eikä maussa huomaa eroa yleensä kukaan

Jauhotan vuoan reunat samoilla jauhoilla.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
01.08.2010 19:19 - 01.08.2010 19:19 #6856 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja
Mä oon huomannu että parhaat gluteenittomat jutut tekee sillon, kun ei edes yritä matkia gluteenillisia vastaavia tuotteita. Hasselpähkinä- ja mantelijauheista ja munavaahdoista saa ihan uskomattoman hyviä, pehmeitä tai rapeita pohjia, jotka on paljon maukkaampia kuin sokeroidulta pesusieneltä maistuva taviskakkupohja. Käytän tuommoisia pähkinäpohjia mielellään muihinkin kuin gluteenittomiin juttuihin, koska ne vaan on niin hyviä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
02.08.2010 07:16 - 02.08.2010 07:16 #6857 : Tanja
Vastaus käyttäjältä Tanja aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja

Käytän tuommoisia pähkinäpohjia mielellään muihinkin kuin gluteenittomiin juttuihin, koska ne vaan on niin hyviä.

Huu, haluisitko vinkata reseptiä moiseen? Vai korvataanko jauhojen määrä vaan noihin pähkinä- ja mantelijauheisiin?

Jaa niinno... taitais tulla melko tuhtia tavaraa noin, kai siihen kuitenkin jotain jauhoja sekaan tällätään?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
03.08.2010 13:27 - 03.08.2010 13:27 #6873 : tuh
Vastaus käyttäjältä tuh aiheessa Re: Gluteeniton kakkupohja

Käytän tuommoisia pähkinäpohjia mielellään muihinkin kuin gluteenittomiin juttuihin, koska ne vaan on niin hyviä.

Huu, haluisitko vinkata reseptiä moiseen? Vai korvataanko jauhojen määrä vaan noihin pähkinä- ja mantelijauheisiin?

Jaa niinno... taitais tulla melko tuhtia tavaraa noin, kai siihen kuitenkin jotain jauhoja sekaan tällätään?


Hmm, nyt ei suoraan löydy mitään tosi hyvää, mutta noita löytyy paljon kun vaan pitää silmät auki. Yleisimpiä taitaa olla valkuaisvaahtopohjaiset pähkinäsysteemit, mutta oon tehny töissä hyvää pohjaa mihin tuli perus muna-sokerivaahtokin. Ja gluteenittomaan moussekakkuun tein 20-senttisen macaronlevyn pohjaksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.250 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017