gluteeniton hapanleipä

Lisää
21.01.2011 15:44 - 21.01.2011 15:44 #19716 : MaxinMami
MaxinMami loi aiheen:
Onko kukaan tehnyt juureen hapanleipää tattarista? Tai riisi/hirssi/maissi ym? Ja niin, että kohotuksessa olisi vain juuri, ei hiivaa? Ottaisin vastaan ohjeita/vinkkejä, jos olette onnistuneet samaan hyvää leipää

Kun yritin tehdä tattarijuurta ruisjuuren ohjeella, niin omenan kanssa ei toiminut -tai makuasia, mutta mun mielestä se ei ollut hyvää.. Joskus muinoin kaupassa oli Farinan juuriseosta, mutta ovat lopettaneet sen..

Ja puolukan kanssa hapatin tattaria myös, siitä tuli ihan hyvää, mutta siihen tuli hiivaa..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.01.2011 18:48 - 21.01.2011 18:48 #8474 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: gluteiiniton hapanleipä
kyllä kaiken saa happanemaan(islannin hai? ) mutta ei ne varmaankaan ole kovin hyviä, suurempi ongelma on se sitkon puuttuminen tai ruisjauhon liisteröityminen joka pitää leivän kasassa ja se pystyy nousemaan.

riisistä tulee kyllä varmaan lähinnä hapan pyyhekumi..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.01.2011 16:55 - 23.01.2011 16:55 #8494 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: gluteiiniton hapanleipä
Ei ole tullut ilman hiivaa tehtyä, hapanleipiä kun tulee muutenkin tehtyä niin harvoin. Oletko kokeillut laittaa juureen perunaa (hiutaleina)? Jotenkin kaikuu jostakin mielen sopukoista, että tuossa Farinan seoksessa olisi ollut perunaa joukossa, mutta korjatkaa joku jos olen väärässä.

Ja anteeksi jo etukäteen tämä nipottaminen, mutta oikea kirjoitusmuoto on gluteeniton, ei gluteiiniton. (Gluteeni -> gluteeniton). Minua jostain syystä häiritsee jos tuo sana kirjoitetaan väärin

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.01.2011 09:44 - 24.01.2011 09:44 #8497 : MaxinMami
MaxinMami vastasi aiheeseen: Re: gluteeniton hapanleipä
Tuossa Farinan hapanjuuriseoksessa oli tattarijauhoja,maissijauhoja,hernejauhoja ja kukkaishunajaa... Mutta valmistus on vissiin lopetettu kun missään ei näy enää. Ja samalla ei pääse katsoon sitä hapatusohjetta!

Tuo olisi hyvä idea kokeilla perunahiutaleita, tosin nyt pitää metsästää sellainen, joka sopisi meidän perheelle.. Mielihyvä on maidoton, mutta siinä on joku aine, mikä ei käy!

Mulla pöhisee(=tänäaamuna hiukan kuplii) nyt lasipurkissa tattari+vesi-juuri, mutta saas nyt nähdä mitä siitäkin tulee..Mutta ei siitä kyllä kauheen korkeelta tipahda, vaikka ei onnistuisikaan

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2011 10:19 - 25.01.2011 10:19 #8499 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: gluteeniton hapanleipä
Ehkä perunaa voisi laittaa joukkoon keitettynä ja ajaa vaikka sauvasekoittimella hienoksi jos perunahiutaleet eivät teidän perheelle sovi? Ei sitä varmaan paljoa tarvitsisi ja siitä voisi tulla sitä kasassa pitävää liisteriäkin joukkoon
Psyllium auttaa rakenteeseen, mutta en oikein tiedä miten se käyttäytyy juuressa. Tai sen nyt voisi lisätä siihen taikinaan alustamisvaiheessa. Kerrohan sitten jos saat juurimenetelmällä gluteenittoman leivän onnistumaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
25.01.2011 17:41 - 25.01.2011 17:41 #8502 : aleksi
aleksi vastasi aiheeseen: Re: gluteeniton hapanleipä
ei juureen muuta kun jauhoajavettä.. muuta saattaa vaan hjomehtua ja myrkytätte sen perheen

ite en tollaseen laittais perunaa, leivästä jossa ei ole sitkoa lopputulos ois varmaan todella raskas ja jööti

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.04.2011 16:08 - 16.04.2011 16:08 #9415 : MaxinMami
MaxinMami vastasi aiheeseen: Re: gluteeniton hapanleipä
Nyt oli kauppaan tullut Finaxin hapantaikinajuuri -sis. vain riisi&quinoa. Tein sillä pari versiota leivästä ja ihan hyvä maku siihen tulee MUTTA mietin vaan että eikös virallisesti juuri kohota leivän ilman hiivaa?

Tuo hapantaikinajuuri ei korvaa hiivaa ja niiden ruotsinkielisillä sivuilla se sanotaankin, että vain 3-4rkl juurta 450g jauhoja, ei esivalmisteluita ja ei korvaa hiivaa. Kun taas suomenkielisillä sivuilla oli maininta että kohottaa leivän kauniiksi...

Mutta sitä vaan mietin, että onkohan ton aineksen tarkoitus vaan tuoda se hapan maku ja tehdä leipä säilyvämmäksi, ilman että se tekee muuta juuren tehtävää? Ainakaan se ei "herää" se juuri ja ilman hiivaa tulee kiinteä lättänä.

Ootteko muut ehtineet kokeilla?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.077 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017