Sokerittomat (vähäsokeriset) kakut, hedelmäsokerin? käyttö

Lisää
24.03.2010 07:57 - 24.03.2010 07:57 #19517 : Niina
Niina loi aiheen:
Siskoni poikaystävän perheessä on sokeritautia useammallakin, ja kun itse en siitä kauheasti ymmärrä niin kysyisinkin neuvoja. Ensi kesäksi olisin tekemässä heille juhliin kakkuja.

Miten hedelmäsokeri toimii? edit. sekoitin hedelmäsokerin ehkä makeutusaineeseen, kun ei ole kumpikaan tuttuja. Voinko korvata sillä kakkupohjassa tavallisen sokerin? Entä annostus, muistelen jostain lukeneeni että hedelmäsokeria/makeutusainetta ei annosteltaisi aivan yhtä paljon kuin tavllista sokeria?

Osaako kukaan sanoa noista kuorrutteista? Sokerimassa nyt jo nimessäkin puolesta kuulostaa hyvin sokeripitoiselta, mutta miten on marsipaanin laita? Ymmärtääkseni he voivat syödä sokeria vähäisessä määrin, mutta onko marsipaanin sokeripitoisuus miten huima?

Kerma on varmaan paras vaihtoehto, suklaa ja kinuskikin on poissa laskuista?

Ja mitkä olisi hyviä sokerittomia täytevaihtoehtoja kakkuun?

Kiitos vastauksista ja anteeksi jos kysymykset vaikuttavat tyhmiltä. Tottakai aion vielä keskustella heidän itsensä kanssa siitä mitä aion kakkuun laittaa ja sopiiko se. Mutta ajattelin, että olisin vähän perillä jo etukäteen asioista ihan kohteliaisuuttani.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.03.2010 08:25 - 24.03.2010 08:25 #4666 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Re: Sokerittomat (vähäsokeriset) kakut, hedelmäsokerin käyttö
Meillä kanssa miehen vanhemmilla sokeritauti, ja ongelmaa on aiheuttanut kakkupohjan teko. Lopulta ollaan sovittu että teen ihan normaalisti sen pohjan, ja kerron heille paljonko siinä mitäkin on ja he annostelevat piikit yms sen mukaan.. Mutta odotan kanssa jos jollain olisi hyviä ohjeita
Kuivissakakuissa olen korvannut sokerin makeutusjauheella (joka kestää uunia), ja ne on onnistuneet. Meillä pappa oli sitä mieltä että hedelmäsokeri ei käy heille ainakaan korvaamaan siis sokeria..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.08.2011 07:38 - 17.08.2011 07:38 #10641 : Anonymous
Anonymous vastasi aiheeseen: Kakkupohja perunajauhoista ja hed.sokerista???
Onko kellään kokemuksia? Onnistuuko??

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.08.2011 14:13 - 28.08.2011 14:13 #10736 : Emmi
Emmi vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohja perunajauhoista ja hed.sokerista???
Ainakin löysin keliakialiiton sivuilta täytekakkupohjan ohjeen pelkillä perunajauhoilla ja leivinjauheella.

http://www.keliakialiitto.fi/liitto/glu ... akkupohja/

Ja täältä]http://herkkusuut.vuodatus.net/blog/1806204[/url] löytyi ohje "sokerittomaan" kakkupohjaan, eli siitä vain ohjeita yhdistelemään

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.08.2011 15:18 - 28.08.2011 15:18 #10737 : Tanja
Tanja vastasi aiheeseen: Re: Kakkupohja perunajauhoista ja hed.sokerista???
Mie teen lähes kaikki "perus" kakkupohjat tuolla tutoriaalin ohjeella: viewtopic.php?f=58&t=490

Tavallisen sokerin voi vaihtaa hedelmäsokeriin mutta täytyy muistaa alentaa uunin lämpötilaa jotakin 20 astetta. Lisäksi hedelmäsokeria käytettäessä ei sitä tarvitse niin paljon kuin tavallista sokeria, pakkauksen ohjeen mukaan voi ihan toimia. Ja hyvin pelittää kun lämmittää munat ensin kunnolla.

Pelkästä perunajauhosta tulee aika höttöinen pohja mutta kyllä sekin toimii. Jos mahdollista niin voisi sekoittaa muitakin tärkkelyksiä sekaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivu luotiin ajassa: 0.172 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi

Sponsorit 2017